Terugblik Educatie Collegetour '21/'22 Marjolein Moorman

Portretfoto Marjolein Moorman

Op maandag 10 oktober 2022 was wethouder Marjolein Moorman te gast bij HAN Educatie Collegetour. Marjolein Moorman is bekend van onder meer de documentaireserie Klassen, waarin kansenongelijkheid in het onderwijs pijnlijk in beeld gebracht wordt.

Zoals gebruikelijk bij de Educatie Collegetour, werd het interview met Marjolein Moorman, PVDA-wethouder van Amsterdam, gedaan door een student van de Academie Educatie. In dit geval was dat Maud de Waal, tweedejaars Lerarenopleiding Nederlands. Op maandag 10 oktober werd, in de Week tegen Armoede, (hoe kan het ook anders) het thema armoede bekeken vanuit onderwijs: "Hoe kunnen we kansengelijkheid voor kinderen en jongeren vergroten?". Moorman benadrukt dat niet de leraar, maar vooral het onderwijs als systeem de verandering dient te brengen. Tot de leraren en leraren-in-opleiding in de zaal: “Jullie zijn pas echte impactmakers, jullie maken daadwerkelijk het verschil. Het is de manier waarop we met z’n allen kijken naar ontwikkeling van kinderen en jongeren en de waarden op basis waarvan we het systeem hebben ingericht… daar gaat het mis en daar zit de oplossing.” 

Meer weten?

Bekijk de video