Dialoogcafé Betere sociaaleconomische positie

234499 symposium sessie kansen keren studenten in gesprek
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Mensen met een lagere opleiding of laag inkomen hebben minder kans op een gezond en gelukkig leven. 30% van de Nederlanders zit in zo’n lagere sociaaleconomische positie. Wat kun je doen om sociale ongelijkheid tegen te gaan? Graag gaan we in gesprek met onze werkveldpartners over dit thema.

Mensen in een lagere sociaaleconomische positie. Ongetwijfeld kom je ze tegen in je werk. Het is een klant of een cliënt, een collega of iemand met wie je samenwerkt. 
Wat kun je als organisatie doen aan het verbeteren van de positie van deze mensen om sociale ongelijkheid tegen te gaan? Wat wordt er al gedaan in de regio? Wat werkt belemmerd of bevorderend?

Als HAN Fair Health werken we aan dit thema ‘betere sociaaleconomische positie’. Dat kan niet zonder onze werkveldpartners. Daarom hebben we jou nodig bij het gesprek over dit relevante maatschappelijke probleem.

Programma

De middag starten we met het verhaal van iemand die ervaring heeft in deze positie. Daarna ervaar je zelf hoe achterstand of privilege invloed heeft op sociale ongelijkheid in het spel Kansen Keren. Om vervolgens samen te kijken wat je als organisatie/medewerker nodig hebt om hier iets aan te doen. En hoe de HAN hieraan kan bijdragen.  

Samen kunnen we het verschil maken. Laten we beginnen met het delen van verhalen, ervaringen, vragen en kennis. 

Meld je aan (voor 11 okt.) Stuur een mail naar fairhealth@han.nl. Vermeld daarbij: naam, organisatie, evt. aantal deelnemers.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Albertinum
Heijendaalseweg 121
Nijmegen

Deelname
Lokaal K0.29a

Meer weten?Week tegen Armoede 2022

Deze dialoogsessie vindt plaats tijdens de Week tegen armoede. Bekijk het complete programma van de Week tegen Armoede. Er is nog veel meer dat je niet mag missen. 

322393 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.

Sociaal Over Fair Health

De HAN werkt samen met onderzoekers, studenten en partners aan het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Deze thema's staan centraal:

  • Betere sociaaleconomische positie (dialoogcafé 11 okt.)
  • Inclusief onderwijs en werk (dialoogcafé 10 nov.)
  • Gezondheidsbevorderende leefomgeving en leefstijl (dialoogcafé 2023)
  • Toegankelijke informatie en voorzieningen (dialoogcafé 2023)

Voor elk thema gaan we met onze werkveldpartners in gesprek.
Interesse in een van de andere dialoogcafés? Laat het ons weten (fairhealth@han.nl). 

 

FocusgebiedFair Health

Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter en voelen zich minder gezond. Daar willen we met focus Fair Health verandering in brengen. Hoe? Door in onderwijs en onderzoek aandacht te vragen voor die verschillen. We verbinden alle kennis die de HAN in huis heeft en betrekken partners uit de praktijk. Samen kunnen we verschil maken.

Health vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN