Artikelen

Het woord is aan ... de winnaars van de HAN Prijs
Je vakantie onderbreken omdat je genomineerd bent voor de HAN Prijs. Vlak voor de prijsuitreiking een telefoontje van de organisatie krijgen omdat ze je niet kunnen vinden. Zomaar een paar voorbeelden van wat je overkomt als je de HAN Prijs wint. Het woord is dan ook aan de winnaars!

Studenten Medische Hulpverlening maken impact in de ambulancezorg
Sam Caron, Leonie van Duijn, Marieke Maessen en Mare Vogelzang onderzochten voor Ambulancezorg Gelderland-Midden welke factoren invloed hebben op de inzet van physician assistants in de ambulancezorg. Deze bevindingen helpen de organisatie bij het maken van keuzes voor een pilot.

Zorg en technologie voor de toekomst: de ambities van de HAN
De gezondheidszorg gaat de komende jaren drastisch veranderen. Digitale technologie speelt daarbij een cruciale rol. Lectoraten van verschillende HAN-academies bogen zich over de nieuwe Kennis en Innovatie Agenda (KIA) voor gezondheid en zorg 2023 - 2028.

Zo moeder, zo dochter
Sociaal zijn Ruth (59) en dochter Kyra (20) zeker! Zo heeft Ruth een netwerk van mantelzorgers opgezet en biedt Kyra een luisterend oor voor haar omgeving.

Hoe we bij de HAN een leven lang ontwikkelen
Wat heeft een klantmanager van een gemeente die een training volgt gemeen met een student mondzorgkunde die werkt bij de masterkliniek in het Radboudumc? Beiden investeren in een leven lang ontwikkelen in de praktijk. Ze kwamen aan bod tijdens een spotlightsessie op de EAPRIL conferentie.

Samenwerken om armoede bespreekbaar te maken
Armoede. Bijna iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft. Het is een maatschappelijk probleem met veel impact, in 2022 helaas actueler dan ooit. Armoede bespreekbaar maken is dan ook belangrijk. Alleen, hoe doe je dat als professional?

Ervaringen Leergemeenschap Samenredzaamheid
De Leergemeenschap van het project Samenredzaamheid kwam op 17 oktober voor de 2e keer bijeen bij de HAN. America Left, Zorgcoöperatie Brummen Gezond en Gezondheidscentrum Presikhaaf, de 3 aangesloten inwonerinitiatieven, gaven een update van de voortgang van hun initiatieven en deelden ervaringen.

Unieke inkijk in de gelaagde zorg
Wat speelt er in de zorg? Aannames zijn te vaak leidend. Bijvoorbeeld: de zorgtechneut kan toveren en lapt je zo weer op. Het boek van HAN-lector Bauke Koekkoek Helpen is moeilijk geeft je een unieke inkijk. Persoonlijke columns & essays over hoe we ‘helpen’ in Nederland hebben geregeld.

'Welkome Wijk’ leert bewoners meer over psychische kwetsbaarheid
Er is nog veel onbekendheid en onbegrip rondom psychische kwetsbaarheden zoals een depressie of verslaving. De lokale ‘Welkome Wijk’ bewustwordings-bijeenkomsten van MIND brengen daar verandering in. Bewustwording en kennis wordt vergroot en wijkbewoners staan stil bij (hun) vooroordelen.

Sociale rechtvaardigheid voor mensen met een verstandelijke beperking
Ruim anderhalf jaar geleden begon Anja Zimmermann aan haar promotieonderzoek. Ze bekijkt de rol van ‘art-based communities’. Hoe bevorderen ze een sociaal rechtvaardigere samenleving voor mensen met een verstandelijke beperking? Wat levert haar studie tot nu toe op? We spraken haar opnieuw.
