Engineering en Automotive studenten doen onderzoek voertuiggedrag samen met Politie Nederland

Studenten van de Academie Engineering en Automotive aan HAN University of Applied Sciences doen bijzonder onderzoek naar voertuiggedrag in samenwerking met Politie Nederland. De opdracht vindt plaats in een hybride leeromgeving waarbij onderwijs, onderzoek en bedrijven samenwerken aan oplossingen voor technologie en innovatie.

Politieauto op wegdeksimulator in het lab van Academie Engineering en Automotive van de HAN

Politievoertuigen worden vaak zwaar belast. Onder alle omstandigheden moet het voertuig voldoen aan de zware taken die bij het inzetten gesteld worden. Daarbij komt dat agenten intensiever hun voertuig gebruiken dan gewone bestuurders. Dat daarbij schade opgelopen wordt is in sommige gevallen helaas onoverkomelijk. Nu de transitie van voertuigen met een verbrandingsmotor naar veel zwaardere elektrische voertuigen op gang komt zal het voertuiggedrag van deze nieuwe voertuigen anders zijn.

Studenten Automotive overleggen over modellen en variabelen simuleren voor hun semester 6 project 'Preventing Damage to Police Vehicles'.
Studenten Automotive werken aan dit project met het modelleren en testen van simulaties

Waarom dit onderzoek naar politievoertuigen?

Politie Nederland wil het gedrag van nieuwe voertuigen onderzocht hebben en participeert actief in het onderzoek. Ook de Politie Academie ondersteunt dit onderzoek. Dit onderzoek wordt gedaan door 3e-jaars studenten (11) van verschillende specialisaties binnen de HAN Automotive opleiding (Mobility & Business, Automotive Design, Vehicle Systems & Control).

Vanuit het Lectoraat Automotive Research is de betrokkenheid groot en leveren kennis en ondersteuning. De dagelijkse begeleiding van de studenten wordt gedaan door een Senior Engineer en verschillende vak gerelateerde experts.

Wegdeksimulator test met een politieauto in het lab van de HAN Academie Engineering en Automotive
Politieauto om de wegdeksimulator in het lab van HAN Engineering en Automotive

Wat zijn de verwachte resultaten?

Wat het project precies gaat opleveren is nog niet in detail vastgesteld. We weten wel dat met zeer veel energie met deze klus gestart is door de 11 studenten en alle betrokkenen.

Tijdens de Kick-Off bij de Politie in Rotterdam op 20 februari, was één ding duidelijk. Deze opdracht wordt door alle partijen opgepakt en de samenwerking is gesmeed.

Tijdens het slotsymposium op woensdag 19 juni wordt deze en alle andere 35 multidisciplinaire projecten van HAN Engineering en Automotive gepresenteerd in Connectr op IPKW-terrein in Arnhem. Van harte welkom!

Bron: HAN
Fotografie: Koen Lau, Jos Hoogstra

15 mei 

Kom kijken bij de validatiesessie

De Semester 6 groep 'Preventing Damage to Police Vehicles' houdt op woensdag 15 mei een validatiesessie voor van hun voertuigmodel op de wegdeksimulator. Deze apparatuur wordt niet vaak optimaal gebruikt, dus het kan interessant voor je zijn om deel te nemen aan een demonstratie. Doe mee met ons team!

  • Datum: woensdag 15 mei
  • Tijd: 13 tot 15 uur (8 demo's)
  • Demo duur: 15 minuten per sessie
  • Locatie: ARLabs aan de Ruitenberglaan 29, HAN Campus Arnhem

Contact opnemen

Kijk hoe je met ons in contact kunt komen via deze Linkedin pagina van het project.