studenten in lounge ruimte

Academie IT en Mediadesign

Omscholen tot software engineer via Make IT Work

De regionale arbeidsmarktvraag naar IT-specialisten op hbo-niveau is groot. HAN University of Applied Sciences komt met Make IT Work tegemoet aan deze vraag.

HAN Redactie
306865 Deelnemer Make IT Work werkt op computer aan coderen
Academie IT en Mediadesign

Smokkelspel 'Sofias Smuggling' in vele grensmusea

Met de nieuwe, innovatieve game-app 'Sofias Smuggling: Cross-Border Hunt!' brengen 8 musea in de grensstreek Arnhem-Nijmegen jongeren en gamers op vernieuwende wijze in contact met kunst en historisch erfgoed.

HAN Redactie
208714 Musea Game Sofia's Smuggling - still Museum het Valkhof
Academie IT en Mediadesign

Arnhem bijzonder in beeld door B302

Bij zonsopkomst filmen in het Sonsbeekpark, op het podium bij Musis, tussen de kraampjes op de markt tot 's avonds op Hoogte80. B302 maakte samen met ontwerpbureau Berend Sebastiaan een korte film voor Stichting Citymarketing Arnhem.

HAN Redactie
98858 Arnhem binnenkant Centraal Station
Academie IT en Mediadesign

Veilig bellen met persoonlijke vragen

Hoe kun je vaststellen of je de juiste persoon aan de telefoon hebt? Gemeenten, die vaak werken met privacygevoelige informatie, hebben behoefte aan een goed systeem om de beller in gesprekken te identificeren.

HAN Redactie
33735 bouwkunde deeltijdstudent laptop telefoon
Academie IT en Mediadesign

Studenten ontwikkelen winkelnavigatie en een sprekende weegschaal

Blinden en slechtzienden mijden vaak de supermarkt, omdat ze de zelfscankassa niet kunnen gebruiken. Is daar geen oplossing voor? Met deze uitdagende vraag kwam Albert Heijn via de Stichting Accessibility en het blindeninstituut Bartiméus in het najaar van 2019 bij enkele studenten van de HAN.

HAN Redactie
98883 Arnhem winkelstraat met kerk
Academie IT en Mediadesign

Je draai vinden in coronatijd

Een bruisende introductieweek, nieuwe vrienden maken en je onderdompelen in een spetterend studentenleven. Daar kijk je bij de start van je studie toch reikhalzend naar uit? Maar helaas. Voor de nieuwe lichting van 2020 zat dat er niet in.

HAN Redactie
285503 student, man, kijkt in camera
Academie IT en Mediadesign

"Digitale zichtbaarheid creëren, vind ik interessant"

Als je Hanaï een paar jaar geleden had gezegd dat ze een technische opleiding zou volgen, had ze dat nooit gedacht. Inmiddels is de ambitieuze student Communication & Multimedia Design, vastbesloten het maximale uit zichzelf te halen om een baan rondom social media te bemachtigen.

HAN Redactie
290590 Interview Hanaï Borst zittend aan tafel - Tech Gelderland