Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
  • Studiekeuzegesprek
    Stel al je vragen aan een specialist

Beginnen met de pabo

Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de opleiding. Welke toelatingseisen zijn er? Hoe zit het met collegegeld en studiefinanciering? En hoe meld je je aan? Alle antwoorden op jouw vragen vind je hier.

Leraar zit met drie kinderen achter de iPad en geeft één van die leerlingen een high-five.

Maak kennis met de pabo (voltijd)

Startmomenten pabo voltijd

Start je in september? Dan kun je kiezen of je de opleiding in Arnhem of Nijmegen wilt volgen. Wil jij starten in februari? Dat kan alleen bij de HAN Pabo in Arnhem.

De locaties van de pabo

  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • HAN Arnhem campus

    Ruitenberglaan 27
    6826 CC Arnhem
  • HAN Nijmegen campus

    Kapittelweg 35
    6525 EN Nijmegen
  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • Er is geen omschrijving beschikbaar
The Place2be
 

HAN Campus Nijmegen of Arnhem

De opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) volg je op de HAN Campus Arnhem of Nijmegen. En na je colleges? Studeren, drankje doen… op beide locaties is het prima uit te houden! Voor welke stad kies jij?

35031 Twee studenten op fiets campus Nijmegen

Toelatingsinformatie pabo

Ben jij klaar voor de pabo? Bekijk hieronder wat jij nodig hebt om toegelaten te worden op de pabo, of doe de quickscan en ontdek in 1 minuut welke toelatingstoetsen jij moet doen en hoe je je daarop voorbereidt!

#AskAStudent

Hoe kijken studenten terug op de toelatingstoetsen van de pabo?

Toelatingstoetsen pabo

Het kan zijn dat jij een toelatingstoets moet doen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek. Of jij een toelatingstoets moet maken en voor welk vak, dat ligt aan je vooropleiding en je vakkenpakket. In de toelatingsinformatie hierboven lees je hoe dat voor jou zit.

Rondom de toelatingstoetsen 

Veelgestelde vragen

Knoop doorhakken: tips voor een weloverwogen (studie)keuze

Twijfel je over een studiekeuze? Dat is begrijpelijk, want er zijn enorm veel opties. En wil je eigenlijk nu wel gaan studeren of kies je liever voor een tussenjaar? Niet gevreesd, we hebben een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet om een studie te kiezen. Zo maak je een weloverwogen (studie)keuze. Ben jij klaar om te kiezen? Meld je aan voor 1 mei!

Twijfel je over je studiekeuze? Doe de check, kom naar de Open Dagen en volg een voorlichting. Wie weet is een tussenjaar ook wat voor jou!

Aanmelden in 5 stappen

Vaardigheden
 

Studeren onder bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten

Je betaalt elk jaar collegegeld. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het eerste studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. De kosten voor boeken, excursies en studiereizen hebben we voor je op een rijtje gezet. Verder heb je een goede laptop nodig. Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. 

  1e jaar
Verplichte literatuur €300,-
Excursies/studiereizen €70,-

Boekenlijst

Op de website van studiewinkel.nl kun je je boekenlijst bekijken. Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. 

Roosters, lestijden en jaarplanning

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.

Laptopeisen

Verder heb je een goede laptop nodig. Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. That's it, de pabo stelt verder geen aanvullende eisen aan je laptop.
 

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

puzzel met kind