studenten in lounge ruimte

Lectoraat Leren tijdens de beroepsloopbaan

Digitale skills paspoort voor vakmensen

Een gat van 75 centimeter boren in beton. Dat kan niet iedereen. Een betonboorder ziet deze vaardigheid dus graag ergens vastgelegd. Dat kan binnenkort: in het eerste digitale skills paspoort voor vaklieden. Tenminste, als het aan HAN-lector Jos Sanders ligt.

Hogescholen zelf aan de slag met toolkit Leven Lang Ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen, dat is wat nodig is in de 21e eeuw. Maar zijn de opleidingen, bij-, na- en omscholingen van hbo-instellingen daar wel altijd even goed, slim en handig op ingericht? Met de toolkit Leven Lang Ontwikkelen (LLO) kunnen hogescholen antwoord vinden op die vragen. De Vereniging Hogescholen nam het initiatief tot de toolkit. De HAN ontwikkelde mee, waarbij een bijzondere rol was weggelegd voor het Kenniscentrum Kwaliteit van Leren.

Gelders Praktijkpakhuis: op naar de arbeidsmarkt in 2030

Hoe ziet de arbeidsmarkt er over 10 of 20 jaar uit? Je hoeft niet in een glazen bol te kijken om te weten dat door technologische ontwikkelingen er veel behoefte is aan nieuwe kennis. Om beter voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt in 2030 is de HAN samen met de gemeenten, provincie en bedrijven het Gelders Praktijkleerhuis gestart.

studenten luisteren naar docent

Lector Jos Sanders wil leervrees bestrijden

Leerervaringen zouden zo positief moeten zijn dat een leven lang leren en ontwikkelen vanzelfsprekend is. Het lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan wil onder leiding van lector Jos Sanders een doorbraak bereiken in een leven lang leren door slim gebruik te maken van positieve leerervaringen.