Wat eten we morgen? Digitale Conferentie Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa

Detailfoto vlaggetjes verschillende landen

​Het Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa (SBE) organiseert op 25 maart de digitale conferentie: wat eten we morgen? Betaalbaar, gezond en duurzaam voedsel. Uit diverse landen laten we succesvolle burger initiatieven zien op het gebied van gezonde voeding.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online

Betaalbaar, gezond en duurzaam voedsel. Uit diverse landen laten we succesvolle burger initiatieven zien op het gebied van gezonde voeding. Bewoners met kleinschalige initiatieven kunnen zélf grote impact hebben om de ambities van ‘Green Deal’ waar te maken. De Europese Commissie heeft het Green Deal-programma ‘van boer tot bord’ vastgesteld. In veel landen in Europa zijn bewoners actief met gezonde voeding. Ze willen gezond eten, letten op de herkomst en verbouwen het soms zelf.

Waar gaan we het over hebben?
Het gaat over gezond en eerlijk eten en over de internationale samenhang daarin. We laten voorbeelden zien hoe bewonersgroepen in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Belarus, België en Zweden zelf met gezonde voeding aan de slag zijn.

Wat is het programma?
Tijdens het symposium gaat het over gezond en eerlijk eten en over de internationale samenhang daarin. In diverse thema-tuintjes laten we voorbeelden zien hoe bewonersgroepen in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Belarus, België, Zuid Afrika en Zweden zelf met duurzamer, lokaal en gezonde voeding aan de slag zijn. We delen good practices en bieden inspiratie.

Tip workshop
Hoe maak je voeding veilig, duurzaam en lekker?
Door: Meike Pouwels, Meike Vullings, Fleur Drost, Linette Koonings en Jeanne Lagerweij (studenten Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, opleiding Voeding & Diëtetiek )
Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek ontwikkelden het product Beet’m en een nieuw allergenen beleid voor een lokaal burgerrestaurant. In de rol van productontwikkelaar en beleidsadviseur (diëtisten kunnen zoveel meer dan alleen persoonlijk advies geven) dragen ze bij aan duurzamer, gezonder, veiliger en lekkerder eten. Maar hoe doe je dat eigenlijk?
De studenten nemen je mee in hun ontdekkingsreis en delen de belangrijkste resultaten uit hun project. Daarnaast staan ze open voor vragen, uit de praktijk met betrekking tot hun onderwerp.
De studenten zijn met hun product genomineerd voor de Food Innovation Bachelor’s Award 2021 van het Voedingscentrum: https://www.voedingscentrum.nl/professionals/inopleiding/food-innovation-bachelors-award.aspx

Voor wie is het interessant?
Bewonersgroepen die zelf bezig zijn met (de productie van) gezond eten, beleidsmakers, professionals, studenten en alle geïnteresseerden die met elkaar iets willen ondernemen op dit gebied.

Meer informatie
Het symposium vindt digitaal plaats in het Nederland en Engels. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website van de Zorgalliantie/KK.

Organisatie
De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa, een samenwerking van Landelijke Vereniging Kleine Kernen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen-Centrum of Expertise Krachtige Kernen, Forte Welzijn, Haarland Health Coaching, Vereniging Humanitas, Learn For Life. Een bijzondere bijdrage wordt geleverd door LEADER Achterhoek en SLE (Seminar für Ländliche Entwicklung/Centre for Rural Development, Humboldt-Universität zu Berlin).

Student achter laptop met study abroad pagina