Studiekiezers enthousiast over nieuwe Associate Degree Bedrijfskunde: Sustainable International Business aan de HAN

Sinds de lancering van onze voltijd Associate Degree (Ad) Bedrijfskunde met specialisatie in Sustainable International Business, zien wij een groeiende interesse van studiekiezers die wij hebben ontmoet tijdens de Open Dagen en het proefstuderen, om zich aan te melden voor de opleiding.

Photo of students in the basecamp and stairs.

Deze studiekiezers komen uit het mbo, havo en ook het vwo. Ze zijn enorm enthousiast over de mogelijkheden die deze innovatieve 2-jarige opleiding te bieden heeft. Met de unieke focus op duurzame en internationale bedrijfskunde heeft deze toevoeging aan ons HAN-onderwijsaanbod zeker de aandacht getrokken wat nu al resulteert in aanmeldingen via Studielink

Meerdere onderwijsvormen

Onze opleiding Bedrijfskunde biedt verschillende onderwijsvormen aan, waaronder de deeltijd Ad Bedrijfskunde, de voltijd bachelor Bedrijfskunde en vanaf 1 september 2024, de voltijd Ad Bedrijfskunde. Vooral deze laatste variant, met de specialisatie 'Sustainable International Business', heeft de interesse gewekt van studiekiezers die op zoek zijn naar korte hbo-opleiding. 

Verschillen en overeenkomsten associate degree en bachelor

  • Associate degree

    - Wettelijk erkend

    - 2 jaar

    - Hbo niveau 5

    - Nauwe samenwerking met het werkveld

    - Mbo en havo

    - Hands-on

    - Tactisch niveau

    - Accent op verbetersuggestie doen bij beleid binnen een bedrijf

    - Doorstroom naar bachelor mogelijk

  • Bachelor

    - Wettelijk erkend

    - 4 jaar

    - Hbo niveau 6

    - Samenwerking met het werkveld

    - Mbo, havo, vwo

    - Toepassen van de theorie

    - Strategisch niveau

    - Accent op het ontwikkelen van het beleid

    - Doorstroom mogelijk naar een master

Een uniek curriculum

Mallika de Kramer, opleidingscoördinator, deelt haar perspectief: ‘We zijn verheugd dat het bedrijfsleven graag met ons samenwerkt om deze opleiding heel praktisch vorm te geven. We merken dat studiekiezers en hun ouders zich aangetrokken voelen, vanwege het toekomstperspectief, een diploma na 2 jaar en goede doorstroommogelijkheden’. 

"Wat deze nieuwe opleiding echt onderscheidt, is het unieke curriculum dat zich richt op duurzaamheid", aldus Mallika. "Studenten krijgen de kans om zich te verdiepen in de complexe uitdagingen en kansen van de snel veranderende zakelijke omgeving, en tegelijkertijd ontwikkelen ze waardevolle interculturele communicatievaardigheden door ons tweetalige onderwijs." 

Portretfoto teamlid ad International School of Business

Tussenstation naar een bachelor diploma

De flexibiliteit van de Ad Bedrijfskunde is ook een enorm pluspunt. Het verkorte tweejarige traject biedt een snelle route naar een hbo-diploma zoals de bachelor Bedrijfskunde of International Business, wat vooral aantrekkelijk is voor mbo'ers die hun opleiding willen voortzetten zonder nog eens vier jaar te hoeven investeren. 

"We blijven onze reputatie als innovatieve en vooruitstrevende onderwijsinstelling versterken door deze nieuwe tweetalige en tweejarige opleiding aan te bieden", zegt Mallika met trots. "Met een sterke nadruk op duurzaamheid, impact maken, bedrijfskunde, samenwerken, innovatie en internationaal werken, bereiden we onze studenten voor op de uitdagingen van de 21e-eeuwse arbeidsmarkt. We kijken ernaar uit om de volgende generatie bedrijfsleiders en changemakers op te leiden." 

Topics die aan bod komen tijdens de opleiding

  • Gegevens verzamelen: informatie verzamelen over hoe duurzaam een bedrijf is in de manier waarop ze werken. 
     
  • Analyseren: de hele waardeketen van producten in kaart brengen en analyseren hoe duurzaam deze is. 
     
  • Innovatie: samen met andere experts werk je aan duurzame en innovatieve oplossingen. 
     
  • Rapporteren: overzichtelijk verbetervoorstellen presenteren aan managers en hoe dit vorm te geven. 
     
  • Draagvlak creëren: toeleveranciers en betrokkenen overtuigen van het nut van het uitvoeren duurzame veranderingen.  
     
  • Budgetten maken: begroten wat er nodig is voor een duurzaamheidsproject en begroten wat een verbetersuggestie oplevert. 
     
  • Coördinatie: projecten coördineren, verbeter acties doorvoeren en evalueren. 

Voor meer informatie over de tweejarige Ad Bedrijfskunde - Sustainable International Business kunnen studiekiezers contact opnemen met Mallika de Kramer door een mailtje naar ad.bedrijfskunde-SIB.voltijd@han.nl te sturen. Studiekiezers melden zich via Studielink aan voor de opleiding en kunnen voor de zomervakantie al kennismaken met hun toekomstige klasgenoten tijdens de Ontmoet je klas-dag op 5 juni

Relevante opleidingen voor studiekiezers

Bedrijfskunde - Sustainable International Business

Voltijd associate degree

Wil jij actief een bijdrage leveren aan een duurzame wereld? Leren hoe je (internationale) bedrijfsprocessen toekomstbestendig maakt? Mbo of havo afgerond en graag een praktische, korte hbo-opleiding volgen? Kies dan voor de voltijd 2-jarige ad Bedrijfskunde – Sustainable International Business.

c0e58f5a-68fd-11ee-b7c6-023f53616a0a Photo of students in the basecamp and stairs.

International Business (studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Wil jij alles leren over financiën, marketing, management en multinationals? International Business kickstart jouw carrière in het internationale bedrijfsleven. Zaken doen in het buitenland. Andere culturen leren kennen. En bedrijven klaarstomen voor de toekomst. Klaar om het initiatief te nemen?

bf80cf90-0cf9-11ee-81dc-02565807075b studenten International Business tijdens project

Bedrijfskunde

Voltijd Bachelor opleiding

Flexibel zijn en slim innoveren is voor bedrijven een must. Markten kunnen onrustig zijn, maar jij houdt het hoofd koel. Jij wordt de expert om organisaties duurzaam te verbeteren en te vernieuwen. Bedrijfskunde is gericht op de praktijk: je leert door te doen!

e1ab5484-0cf7-11ee-ac8b-02565807075b Foto Bedrijfskunde voltijd Nijmegen, studenten buiten

Bedrijfskunde

Deeltijd associate degree

Om succesvol te zijn, moeten organisaties scherp blijven. Wil jij snel aan de slag met project- en verandermanagement? Haal in 2 jaar je hbo-diploma met de Ad Bedrijfskunde aan de HAN. Leer vraagstukken overzien en mensen in beweging krijgen. Klaar voor een sprong in je carrière?

Annefleur en Macy kijken samen op MacBook, landscape, FEM Associate degrees