Een krachtig ecosysteem maken we samen

Circulaire Oogst 14: All inclusive

Stockfoto van samenwerkende bijen - een beeld dat het thema uitdrukt van de komende Circulaire Oogst, namelijk: All-inclusive | Een krachtig ecosysteem maken we samen.

Op donderdagmiddag 22 juni ben je van harte welkom op de HAN-campus in Arnhem voor de 14e editie van de Circulaire Oogst! Thema: All inclusive | Een krachtig ecosysteem maken we samen.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Deelname
Deelname is kosteloos

Ik oogst mee 

Direct aanmelden

Brede welvaart 

De vraag van morgen

De Groene Metropoolregio streeft naar brede welvaart voor alle inwoners. Daarmee wil zij een inclusieve regio zijn, waarin ieder naar vermogen bijdraagt en alle talenten maximaal worden benut. Hiermee bouwen we aan een sterke arbeidsmarkt en een toekomstbestendige samenleving.

In balans 

Exponentiële groei

De bijdrage die technologie kan leveren aan welvaart is enorm. Volgens de wet van Moore verdubbelt de capaciteit van een microchip elke twee jaar. Dit leidt tot een exponentiële groei van technologische innovatie. De geschiedenis laat zien dat deze innovatie heeft bijgedragen aan economisch groei. Maar hoe kan deze technologische innovatie ook worden ingezet voor de ontwikkeling van brede welvaart waarvan iedereen profiteert? Hoe kan economische groei plaatsvinden in balans met sociale groei? Wat kunnen bedrijven doen vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid? En: wat brengt het henzelf?

Meervoudige waardecreatie 

Bloei die leidt tot andere groei

De opgave is om niet alleen te gaan voor eigen economisch gewin, maar ‘winst’ voor alle stakeholders en de samenleving als geheel. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat ook hun talenten tot bloei komen. En de groei die dan ontstaat, is een heel nieuwe groei. Een groei in een waarde(n)volle samenleving met meervoudige waardecreatie.

Keynotes 

Hoe geven ze invulling?

Tijdens deze Circulaire Oogst laat Jean Schreurs, CEO NXP, zijn licht schijnen op hoe zijn onderneming invulling geeft aan deze opgave. NXP in Nijmegen, actief in de topsector HTSM, is als producent van microchips een wereldspeler. Wat is de strategie van NXP in haar bijdrage aan brede welvaart en hoe neemt deze organisatie haar verantwoordelijkheid in een inclusieve samenleving?

Daarnaast neemt Astrid Huitink, directeur coöperatieve Rabobank, ons mee in de wijze waarop deze organisatie haar verantwoordelijkheid neemt in de maatschappelijke transitie. Hoe verlegt de Coöperatieve Rabobank, als financieel dienstverlener, haar focus van financieel kapitaal naar de ontwikkeling van breed maatschappelijk kapitaal? En wat doet de bank specifiek in de regio?

Programma

13:30 Ontvangst met koffie en thee*

14:00 Keynotes

  • Keynote Jean Schreurs, CEO NXP over de betekenis van NXP in het regionale ecosysteem
  • Keynote Astrid Huitink, directeur Coöperatieve Rabobank over de maatschappelijke propositie van de bank

15:40 Prijsuitreikingen

16:00 Netwerkborrel

Meld je nu aan, dan ben je verzekerd van een plaats in de zaal (auditorium - Ruitenberglaan 31, Arnhem).

* Het is niet toegestaan om consumpties te nuttigen in de zaal. Graag bieden we je vooraf een kopje koffie of thee aan, je bent hiervoor vanaf 13:30 uur van harte welkom!

Traditie
 

Minor Circulaire Economie

De Circulaire Oogst is de traditionele halfjaarlijkse afsluiting van de minor Circulaire Economie van het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie. Een minor is een keuzeonderdeel binnen een 4-jarige bacheloropleiding. Studenten geven met deze keuze kleur aan hun eigen opleiding en ontwikkeling. Gedurende één semester volgen zij een minor die verdiepend of verbredend is aan de hoofdrichting (major) van hun opleiding.

Stockfoto van samenwerkende bijen - een beeld dat het thema uitdrukt van de komende Circulaire Oogst, namelijk: All-inclusive | Een krachtig ecosysteem maken we samen.

Graag tot donderdag 22 juni!

► Aanmelden

  • Foto-opnames bij event
Bij dit event worden foto-opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Wanneer je niet wenst te worden vastgelegd, kan je dit aangeven bij de organisatie.