Donderdag 26 januari 2023 Circulaire Oogst - Futureproof design

431341 Als onderdeel van de livestream Circulaire Oogst 11 spreekt Frank Croes met studenten Thijmen Ubbink en Lara Kranendijk over hun ervaringen bij het volgen van de minor Circulaire Economie van het Centrum Meervoudige Waardecreatie. Toegevoegd door Janet Steenhuis

Oogst je met ons mee? Op donderdag 26 januari vindt de 13e editie van de Circulaire Oogst plaats. Meld je nu aan!

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Deelname
Deelname is kosteloos

Futureproof design

Het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie organiseert op donderdag 26 januari 2023 de 13e editie van de Circulaire Oogst. Het thema is deze editie "Futureproof design - Haal inspiratie uit meervoudige waardecreatie". Naast inspirerende keynotes worden de resultaten van de transitievraagstukken gepresenteerd, waaraan studenten van de minor Circulaire Economie hebben gewerkt. En uiteraard worden de traditionele prijzen uitgereikt.

We ontmoeten je graag op 26 januari! ► Direct aanmelden

Haal inspiratie uit meervoudige waardecreatie

Het ontwerp van producten, diensten en concepten is in de lineaire economie lange tijd gedomineerd door het paradigma van enkelvoudige, economische doelmatigheid en efficiency. Intussen dient de vraag zich aan hoe wij ons als mensheid kunnen verhouden tot alles wat de aarde voortbrengt, zónder de natuurlijk potentie van de aarde voor volgende generaties te vernietigen. 

Nieuwe fase

De circulaire economie leidt tot nieuwe inzichten bij het ontwerp van goederen en diensten, waarin meervoudige doelstellingen van economische, sociale en ecologische aard op een slimme manier zijn gecombineerd. Hierbij is vaak sprake van verrassende resultaten met soms onverwachte vormen van synergie. De tijd is rijp om hier in een volgende fase nog nadrukkelijker op in te zetten.  

Toekomstgericht

In dit congres zoeken we daarom naar antwoorden op de vraag hoe de mens in het symbioceen zijn goederen en concepten duurzaam kan ontwerpen. Hoe kan hij dit doen in balans met de draagkracht van het natuurlijk ecosysteem en tegelijkertijd zich laten inspireren door de rijkdom van dat systeem? Met als resultaat ontwerpen waarin ecologische, sociale en economische waarde elkaar versterken - en zo bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving! 

475163 Futuristische libelle als symbool voor de 13e editie van de Circulaire Oogst met als thema Futureproof design.

Programma

► 13.30 uur

  • Ontvangst

►14.00 - 15.30 uur

  • Intermezzo's over transitieprojecten en ervaringen van de studenten van de minor Circulaire Economie
  • Drie keynotes en een afsluitend gesprek met Yvonne de Haan

► 15.30 uur

  • Prijsuitreikingen

► 16.00 uur

  • Netwerkborrel

Terugkijken Eerdere edities Circulaire Oogst

Wil je eerdere edities van de Circulaire Oogst terugkijken? Dat kan! Je vindt verschillende clips op het YouTube kanaal van het Centrum Meervoudige Waardecreatie.