Workshop Studiekeuze

Lastig hè, een studie kiezen. Kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor de Workshop Studiekeuze! Je gaat dan in een individueel online traject met je studiekeuze-vragen aan de slag, onder begeleiding van een keuzecoach.

Studenten lachend aan het werk buiten

Net even anders

Normaal gesproken ga je tijdens de Workshop Studiekeuze met een klein groepje jongeren aan de slag met je studiekeuze. Door de coronamaatregelen ziet de workshop er nu net even anders uit. Je gaat in een individueel online traject met je studiekeuze-vragen aan de slag, onder begeleiding van een keuzecoach. We nemen persoonlijk contact met je op als je je aanmeldt voor de workshop.

Wat ga je doen?

Normaalgesproken ziet het programma er zo uit:

Brainstormen

Wat doe jij het liefst? Wat vind je belangrijk? Waar wil je nog beter in worden? In welke banen zou je dat kunnen doen? Tijdens deze workshop vind je antwoorden waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had. Vooral als de anderen met je mee gaan denken.

Actieplan

Daarna is het tijd voor actie! In een duidelijk stappenplan leg je vast welke acties je gaat ondernemen. Samen zorgen we ervoor dat je die stappen na de workshop ook echt kunt zetten. Zo kun je thuis verder met je studiekeuze aan de slag.

Individueel gesprek

Lijkt het jou wel fijn om na de workshop nog een keer individueel in gesprek te gaan? Kan! Dan maken we daar een afspraak voor tijdens de workshop.

Is het wat voor jou?Voorwaarden

De Workshop Studiekeuze is wat voor jou als je:

  • op de havo of het vwo zit en een studie wilt kiezen
  • op het mbo zit en straks door wilt naar het hbo
  • al gestart bent met een hbo- of wo-opleiding maar twijfelt of je wel goed zit

Let op: om deel te kunnen nemen aan de workshop moet je minimaal 1 andere oriëntatieactiviteit hebben gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Open Dag of een gesprek met je decaan.

Twee meiden lopen door de gang van je weg

Meld je aanPraktische info

Kosten: We willen je zo goed mogelijk helpen tijdens deze lastige omstandigheden. Daarom bieden we je deze workshop tijdelijk kostenloos aan.

 

Overlegen en samenwerken

Vragen?

Stuur ons gerust een mailtje, we helpen je graag verder.