studie- en studentverenigingen

Of je nu in Arnhem of in Nijmegen studeert: het bruist van de activiteiten speciaal voor studenten. Er zijn allerlei studie- en studentenverenigingen actief. Lees hier wat het verschil is tussen beide typen verenigingen.


Een studievereniging is voor studenten van 1 of meerdere studies op een bepaald gebied. Bij een studentenvereniging zijn ook studenten lid van verschillende studies aan hogescholen en universiteiten. Welke vereniging je ook kiest: je maakt in elk geval vrienden voor het leven en je bouwt aan je netwerk. Of je nu een kamer, bijbaan of sportmaatje zoekt: je hebt meteen profijt van je lidmaatschap! 

Studievereniging 

Een studievereniging organiseert vooral activiteiten die met de opleiding te maken hebbenDenk bijvoorbeeld aan masterclasses, studiereizen, bezoeken aan bedrijven en beurzen, maar ook borrels, feesten en zelfs kookwedstrijden. Studieverenigingen bepalen zelf welke activiteiten op de agenda komen en organiseren deze ook zelf.  Vaak samen met bedrijven en docenten. Als lid van een studievereniging bouw je vanaf dag 1 aan je netwerk. Het draait immers niet alleen om wát je weet, maar ook om wie je kent.  

De HAN Intro 

Een belangrijke activiteit van elke studievereniging is de HAN Intro: de introductieweek voor alle 1e-jaars studenten. De invulling van de Intro is voor elke opleiding anders. Maar je leert sowieso je stad en je medestudenten kennen en je proeft de sfeer van de opleiding. 

Profiteer van korting 

Lid zijn van een studievereniging heeft nog veel meer voordelen, zoals korting op studieboeken bij Studystore en op tentamentrainingen bij Student voor Student. 

Doe mee! 

Hou je van organiseren? Of heb je gewoon zin in een hechte, gezellige groep studentenKijk snel bij de studievereniging van je opleiding. Je wordt met open armen ontvangen! 

Studentenverenigingen 

Een studie is hard werken, dus het is belangrijk dat je ook tijd maakt voor ontspanning. Daarvoor moet je bij een studentenvereniging zijn. In Arnhem en Nijmegen zijn verschillende studentenverenigingen. Ze organiseren allemaal een heleboel activiteiten. Die variëren van reizen en sportevenementen tot en met galafeesten, concerten en voorstellingen. Het doel van elke studentenvereniging is zorgen dat jij een prima studententijd hebt. Maak vooral een rondje langs een aantal verenigingen. Elke studentenvereniging heeft een eigen karakter: er is er altijd wel eentje waar jij je thuis voelt! 

Glow Student Events 

Glow Student Events organiseert samen met studenten van verschillende Nijmeegse studieverenigingen feesten en evenementen voor studenten. Het is de motor achter het jaarlijks terugkerende Winterglow Gala in concertgebouw De Vereeniging.  

AKKU 

AKKU is de studentenvakbond van de HAN. De bond komt op voor de belangen van studenten. AKKU is heel actief richting Studentenhuisvesting, het hogeschoolbestuur en gemeentes. Vaak gaat het om thema’s als rechtshulp, onderwijs, huisvesting, en duurzaamheid. AKKU bestaat dankzij de steun van leden. Daarnaast zetten vrijwilligers zich in voor AKKU. Wil je ook het studentbelang vertegenwoordigen? Of wil je meer weten over AKKU? Kom gerust langs op het AKKU kantoor, onder de loopbrug van het Universitair Sportcentrum (Heyendaalseweg 141 in Nijmegen). Of kijk op de website.