Matching bij Bouwkunde
Leuk dat je voor Bouwkunde kiest! Past deze opleiding echt bij jou? Dat ga je checken door na je aanmelding matchingsactiviteiten te doen, zoals Proefstuderen of een gesprek met iemand van de opleiding.
Wat is matching?
Jij hebt je aangemeld voor Bouwkunde bij de HAN, maar misschien heb je nog vragen of twijfels. Zoek je nog naar extra bevestiging of deze studie écht bij jou past? Of heb jij je aangemeld voor meerdere studies en moet je nog een definitieve keuze maken? De matchingsactiviteiten van Bouwkunde helpen jou daarbij.
Matching is niet verplicht, je kiest zelf welke activiteiten je doet. Zie het als een mooie kans om nog 1 keer te checken of je goed zit met je studiekeuze. Om je laatste vragen te stellen en te kijken of jouw verwachtingen kloppen. Want we hopen dat jij hier straks helemaal op je plek zit.
-
Stap 1: Mijn Match-vragenlijst
Na je aanmelding in Studielink staat online de Mijn Match-vragenlijst voor je klaar. Daar krijg je een mailtje over. Door een paar vragen te beantwoorden zet je nog eens voor jezelf op een rijtje waarom jij voor deze opleiding gaat. Heb je nog vragen of twijfels? Schrijf ze op en neem ze mee naar het matchingsgesprek bij stap 2.
-
Stap 2: Matchingsactiviteiten
Na de vragenlijst kies je 1 of meer matchingsactiviteiten die je hieronder ziet. Kies je straks voor een studiekeuzegesprek met een docent of student, of of een Proefstudeerdag? Wil je graag een studiekeuzeadvies? Vraag dan een matchingsgesprek aan met een docent.
Doe de Wiskundecheck!
Is je wiskundekennis wel voldoende om met deze opleiding te kunnen starten? Hiervoor hebben we de 'wiskundecheck' ontwikkeld. Het is verstandig om deze check te doen!
En als je nog vragen hebt over deze 'wiskundecheck', dan leggen we deze voor aan 1 van onze wiskundedocenten. Hiervoor kun je mailen met matching.bouwkunde@han.nl.
Zijn er bijzondere omstandigheden?
Deal jij met een functiebeperking of tijdelijke ziekte? Of ben je, naast je studie, ondernemer, mantelzorger of topsporter? Het is fijn als je dat nu alvast laat weten. Dan kunnen we samen kijken welke hulpmiddelen, voorzieningen of ondersteuning in jouw situatie mogelijk zijn. Ook als je in het begin van je studie nog geen hulp nodig hebt, is het slim om ons alvast op de hoogte te brengen. Dan is het sneller geregeld als het straks wél nodig is.
Wat moet ik kunnen op het hbo?
Op het hbo leer je misschien net op een andere manier dan je tot nu toe gewend bent. Een aantal vaardigheden kun je op het hbo goed gebruiken, zoals lange teksten lezen en samenvatten, snel informatie opzoeken, presentaties geven en goed plannen. Relax, deze hbo-vaardigheden kun je leren! Waarschijnlijk pik je ze vanzelf op, en anders kun je trainingen of workshops volgen.
Zeker van je zaak?
Heb je de knoop doorgehakt? Weet je zeker dat je in september met Bouwkunde wil starten? Yes! Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je je inschrijving definitief maken. Lees wat jou nu te doen staat.
Vragen?
Heb je vragen over de matchingsactiviteiten van Bouwkunde? Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen, misschien staat het antwoord daartussen. Niet? Neem dan contact op met ASK HAN.