Masterclass Zonder Gelijkspanning geen Energietransitie

groene energie

Vanuit het unieke en gezamenlijke netwerk van bedrijven en organisaties betrokken bij de gelijkspanningstechnologie in het energiedomein, is deze masterclass georganiseerd over de mogelijkheden van gelijkspanningstechnologie in de energietransitie. Met vijf experts die hun kennis en ervaring delen.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Connectr - Shared Office
Industriepark Kleefse Waard (IPKW)
Westervoortsedijk 73, Arnhem

Deelname
€ 395

Wisselspanning is al meer dan een eeuw de basis van ons elektriciteitssysteem. Indertijd was dat een logische keuze, maar de elektriciteitsmarkt en de techniek zijn sindsdien flink veranderd. In de energietransitie bewegen we van een centrale naar een meer decentrale opwek van elektriciteit met meer gelijkspanningstechnologieën, zoals zonnepanelen en batterijen. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen in de vermogenselektronica die het gebruik van gelijkspanning veiliger en makkelijker maken. De uitdaging nu is hoe de gelijkspanningstechnologie bij kan dragen aan de energietransitie.

Deze masterclass wordt georganiseerd door Stichting Gelijkspanning Nederland, Connectr, Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE), HAN University of Applied Sciences, TU Delft en de The Hague University of Applied Sciences.

In het kort

Andere Masterclass

Veilige Inzet van Batterijtechnologie

De uitrol van batterijtechnologie speelt een belangrijke rol in het laten slagen van de energietransitie. De opschaling leidt echter tot nieuwe uitdagingen. In deze masterclass gaan we van meningen en verhalen over veiligheid rondom batterijtechnologie naar feiten en objectieve informatie.

Monteur met blauwe handschoen knutselt aan een grote batterij. Seece - SEE- elektrotechniek, werktuigbouwkunde