Achtergrond

We onderzoeken op voor manier de signalering en instructies van de cook3r moeten worden ingericht zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoefte van de gebruiker.

De slimme kookplaat, de COOK3R SIM

Interactie signalen

Tijdens de gebruikerstesten is gelet op de herkenning van interactie-signalen voor de deelnemers met betrekking tot zichtbaarheid, infor­matieoverdracht en aantrekkelijkheid, de effectiviteit van de instruc­tie met behulp van deze signalen en aansluiting van het prototype bij de voorkeuren van de deelnemers.
Uit dit onderzoek leren we over hoe technologie mensen met dementie kan begeleiden om een bepaalde tak (in dit geval koken) uit te voeren.

Inspirrende verhalen over de COOK3R

Resultaten COOK3R SIM-project gepresenteerd

Hoe kunnen thuiswonende mensen met dementie langer zelfstandig koken? Onderzoekers van de HAN ontwikkelden de COOK3R: een slimme kookplaat die zich aanpast aan het gedrag van de gebruiker. De achterliggende software kan ook voor andere producten gebruikt worden.

Lectoraat AIH staat op Innofest met COOK3R

Slimme kookplaat voor ouderen met dementie

Om thuiswonende mensen met beginnende dementie in staat te stellen zelfstandig te koken, is bij het Lectoraat Architecture in Health (gekoppeld aan de HAN-opleiding Bouwkunde) het idee van een slimme kookplaat ontstaan. De COOK3R is een interactieve kookplaat die meedenkt en begeleidt bij het koken.

Cook3r