studie- en studentverenigingen

Of je nu in Arnhem of in Nijmegen studeert: het bruist van de activiteiten speciaal voor studenten. Er zijn allerlei studie- en studentenverenigingen actief. Lees hier wat het verschil is tussen die verenigingen.

Groep studenten buiten in gesprek

Studieverenigingen

Een studievereniging is voor studenten van 1 studie, of van een aantal studies op een bepaald gebied. Dat is het verschil met een studentenvereniging: daar zijn studenten lid van allerlei studies door elkaar.

Netwerk

Bij een studievereniging maak je vrienden voor het leven én je bouwt vanaf dag 1 aan je netwerk. Handig, want het draait niet alleen om wát je weet, maar ook om wie je kent. Of je nu een kamer, bijbaan of sportmaatje zoekt: je hebt meteen profijt van je lidmaatschap! 

Activiteiten

Studieverenigingen bepalen zelf welke activiteiten op de agenda komen en organiseren die ook zelf.  Vaak samen met bedrijven en docenten. Dat zijn vooral activiteiten die met de opleiding te maken hebbenDenk bijvoorbeeld aan masterclasses, studiereizen, bezoeken aan bedrijven en beurzen maar ook borrels, feesten en zelfs kookwedstrijden. 

Een belangrijke activiteit van elke studievereniging is de HAN Intro: de introductieweek voor alle 1e-jaars studenten. De invulling van de Intro is voor elke opleiding anders. Maar je leert sowieso je stad en je medestudenten kennen en je proeft de sfeer van de opleiding. 

Profiteer van korting 

Lid zijn van een studievereniging heeft nog veel meer voordelen, zoals korting op studieboeken bij Studystore en op tentamentrainingen bij Student voor Student. 

Doe mee! 

Hou je van organiseren? Of heb je gewoon zin in een hechte, gezellige groep studentenKijk snel bij de studievereniging van je opleiding. Je wordt met open armen ontvangen!

Studentverenigingen

Een studie is hard werken, dus het is belangrijk dat je ook tijd maakt voor ontspanning. Daarvoor moet je bij een studentvereniging zijn. Een studentenvereniging is niet verbonden aan een studie, zoals een studievereniging. Bij een studentenvereniging volgen de leden dus allerlei verschillende studies. In Arnhem en Nijmegen zijn verschillende studentenverenigingen. Ze organiseren allemaal een heleboel activiteiten. Die variëren van reizen en sportevenementen tot en met galafeesten, concerten en voorstellingen.

Het doel van elke studentenvereniging is zorgen dat jij een gezellige studententijd hebt. Maak vooral een rondje langs een aantal verenigingen. Elke studentenvereniging heeft een eigen karakter: er is er altijd wel eentje waar jij je thuis voelt!

Nijmegen heeft ook een heleboel Studentensportverenigingen. Die vind je hier!

Feesten en evenementen Glow Student Events

Glow Student Events organiseert samen met studenten van verschillende Nijmeegse studieverenigingen feesten en evenementen voor studenten. Het is de motor achter het jaarlijks terugkerende Winterglow Gala in concertgebouw De Vereeniging.

Studentenvakbond AKKU

AKKU is de studentenvakbond van de HAN. De bond komt op voor de belangen van studenten. AKKU is heel actief richting Studentenhuisvesting, het hogeschoolbestuur en gemeentes. Vaak gaat het om thema’s als rechtshulp, onderwijs, huisvesting, en duurzaamheid. AKKU bestaat dankzij de steun van leden. Daarnaast zetten vrijwilligers zich in voor AKKU. 

Wil je ook het belang van studenten vertegenwoordigen? Of wil je meer weten over AKKU? Kijk op de website of ga eens langs op het AKKU kantoor aan de Heyendaalseweg 141 in Nijmegen. Dat is onder de loopbrug van het Universitair Sportcentrum.