studenten in lounge ruimte

Built Environment

Aedificat slaat een waardevolle brug

Tijdens de studie Civiele Techniek en Bouwkunde op de HAN bouwen studenten onderling een waardevol netwerk op, maar na het afstuderen verdwijnen veel contacten. Alumnivereniging Aedificat slaat de brug tussen ex-studenten en het werkende leven.

HAN Redactie
321958 Stationsfoto als beeldmerk van alumnivereniging Aedificat
Built Environment

Mark ter Horst kijkt terug op Ad Gebouwgebonden Installatietechniek

Mark ter Horst (23) is engineer bij Rensa Ventilatie & Verwarming in Doetinchem. In augustus 2019 begon hij met de -toen nieuwe- deeltijdopleiding Ad Gebouwgebonden Installatietechniek. In juli 2021 ontving hij met zijn klas, ook als eerste het diploma. Mark blikt terug en kijkt vooruit.

HAN Redactie
316988 Mark ter Horst tekent zijn certificaat Gebouwgebonden Installatietechniek
Built Environment

Samenwerking is essentieel voor een goed eindresultaat

Docent van de Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren, Bas van Ditshuizen is heel duidelijk over deze Leergang: "De installateur moet, behalve een innovatieve kennisbron, een expert worden in het samenwerken met andere disciplines."

HAN Redactie
305562 Gebouw kasteel Neerijnen met vijver voor transformeren en herbestemmen
Built Environment

Diversiteit, gezond boerenverstand en de handen uit de mouwen.

Stijn zit in het 3e jaar van de verkorte opleiding Civiele Techniek. Hij loopt bij een ingenieursbureau zijn 3e-jaarsstage en werkt daar aan verschillende projecten. Het echte werk! Als teamlid en met veel eigen verantwoordelijkheid. Zijn stage past hem als een jas. Net als zijn opleiding.

Lex Eggink
296546 Civiele techniek, Stijn Wijers voor het pand van Civil Management, Greenhouse Advies en DagNL.
Built Environment

Nieuwe kans in de energiebranche

Je bent als statushouder in Nederland terechtgekomen. Je barst van het talent, maar je diploma’s zijn hier ongeldig. Wat doe je dan? Met een speciaal leerwerktraject geeft de HAN statushouders de kans om hun kwaliteiten voor de energietransitie in te zetten. “Het is een win-winsituatie.”

HAN Redactie
286306 man en vrouw bezig met energiepanelen
Built Environment

Stappen zetten op het transitiepad duurzame wegverharding

Flora Troelstra en Laurie Driessen zijn niet alleen studiegenoten Civiele Techniek aan de HAN, maar doen nu óók samen hun afstudeerstage. En wel bij Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud. We hebben 8 vragen.

HAN Redactie
293685 Flora en Laurie voor de Gaasperdammertunnel -RWS
Built Environment

De empathische woning gidst je liefdevol door de dag

Een huis dat met je meedenkt. Dat je helpt bij het dag- en nachtritme en bij het koken. In de Empathische woning in Arnhem zie je mogelijke oplossingen waarmee beginnend dementerenden langer thuis kunnen wonen.

HAN Redactie
240524 Dames leest krant in empathische woning
Built Environment

“Civiele Techniek is zo breed, maar elk onderdeel is leuk.”

Met haar net 21 jaar zit Karin Prinsen al in de afstudeerfase van haar opleiding Civiele Techniek. Haar studie is een ontdekkingsreis, waarin ze steeds nieuwe ervaringen opdoet en nieuwe keuzes moet maken. Een reis ook die na haar afstuderen nog niet afgelopen is. Karin blikt terug en vooruit.

HAN Redactie
285815 Karin Prinsen - Civiele Techniek. 2/4
Built Environment

Een duurzame wereld toegankelijker maken. Hoe gaaf is dat?

Tiny Houses: in de bouwwereld hoor je er steeds vaker over. Het is een actueel onderwerp waarin duurzaamheid, klimaatverandering, circulair bouwen en de krapte op de huizenmarkt bij elkaar komen.

HAN Redactie
285805 Groepsfoto bouwkunde afstudeerders op strand
Built Environment

Built Environment International Week

Als 2e-jaarsstudent Civiele Techniek kreeg ik de kans om mee te doen aan de International Week van Built Environment. Tijdens deze week waren er verschillende mogelijkheden om mee te doen aan presentaties, webinars en workshops.

HAN Redactie
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal