Koburg Lunch: Efficient Transport door Demand Forecasting met AI

148143 LM Lectoraat Logistiek Data science
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Bij efficient transport is het aanbod van transport idealiter afgestemd op de transportvraag. Om dit te kunnen bereiken is het noodzakelijk om in staat te zijn deze transportvraag te voorspellen, zowel voor de korte als voor de lange termijn.

Het voorspellen van de vraag wordt in de regel aangeduid met de term demand forecasting. In de wetenschappelijke literatuur zijn vele verschillende methoden beschikbaar. Deze zijn enerzijds gebaseerd op meer traditionele technieken, zoals time series analysis, en anderzijds op technieken die hun grondslag vinden in artificial intelligence. In deze lezing zal het nut en de noodzaak van demand forecasting aan bod komen en zullen verschillende voorspeltechnieken de revue passeren.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online

Over de gastspreker

Deze Koburg Lunch wordt verzorgd door Dr. Raymond Hoogendoorn. Hij is per 1 januari 2022 werkzaam als lector Artificial Intelligence and Logistics bij Kenniscentrum Duurzame Havenstad van de Hogeschool Rotterdam. Naast deze functie is Raymond oprichter van de Rotterdam Data Factory en is hij (nu nog) parttime hoofddocent aan de Haagse Hogeschool. Raymond heeft een MSc in Psychologie en een PhD in Civil Engineering. Hij is onder andere UD geweest aan de TU Delft en hij heeft rollen bekleed als Hoofd Data Science bij Transavia en Director Consumer Insights bij Lowell Financial Ltd in Leeds.

Programma

Tijdstip Programma
12.15 uur (Digitale) inloop
12.20 uur Welkom, nieuws op het gebied van Applied Data Science en Artifial Intelligence door Stijn Hoppenbrouwers 
12.25 uur Lunchlezing door gastspreker
12.40 uur Vragen en afronding

Over de Koburg Lunches

De Koburg Lunches worden georganiseerd vanuit ASGARD, het kennisnetwerk van de HAN op het gebied van Applied Data Science en Artificial Intelligence, en gesponsord door zwaartepunt Smart Region, 
 
Elke 4e donderdag van de maand vindt de Koburg Lunch plaats, van 12.15 uur tot 13.00 uur. De netwerkbijeenkomst is toegankelijk voor iedereen, zowel collega's als studenten en extern geïnteresseerden zijn welkom.
 
Meer weten? Kijk op han.nl/ASGARD. Hier kun je ook de eerdere Koburg Lunches terugkijken.
Meer over
 

Smart Region - Slim

Ons leven en werk wordt digitaler. In het zwaartepunt Smart Region - Slim werken we aan de wendbaarheid van mensen, teams en organisaties. Zodat we optimaal van al die nieuwe technologie profiteren. We, dat zijn docenten, onderzoekers, studenten en ondernemers. Samen maken we deze regio superslim.   

Smart Region vrouw met bril
Meer over
 

Lectoraat Logistiek en Allianties

Het lectoraat Logistiek en Allianties wil bijdragen aan slimme verduurzaming van logistieke infrastructuren en bedrijfsprocessen én aan het versterken van het logistieke onderwijs in de regio Gelderland. Dit doen we via innovatief, praktijkgericht logistiek onderzoek. We werken intensief samen met diverse partners.

distributiecentrum