Waterstof bij de HAN: 20 jaar onderzoek en de weg vooruit

portretfoto lector bram veenhuizen

Op woensdag 25 juni gaat lector Bram Veenhuizen samen met andere experts en studenten in op 20 jaar waterstofonderzoek bij de HAN. Ook kijkt hij samen met jullie vooruit. Hoe gaan we nu verder? Daarna zal hij zijn stola voor de laatste keer afdoen.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem

We horen het bijna dagelijks: onze energievoorziening staat voor een grote omwenteling. En dat is niet voor niets. Als we de wereldwijde klimaatverandering serieus willen aanpakken, moeten we de uitstoot van broeikasgassen snel en fors terugdringen.

Waterstof zal hierin een sleutelrol spelen. Het biedt de mogelijkheid om energie op te slaan, te transporteren en om te zetten in warmte, elektriciteit of zelfs groene grondstoffen voor de chemische industrie. Maar die transitie brengt ook uitdagingen met zich mee. Groene waterstof is op dit moment nog duur, de opschaling verloopt traag, de investeringen zijn fors, technisch personeel is schaars en de samenleving wil er nog niet aan.

Met precies deze vragen houdt Bram zich al ruim twintig jaar bezig. Niet alleen in de projecten met collega's bij de HAN, maar ook samen met collega’s van andere hogescholen, universiteiten, bedrijven, instellingen én met veel enthousiaste studenten. Altijd zo concreet mogelijk, met echte installaties, praktijkgerichte projecten en vraagstukken rechtstreeks uit het werkveld.

Tijdens zijn verhaal neemt hij je graag mee in een greep uit dat werk. Maar hij laat het woord graag ook aan anderen. En we duiken samen in de vraag: hoe nu verder?

Programma

14.00 - 15.00  Inloop en S4/S6 markt met studentprojecten  
15.00 - 15.25 Welkom + Jan van Dellen - The Economic Board  
15.25 - 15.45 Edward Doorten - Green Planet  
15.45 - 16.00  Q&A met masterstudent  
16.00 - 16.30 Afscheidsrede Bram Veenhuizen  
16.30 - 16.45 Overhandigen stola en toespraak Rob Verhofstad  
16.45 - 18.30 Borrel   

Voor mensen die Bram de hand willen schudden: Jullie aanwezigheid is het mooiste cadeau. Wil je toch iets geven? Dan zou een donatie aan Kika heel mooi zijn. 

Over de sprekers

Algemeen Directeur the Economic Board
 

Jan van Dellen

Jan zet zich als Algemeen Directeur, samen met de Boardleden, in voor de maatschappelijke vraagstukken waar de regio voor staat. De regio Arnhem-Nijmegen biedt door haar enorme innovatie de mogelijkheid om maatschappelijke opgaven en kansen in de regio te versterken. Deze kunnen een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland. Dit doen we door technologieën en markten rond Energy, Health, Hightech, Food, slimme duurzaamheid en circulariteit verder te ontwikkelen. Het gaat niet alleen om economische- en duurzaamheidsimpact, maar ook om sociaaleconomische impact, het bevorderen van de brede welvaart in de regio.

Jan van Dellen zet zich als Algemeen Directeur Economic Board, samen met de Boardleden, in voor de maatschappelijke vraagstukken waar de regio Arnhem-Nijmegen voor staat.
Initiatiefnemer Green Planet, HyPlanet en Green Edge
 

Edward Doorten

Today for tomorrow. Het is niet alleen het slogan van Green Planet, maar ook mijn eigen levensmotto. Iedere dag werk ik aan het beste voor morgen. Green Planet in Pesse – het eerste duurzame tankstation van Nederland – is daar een goed voorbeeld van. Tijdens het bedenken en realiseren van nieuwe projecten ben ik helemaal in mijn element. Met behulp van mijn enthousiasme, ondernemingsgeest, een heldere visie en de juiste mensen hebben we gezamenlijk het multifuel tankstation van de toekomst gerealiseerd. Sindsdien zetten we ons iedere dag in voor de Green Planet Ecosystemen. 

Edward Doorten