studenten in lounge ruimte

Academie Mens en Maatschappij

Op zoek naar meer gelijkheid in de psychische zorg

Iedereen kijkt anders naar dezelfde kwestie. De één vindt het probleem overdreven, een ander ‘te gek voor woorden’ en een 3e zoekt een logische verklaring. Tijdens deze studiemiddag zoeken deelnemers op een antwoord op de vraag: is er gelijk in de psychische zorg?

HAN Redactie
406768 Sfeerbeeld studiemiddag gelijk in de psychische zorg, sfeerbeeld groenewoudseweg
Academie Mens en Maatschappij

Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn

Studenten vanuit verschillende zorg en welzijn opleidingen die samenwerken aan vraagstukken vanuit de praktijk: dát is de kracht van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW).

Carin Coenen
128832 GGM K33 kantine rood zitje groep studenten
Academie Mens en Maatschappij

“De omgeving van het kind is zo belangrijk”

“Veel studenten Pedagogiek willen met kinderen werken. Dan krijg je ook te maken met de ouders, dat vergeten ze weleens”, vertelt Evelien Brinker, docent Pedagogiek. Na haar studie, ook Pedagogiek, werkte ze jarenlang in de jeugdzorg. Die kennis uit de praktijk brengt ze nu terug naar de opleiding.

Marleen de Roo
402849 Docent Pedagogiek Evelien Brinker
Academie Mens en Maatschappij

Sociale basis op orde: minder praten, meer doen!

Van verzorgingsstaat naar verzorgingsstad. Niet praten, maar doen. Het zijn 2 van de uitkomsten van een dag vol inspiratie tijdens het symposium van de Werkplaatsen Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen.

HAN Redactie
397996 Bezoekers van het symposium Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen van april 2022 in Fort Lent.
Academie Mens en Maatschappij

Luisteren om van richting te veranderen

“Bijna alles wat in organisaties speelt, speelt ook in de natuur", vertelt Eric de Blok in de masterclass. “Alleen heeft de natuur 3,95 miljard jaar de tijd gehad om werkende oplossingen te vinden.”

HAN Redactie
322951 Arnhem, Ruitenberglaan 31, loopburg, verbinding gebouwen, bos
Academie Mens en Maatschappij

Master Social Work kiest voor hybride onderwijs

“Online samenwerken is niet meer weg te denken. Ook in het sociaal werk is het nodig om online te werken met een cliënt of collega”, vertelt opleidingscoördinator Selma van der Haar. Ongeveer 1 keer in de 3 weken krijgen studenten van de Master Social Work online onderwijs.

Marleen de Roo
252449 Docent geeft online les op Groenewoudseweg
Academie Mens en Maatschappij

Professionals in de wijk leren met en van elkaar

Het project ‘Nijmeegs Interprofessioneel Leerlandschap’ van het Lectoraat Wijkverpleging van de HAN is met glans geslaagd. Het gezamenlijk bevorderen van deskundigheid binnen dit leernetwerk is nu een feit. ZonMw, de organisatie die het project financierde, is vol lof en feliciteert de projectleider.

HAN Redactie
35015 Overzicht campus Nijmegen
Academie Mens en Maatschappij

Zo moeder, zo dochter

Zorgzame types zijn het, Melanie (50) en Mirke (17) de Kater. Van nature geïnteresseerd in de medemens en hulpvaardig. Doorzetters, pittig van karakter ook. Een leven lang ontwikkelen? Daar weet moeder Melanie alles van. Grote kans dat haar leergierige dochter haar achterna gaat.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Academie Mens en Maatschappij

Sociaal werkers gaan stress tijdens agressiesituaties te lijf

Sociaal werkers krijgen regelmatig te maken met zowel fysieke als verbale agressiesituaties in hun werk. Logisch dus dat ze hierop getraind worden. Maar wat blijft er van die aangeleerde vaardigheden over, als je in een dreigende situatie onder hoogspanning staat?

HAN Redactie
367063 Vrouw maakt ruzie met andere vrouw
Academie Mens en Maatschappij

Van ervaren hulpverlener naar beginnend docent

“Het is belangrijk dat je nieuwsgierig blijft naar iemands verhaal”, vertelt docent Jaap Wijdeveld van de opleiding Pedagogiek. Met zijn jarenlange ervaring als hulpverlener en trainer in de jeugdzorg en welzijn, weet hij waar hij het over heeft. Zijn ervaringen deelt hij met zijn studenten.

Marleen de Roo
364163 Portretfoto van docent Jaap Wijdeveld van de opleiding Pedagogiek.