Gastcollege Tweede Kamerlid Derk Boswijk Politiek en jongeren

131731 Beeld van bovenaf in auditorium met volle zaal voor presentatie houten look

Politiek en jongeren. Dit staat centraal tijdens de bijeenkomsten van Tweede Kamerlid Derk Boswijk. De politicus is op 10 december te gast bij de minor Politiek, Beleid en Overheid (PBO). Hij geeft een lezing en gaat met jongeren in gesprek over de politiek.

Waar moet je zijn 

Snelle info

Datum en tijd Locatie Deelname

Vrijdag 10 december 2021: kies 1 van de 2 sessies

10.15 tot 11:15 uur

of 11.30 tot 12.30 uur

Auditorium (A3.04) Arnhem

Ruitenberglaan 31

gratis

Let op! Er is een aantal plaatsen beschikbaar

Programma 

Wat kun je verwachten

Waarom kies je voor een politieke carrière? Zeker in deze roerige tijden.

Tweede Kamerlid Derk Boswijk geeft op 10 december in Arnhem een lezing en neemt je mee in zijn drijfveren en staat stil bij de jongeren en de politiek. Ook zoomt hij in op het CDA en de jongeren. Daarnaast staat Derk stil bij het klimaat. Wat betekent dit voor de boeren? Wat is het verandervermogen en de veranderbereidheid?

  • 09.00 - 10.00 uur: Q&A met de studenten van de minor Politiek, Beleid en Overheid
  • 10.00 - 10.15 uur: pauze
  • 10.15 - 11.15 uur: Eerste lezing Derk Boswijk over zijn eigen drijfveren voor bestuurlijke en politieke carrière, het CDA en de jongeren en over de boeren en het milieu.
  • 11.15 - 11.30 uur: pauze
  • 11.30 - 12.30 uur: Tweede lezing Derk Boswijk

Ben jij erbij? 

Over Derk Boswijk
 

Politicus Boswijk richt zich vooral op de klimaatvraagstukken en geeft aan dat onze nuchtere technische kennis een belangrijke rol moet spelen om tot oplossingen te komen. Daarnaast richt hij zich op de vraagstukken over de bouw en geopolitieke uitdagingen.

"Believe you can and you're halfway there." (Theodore Roosevelt)

Een groot voorbeeld voor hem is Theodore Roosevelt. Derk Boswijk: ‘Steeds minder mensen voelen zich vertegenwoordigd in de politiek. Ik wil deze mensen graag een stem geven en voor verbinding zorgen tussen verschillende groepen. Theodore Roosevelt, de Amerikaanse president van begin 20e eeuw, is daarbij een inspiratiebron voor mij. Zelf lees en schrijf ik graag boeken over politiek en geschiedenis”.

 

131728 Witte vlag met HAN logo tijdens de open dag
Onder voorbehoud van 

Coronamaatregelen

Uiteraard hopen we erop dat alles gewoon door kan gaan. Het kan echter voorkomen dat we, door de dan geldende maatregelen, de bijeenkomst moeten aanscherpen of annuleren. Mocht dit het geval zijn dan word je op de hoogte gebracht via het opgegeven e-mailadres in de aanmelding.

Heb je vragen?

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Deelname
gratis