324633 Nijmegen, Groenewoudseweg 1, torentje, vlag, wit, ingang, vooraanzicht, bord, signing, branding, huisstijl

Rozette deelt haar persoonlijke verhaal over Holocaust en gaat met de toehoorders in gesprek. De Joodse Rozette Kats (1942) vertelt aan de hand van persoonlijke voorwerpen en dierbare film- en muziekfragmenten op welke wijze de Holocaust heeft doorgewerkt in haar leven.

Gastles Rozette Kats

Woensdag 29 november, 9.45 tot 12.15 uur, Groenewoudseweg 1 in Nijmegen P1.04


Rozette deelt haar persoonlijke verhaal over Holocaust en gaat met de toehoorders in gesprek. De Joodse Rozette Kats (1942) vertelt aan de hand van persoonlijke voorwerpen en dierbare film- en muziekfragmenten op welke wijze de Holocaust heeft doorgewerkt in haar leven. En het belang dat zij, meer dan 75 jaar na de bevrijding, hecht aan het praten over deze ervaringen met jongere generaties. 


Voor professionals zijn er belangrijke vragen:

  • Hoe beïnvloeden grote levensgebeurtenissen een identiteit(sontwikkeling)?
  • Hoe kunnen impliciete boodschappen een leven lang doorwerken?
  • Welke rol heeft ondersteuning of begeleiding bij deze en soortgelijke vraagstukken?
  • Welke rol hebben professionals bij onrechtvaardigheid?

Deze ochtend luisteren we naar de verhalen en gaan we in gesprek over de betekenis ervan in deze tijd.

Rozette Kats

Eén dag voor haar 6e verjaardag ging Rita bij haar 'papa' op schoot zitten. Hij moest haar iets vertellen; namelijk dat hij niet haar vader was, en haar moeder was niet haar moeder. Haar echte ouders hadden haar in de oorlog afgegeven en waren vermoord. Haar naam was ook niet Rita van der Weg, maar Rozette Kats. Dat korte moment had grote impact op haar leven. 

Tientallen jaren later, in januari 2023 staat Rozette in de Bundestag om daar alle parlementsleden toe te spreken tijdens de jaarlijkse Holocaust herdenking. In het programma Buitenhof werd ze er over geïnterviewd.


Graag aanmelden: Gastles Rozette Kats

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN
Groenewoudseweg 1
Nijmegen