studenten in lounge ruimte

Academie Mens en Maatschappij

Het woord is aan ... de winnaars van de HAN Prijs

Je vakantie onderbreken omdat je genomineerd bent voor de HAN Prijs. Vlak voor de prijsuitreiking een telefoontje van de organisatie krijgen omdat ze je niet kunnen vinden. Zomaar een paar voorbeelden van wat je overkomt als je de HAN Prijs wint. Het woord is dan ook aan de winnaars!

HAN Redactie
a0fd0346-5974-11ee-8a67-024215b4a989 De winnaars van en genomineerden voor de HAN Prijs 2023, in de Stevenskerk in Nijmegen.
Academie Mens en Maatschappij

Studenten Medische Hulpverlening maken impact in de ambulancezorg

Sam Caron, Leonie van Duijn, Marieke Maessen en Mare Vogelzang onderzochten voor Ambulancezorg Gelderland-Midden welke factoren invloed hebben op de inzet van physician assistants in de ambulancezorg. Deze bevindingen helpen de organisatie bij het maken van keuzes voor een pilot.

HAN Redactie
541744 Winnaars van het Symposium Praktijkinnovatie in Zorg en Welzijn met hun prijs. Editie 2023.
Academie Mens en Maatschappij

Zorg en technologie voor de toekomst: de ambities van de HAN

De gezondheidszorg gaat de komende jaren drastisch veranderen. Digitale technologie speelt daarbij een cruciale rol. Lectoraten van verschillende HAN-academies bogen zich over de nieuwe Kennis en Innovatie Agenda (KIA) voor gezondheid en zorg 2023 - 2028.

HAN Redactie
540072 Zorgtechnologie.
Academie Mens en Maatschappij

Zo moeder, zo dochter

Sociaal zijn Ruth (59) en dochter Kyra (20) zeker! Zo heeft Ruth een netwerk van mantelzorgers opgezet en biedt Kyra een luisterend oor voor haar omgeving.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Academie Mens en Maatschappij

Hoe we bij de HAN een leven lang ontwikkelen

Wat heeft een klantmanager van een gemeente die een training volgt gemeen met een student mondzorgkunde die werkt bij de masterkliniek in het Radboudumc? Beiden investeren in een leven lang ontwikkelen in de praktijk. Ze kwamen aan bod tijdens een spotlightsessie op de EAPRIL conferentie.

Marleen de Roo
472111 Sfeerfoto van een deel van het publiek tijdens de opening EAPRIL 2022
Academie Mens en Maatschappij

Samenwerken om armoede bespreekbaar te maken

Armoede. Bijna iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft. Het is een maatschappelijk probleem met veel impact, in 2022 helaas actueler dan ooit. Armoede bespreekbaar maken is dan ook belangrijk. Alleen, hoe doe je dat als professional?

HAN Redactie
daaaf19a-0cfb-11ee-ac54-02565807075b Projectteam Armoede bespreekbaar maken InterProfessioneel leren. Projectpresentaties bij LAB Lindenholt.
Academie Mens en Maatschappij

Ervaringen Leergemeenschap Samenredzaamheid

De Leergemeenschap van het project Samenredzaamheid kwam op 17 oktober voor de 2e keer bijeen bij de HAN. America Left, Zorgcoöperatie Brummen Gezond en Gezondheidscentrum Presikhaaf, de 3 aangesloten inwonerinitiatieven, gaven een update van de voortgang van hun initiatieven en deelden ervaringen.

HAN Redactie
2491bf80-0cef-11ee-99b1-02565807075b studenten en professionals in overleg
Academie Mens en Maatschappij

Unieke inkijk in de gelaagde zorg

Wat speelt er in de zorg? Aannames zijn te vaak leidend. Bijvoorbeeld: de zorgtechneut kan toveren en lapt je zo weer op. Het boek van HAN-lector Bauke Koekkoek Helpen is moeilijk geeft je een unieke inkijk. Persoonlijke columns & essays over hoe we ‘helpen’ in Nederland hebben geregeld.

Filip Wilmsen
469424 Onbegrepen-gedrag-zorg-en-samenleving_Cover-Helpen-is-moeilijk-boek-Bauke-Koekkoek_2022
Academie Mens en Maatschappij

'Welkome Wijk’ leert bewoners meer over psychische kwetsbaarheid

Er is nog veel onbekendheid en onbegrip rondom psychische kwetsbaarheden zoals een depressie of verslaving. De lokale ‘Welkome Wijk’ bewustwordings-bijeenkomsten van MIND brengen daar verandering in. Bewustwording en kennis wordt vergroot en wijkbewoners staan stil bij (hun) vooroordelen.

HAN Redactie
bijeenkomst wijkatelier lindenholt- groep aan tafel docente in het midden
Academie Mens en Maatschappij

Sociale rechtvaardigheid voor mensen met een verstandelijke beperking

Ruim anderhalf jaar geleden begon Anja Zimmermann aan haar promotieonderzoek. Ze bekijkt de rol van ‘art-based communities’. Hoe bevorderen ze een sociaal rechtvaardigere samenleving voor mensen met een verstandelijke beperking? Wat levert haar studie tot nu toe op? We spraken haar opnieuw.

HAN Redactie
432608 Tekening gemaakt in de art-based community