Wetenschapsfilmfestival InScience: Lust for Life

336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life

Tijdens InScience Filmfestival worden de beste en mooiste onderzoeks- en wetenschapsfilms van het jaar vertoond. Van 10 tot en met 14 november brengt het festival een ode aan het leven, met als hoofdthema ‘Lust for Life’.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie

InScience 2021 is een hybride festival waar ook de HAN weer bij betrokken is. Dit jaar is er een exclusief filmprogramma in de zalen van LUX in Nijmegen. Daarnaast is het beste van het programma te zien in 8 universiteitssteden. Ook is het volledige filmprogramma online te bekijken en beleven.

Programma

Wetenschapsfilmfestival InScience brengt een ode aan het leven. "We zien hoe sterk de drang is om door te gaan, tegen de klippen op, en er gewoon iets van te maken. Hoe toegewijd we zijn aan elkaar en het leven om ons heen.", aldus festivaldirecteur Daisy van de Zande.

Met het thema ‘Lust for Life’ onderzoekt InScience in 2021 het belang van een gezond leven, nu en in de toekomst, van mens, dier en planeet. De wetenschap speelt daarbij een essentiële rol. InScience werpt zijn licht op vernieuwende wetenschappelijke ontwikkelingen. Dat is terug te zien in de ingezonden films, die het levenswerk van wetenschappers en de zoektocht naar antwoorden laten zien. En daar gaat het tijdens het festival om: je onderdompelen in bijzondere, aangrijpende, verhelderende, verbluffende verhalen over alle facetten van het leven.

Video

Trailer Inscience 2021