studenten in lounge ruimte

Academie IT en Mediadesign

Energiezuinig gedrag bevorderen in kantoorgebouwen

Wat maakt een gebouw comfortabel? En hoe spoor je gebruikers van een gebouw aan tot energie-efficiënt gedrag? Het lectoraat Media Design van de HAN zoekt het uit, in het kader van het project Brains4Buildings (B4B).

HAN Redactie
32717 overzicht
Academie IT en Mediadesign

Data om van te leren

Onze wereld wordt steeds digitaler. Data science speelt daarin een steeds belangrijkere rol: datagedreven werken is niet meer weg te denken. Denk aan de arts, die in geval van nood heel snel bij patiëntgegevens moet kunnen. "De rem mag er af."

HAN Redactie
417942 Academie IT en Mediadesign. Portretfoto Stijn Hoppenbrouwers en Astrid Hoge.
Academie IT en Mediadesign

Toffe carrièreswitch dankzij deeltijdstudie CMD

In eerste instantie wilde Michel Brinkman (50) vooral zo snel mogelijk een willekeurig hbo-diploma halen. Als webdesigner en grafisch ontwerper leek een opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) het meest logisch. Jarenlang combineerde hij zijn eigen bedrijf met een deeltijdstudie aan de HAN. Resultaat: een vette afstudeeropdracht én een nieuwe baan.

HAN Redactie
399240 Deeltijdstudent CMD Michel Brinkman
Academie IT en Mediadesign

Studenten zorgen voor frisse en open visie

Voor ondernemers is het niet altijd eenvoudig de mogelijkheden van online ondernemen te benutten. Vanuit Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen kunnen ze nu sparren met studenten in hun zoektocht naar kansen in de digitale samenleving. De eerste sessies voor Liemerse ondernemers vielen in de smaak.

HAN Redactie
33994 Samenwerken, post-it plakken, proces
Academie IT en Mediadesign

Stan beschermt bedrijven tegen hackers

Stan Roos is misschien een beetje een laatbloeier, maar nu gaat het hard. Heel hard. Hij studeert over twee maanden af aan de HAN in Infrastructure & Security Management. Daarna zet hij zijn afstudeerstage in de cybersecurity voort als professioneel ethisch hacker.

HAN Redactie
253046 Weergave van IT code op laptopscherm
Academie IT en Mediadesign

Studenten bouwen een pizza app

Bij de opleiding HBO-ICT leren en werken docenten en studenten vaak samen met de beroepspraktijk. Het gastcollege van Mendix is hier een mooi voorbeeld van.

HAN Redactie
32356 toekomstlokaal, communicatie, college, luisteren, studenten, economie, finance
Academie IT en Mediadesign

Maya Sappelli

Wie zijn de onderzoekers van de HAN? In deze editie: Maya Sappelli, senior onderzoeker Data Science bij het HAN Centrum IT & Media.

HAN Redactie
354287 Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)
Academie IT en Mediadesign

Omscholen tot software engineer via Make IT Work

De regionale arbeidsmarktvraag naar IT-specialisten op hbo-niveau is groot. HAN University of Applied Sciences komt met Make IT Work tegemoet aan deze vraag.

HAN Redactie
306865 Deelnemer Make IT Work werkt op computer aan coderen
Academie IT en Mediadesign

Smokkelspel 'Sofias Smuggling' in vele grensmusea

Met de nieuwe, innovatieve game-app 'Sofias Smuggling: Cross-Border Hunt!' brengen 8 musea in de grensstreek Arnhem-Nijmegen jongeren en gamers op vernieuwende wijze in contact met kunst en historisch erfgoed.

HAN Redactie
208714 Musea Game Sofia's Smuggling - still Museum het Valkhof
Academie IT en Mediadesign

Arnhem bijzonder in beeld door B302

Bij zonsopkomst filmen in het Sonsbeekpark, op het podium bij Musis, tussen de kraampjes op de markt tot 's avonds op Hoogte80. B302 maakte samen met ontwerpbureau Berend Sebastiaan een korte film voor Stichting Citymarketing Arnhem.

HAN Redactie
98858 Arnhem binnenkant Centraal Station