Nieuwe opleiding biedt tweetalig onderwijs aan

Goed nieuws voor middelbare tto-scholen; HAN biedt tweetalig onderwijs in de voltijd associate degree (Ad) opleiding Bedrijfskunde Sustainable International Business. Er zijn ruim 130 scholen lid van het netwerk tto (tweetalig onderwijs). Het grootste deel daarvan biedt tto aan op het vwo en/of havo. Het aantal scholen dat tto (ook) aanbiedt op het vmbo blijft groeien. Met tweetalig onderwijs geven scholen leerlingen een stevige basis mee voor een steeds internationalere samenleving.

Studenten overleggen met elkaar

De HAN introduceert een spannende nieuwe ontwikkeling in het onderwijs: de tweetalige associate degree (Ad) Bedrijfskunde met een specialisatie in Sustainable International Business. Deze innovatieve opleiding, die in september 2024 van start gaat, biedt studenten de kans om praktisch aan de slag te gaan met bedrijven in regio op het vlak van duurzaamheid waarbij het uniek is dat ze in het Nederlands en het Engels les krijgen. 

Mallika de Kramer, opleidingscoördinator, benadrukt het belang van tweetalig onderwijs: “Aan de hand van de Content and Language Integrated Learning (CLIL) methodiek bereiden we studenten voor om bedrijven in de regio te helpen met duurzame transities, welke een stevig basis vereist in het Engelstalig vakjargon.”  

Voorbereiding

De tweetalige benadering van het onderwijs biedt studenten niet alleen de mogelijkheid om hun taalvaardigheid te verbeteren, maar ook om zich voor te bereiden op een betere doorstroom naar een bacheloropleiding. Door maximaal 50% van het onderwijs in het Engels aan te bieden, worden studenten blootgesteld aan Engelstalige vakliteratuur, jargon en regionale uitdagingen in de duurzaamheidstransitie, wat essentieel is voor een goed begrip van de internationale bedrijfsomgeving.

De Ad Bedrijfskunde is met name gericht op Nederlandse studenten, met als primaire doelgroep afgestudeerden van het mbo en havisten. Door het onderwijs bij de start tweetalig aan te bieden, is de opleiding toegankelijker voor diverse mbo- en havo-instroom, terwijl studenten rustig kunnen wennen aan het Engelstalige onderwijs.  

Met een internationaal team aan docenten wordt de tweetalige opleiding werkelijkheid binnen de academie International School of Business. 

Photo of students in the basecamp and stairs.

Tussenstation

Daarnaast biedt de tweetalige Ad Bedrijfskunde uitstekende doorstroommogelijkheden naar andere bachelorprogramma's. Studenten hebben de mogelijkheid om na het afronden van de associate degree door te stromen naar de Engelstalige bachelor International Business of de Nederlandstalige bachelor Bedrijfskunde. De tweetalige aanpak vergroot de flexibiliteit en ontwikkelmogelijkheden voor studenten. 

Voor meer informatie over de tweetalige Ad Bedrijfskunde 'Sustainable International Business' en andere opleidingsmogelijkheden aan de HAN, zijn geïnteresseerden welkom tijdens de Open Dagen in Arnhem en Nijmegen en Proefstuderen in Arnhem.  

Open Dagen 23 maart & 6 april 2024
 

Dit kun je verwachten als je langskomt bij Bedrijfskunde - Sustainable International Business

  • Maak kennis docenten van de opleiding
  • Volg voorlichtingsrondes
  • Woon een minicollege bij
  • Stel al je vragen aan de docenten én studenten
  • Proef de sfeer
studenten HAN Bedrijfskunde Sustainable international business