Ethiek van Verbinding met mensen met een Verstandelijke Beperking  Lectoraatsfestival Op de Proef!

Feest confetti

Op vrijdagmiddag 16 juni organiseert het Lectoraat Ethiek van Verbinding met mensen met een Verstandelijke Beperking een festival vol mooie ervaringen, pareltjes van producten en lekkere proeverijen. Durf jij op een op een speelse manier de norm te bevragen?

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Albertinum
Heijendaalseweg 121
Nijmegen

In 2030 heeft Nederland een samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking meedoen. Een samenleving waarin zij een betekenisvol eigen leven kunnen leiden. Veel uitdagingen stellen deze ambitie op de proef. De kloof tussen mensen die wel en niet kunnen meedoen groeit. Er lijkt minder tolerantie voor mensen die ‘anders’ zijn. Diep gewortelde opvattingen over wat ‘normaal’ is liggen aan de basis van ongelijke behandeling en uitsluiting. 
 
Het lectoraat Ethiek van Verbinding met mensen met een Verstandelijke Beperking (EVVB) draagt door onderzoek bij aan het bevorderen van een sociaal rechtvaardige samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking vanzelfsprekend deel van uit maken. En ja, er is nog veel te doen. Maar er is ook veel te vieren en ervaren in wat al wél goed gaat!
 
Tijdens het festival ‘Op de Proef!’ nemen we je mee in positieve energie! De afgelopen jaren hebben we tal van mooie projecten afgerond en successen behaald, reden genoeg voor een feestje! 

Programma

Tijdens het festival zorgen we voor een middag vol pareltjes en leuke proeverijen! Zo is er voor elk wat wils!

 1. 12:00

  Ontvangst met lunch

 2. 13:00

  Plenaire opening door dagvoorzitter Beppie Jansen

 3. 13:10

  Opening door Gehring & Ketelaars

  Op zoek naar manieren om ongehoorde stemmen een podium te geven. Gehring & Ketelaars maakt persoonlijk, sober en ongepolijst theater. 

 4. 13:50

  Het lectoraat EVVB in vogelvlucht

 5. 14:00

  Uitleg festivalroadmap door Beppie en Mo

  Kijk in onderstaand overzicht voor meer informatie over de proeverijen! Je hoeft vooraf geen keuze te maken. Je kunt ter plekke beslissen waar je heen wil.

 6. 16:30

  Gezamenlijke afsluiting & borrel

 7. 17:30

  Einde

onze pareltjes Overzicht proeverijen

Voor wie?

Alle partners en betrokkenen van het lectoraat EVVB zien we graag. Ook als je nieuwsgierig bent naar wat we doen, ben je van harte welkom! Denk aan vrijwilligers, bestuurders, managers, professionals, studenten, docenten, onderzoekers, ervaringsdeskundigen, kunstenaars en andere nieuwsgierigen. 

372794 Meisje blaast confetti weg

Aanmelden en locatie

Deelname aan het festival is gratis! Meld je aan via het aanmeldformulier. er is plek voor maximaal 100 deelnemers. We organiseren de bijeenkomst op de HAN campus in Nijmegen, locatie Albertinumklooster (Heyendaalseweg 121).  

Albertinumklooster

LectoraatEthiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking

Verbeteren van een betekenisvolle verbinding met mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Daar doen we onderzoek naar, samen met ervaringsdeskundigen en professionals uit het werkveld. Hoe kan het aangaan van een betekenisvolle verbinding met mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten verbeteren? Hoe kunnen we bijdragen aan de professionalisering van beroepskrachten in de ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking? En hoe zetten we ervaringsdeskundigen in? Dat zijn de onderliggende onderzoeksvragen die wij binnen dit lectoraat uitwerken. 

 

geestelijke zorgprofessional speelt muziek af bij vrouw met syndroom van down

Meer weten en contact

De organisatie van dit festival wordt gedaan door het Lectoraat Ethiek van Verbinding met mensen met een Verstandelijke Beperking. Wil je meer weten of heb je een vraag over het festival op 16 juni? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar communicatie.amm@han.nl.