DEMAND scan event

Op 25 januari vond het DEMAND scan event plaats in Arnhem. Consortiumpartners en onderzoekers van de HAN, Fontys en Saxion kwamen samen om ervaringen uit te wisselen over uitdagingen op het gebied van data management, data engineering en AI engineering.

03d0e50c-0ced-11ee-84cd-02565807075b LM Lectoraat Logistiek Data science

Een dag vol interactie en nieuwe inzichten

Tijdens het scan event op 25 januari doken onderzoekers en bedrijven samen om de diepte in. Astrid Hoge, academiedirecteur bij IT en Mediadesign, startte de dag met een mooie inleiding. De hoofdthema's binnen DEMAND werden toegelicht aan de hand van voorbeeldcasussen. Pieter Zeilstra, onderzoeker bij Saxion, presenteerde een casus op het gebied van data engineering waaraan zij samenwerken met de gemeente Enschede. Vervolgens presenteerde Erwin Folmer (HAN-lector Applied Data Science & AI) een casus van het Kadaster. Ter afsluiting vertelde Petra Heck (onderzoeker bij Fontys) over een casus rondom generatieve AI.

Daarna startten we met de vraagarticulatiesessie. Deze sessie werd geleid door Erwin Folmer en Kees van de Sant (HAN-project manager van DEMAND). Deelnemers konden in groepsverband input leveren over waar ze problemen ervaren op het gebied van data management, data engineering en AI engineering. Zo werd gesproken over het omzetten van raw data in bruikbare data voor bedrijfsprocessen, het vaststellen van kwaliteitsregels voor datasets en hoe we van trainingsdata operationele modellen kunnen realiseren. Deze input wordt meegenomen in de vorming van de DEMAND onderzoeksagenda. Deze onderzoeksagenda wordt verder uitgewerkt door lectoren van HAN, Saxion en Fontys. Uiteindelijk gaat dit leiden tot praktijkgericht onderzoek in samenwerking met onze partners.

Over DEMAND

DEMAND heeft de ambitie om betekenisvolle bijdragen te leveren aan dataketenvraagstukken van bedrijven en organisaties in de publieke sector, zodat zij veilig, verantwoord en efficient gebruik kunnen maken van data. Lees hier meer over DEMAND.

Meld je aan voor het DEMAND event op 14 maart

Het volgende DEMAND event is op 14 maart bij het Fontys ICT Innovation lab in Eindhoven. De focus ligt deze keer op AI engineering. We gaan in op lessen uit literatuuronderzoek, interviews uit de industrie en de ontwikkeling van een in-house chatbot. Er is plek voor 75 deelnemers. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar p.heck@fontys.nl