Zuinigheidswedstrijd met duurzame waterstofvoertuigen Hydrogen Efficiency Challenge

Studenten team Hydromotive

Met veel enthousiasme kondigt het Automotive studententeam van HAN Hydromotive de Hydrogen Efficiency Challenge aan! Deze zuinigheidschallenge met duurzame waterstofvoertuigen wordt op vrijdag 11 juni georganiseerd samen met Green Team Twente en Eco-Runner Team Delft.

Volg de race via livestream

Op de dag zelf kun je een livestream bekijken via www.hydrogenchallenge.nl, zodat je de spannende wedstrijd op Circuit Park Berghem vanaf je laptop of smartphone kunt volgen. Naast de race zullen er ook interviews gehouden worden om zo meer diepgang op het thema waterstof te creëren.

Houd de social media van HAN Hydromotive op Instagram of Facebook in de gaten voor meer informatie over deze geweldige Hydrogen Efficiency Challenge!

Leuke en leerzame ervaring

Giovanni Pels is 2e jaars student Automotive en dit jaar secretaris van het HAN Hydromotive team. "Het is een enorm leuke en leerzame ervaring bovenop mijn studie. Sinds september zijn we als team druk bezig geweest om ons duurzame waterstofvoertuig zo efficiënt mogelijk te maken."

Doel is mee te doen aan de Shell Eco-marathon, zo legt Giovanni uit, maar deze internationale studentenwedstrijd gaat - door coronamaatregelen - voor het tweede jaar op rij helaas niet door. Giovanni: "En juist de Shell Eco-marathon is voor ons de uitgesproken mogelijkheid om dit unieke project, de opleiding en de academie op de kaart te zetten. Omdat we desondanks enorm benieuwd zijn het resultaat wat we kunnen gaan halen, doen we op 11 juni mee aan de zuinigheidschallenge tegen de teams van de technische universiteiten Delft en Twente."

"Om het slotstuk van dit toffe project zoveel mogelijk bekijks te geven, hebben we bedacht om er een grote livestream van te maken. Zowel partners, medestudenten en andere geïnteresseerden voor techniek en milieu kunnen zo deze spannende wedstrijd van dichtbij volgen."

Wanneer start de Hydrogen Challenge op 11 juni?

Helaas kunnen maar een beperkt aantal bezoekers bij dit event aanwezig zijn. Daarom is de challenge op 11 juni live te volgen via www.hydrogenchallenge.nl.

Vanaf 11.30 uur zal de liveblog van start gaan. Tenslotte zal er aan het einde van de dag van 16.15 uur tot 17.30 uur een livestream plaatsvinden met aansluitend de prijsuitreiking!

Kijk je ook mee?

Snelle info

Datum en tijd

Locatie

De locatie is nog niet bekend