Zoek het uit

Dus je hebt nog geen flauw idee welke studie bij jou past? Helemaal niet erg, daar ga je de komende tijd juist achter komen. Lees hier wat je allemaal kunt doen om jezelf beter te leren kennen en een richting te bepalen, ook tijdens de coronacrisis.

student peinzend, FEM Finance Tax and Advice

Leer jezelf beter kennen Richting bepalen

Onderzoek eerst welke richting je op wilt. Door het antwoord te zoeken op deze vragen leer je jezelf beter kennen en kom je er achter in welke richting je moet zoeken. Klik ze open en kijk wat jou te doen staat.

Hulp bij je studiekeuze

Een studie kiezen doe je niet alleen. Natuurlijk denken je ouders en vrienden met je mee en staat je decaan voor je klaar. Maar ook de HAN biedt een heleboel interessante events en tools die jou verder helpen. De meesten kun je gewoon online doen! Komen ze:

AanvragenOnze brochure al in huis?

Hoe maak je een studiekeuze? Hoe kunnen de interessegebieden van de HAN daarbij helpen? En welke opleidingen zijn er eigenlijk allemaal bij de HAN? Al die info vind je hier op deze website, maar het staat ook lekker overzichtelijk bij elkaar in onze brochure 'Zoek het uit'. Leest toch anders. Ligt ie al bij jou op tafel? Zo niet, bestel 'm hier!

Achterkant meisje leest brochure

IcaresDoe onze studiekeuzetest

Wat vind je leuk, waar krijg jij energie van? En welke studies passen daar bij? Met deze vragenlijst breng je in ongeveer 10 minuten in beeld wat jouw interesses op dit moment zijn. Het resultaat is een overzicht van opleidingen die daar mogelijk bij aansluiten. Kies vervolgens een paar studies die je eens verder zou willen onderzoeken. Op een Open Dag bijvoorbeeld.

Twee studenten buiten voor R31 met laptop

Studiekeuzespel Speel iQuest

Ontdek welke opleidingen bij jouw interesses passen door iQuest te spelen! Dat is een kaartspel in combinatie met een online omgeving. 

Zo werkt het:
iQuest Studiekeuze is een spel voor 2 personen. De 1 legt de kaarten en de ander stelt vragen. Daarna log je in op iQuestspel.nl om de kaartjes te verwerken. Dat helpt jou om meer inzicht te krijgen in jezelf en wat je leuk vindt. En je kunt meteen verder: er rolt een top-3 van interessegebieden uit. Daar kun je je verder in gaan verdiepen.

drie studenten lezen kaartje

Kom je online kennismaken?

Weet je welke richting je op wilt? Top! Maak een plan om dieper in 1 of meer opleidingen te duiken. Onderzoek welke echt bij jou past. Dat ontdek je bijvoorbeeld tijdens onze Online Open Dag! Bij sommige opleidingen kun je ook een Proefstudeerdag, rondleiding of 1-op-1 gesprek aanvragen. Soms online, soms op de campus.

Esmee Voet; Durf campagnebeeld voor openingspaginahan.nl Breed

EventWorkshop studiekeuze

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor de Workshop Studiekeuze! In verband met de coronamaatregelen ziet die workshop er nu even anders uit: je gaat dan in een individueel online traject met je studiekeuze-vragen aan de slag, onder begeleiding van een keuzecoach.

Studenten overleggen met laptop

EventZoek het uit

Het helpt het als je zoveel mogelijk over jezelf weet. Wat vind jij leuk en waar ben je goed in? Klinkt simpel, maar het kan best lastig zijn om die vragen te beantwoorden. Laat je inspireren tijdens Zoek het uit! Dat is het gratis studiekeuze-event van de HAN. Je leest er meer over op de pagina van Zoek het uit!

Header Zoek het uit campagne

Online scanKies Actief Toolkit

Met deze slimme online scan krijg je inzicht in je competenties en interesses. Kies Actief is een handige toolkit die de HAN heeft ontwikkeld samen met 5 andere hogescholen. Deze gratis tool is bedoeld om jou te helpen bij je studiekeuze. 

Zo werkt Kies Actief
Waar ben jij eigenlijk goed in? Dat laat Kies Actief jou zien. Daarna kun je anderen uitnodigen om feedback te geven. Zo krijg je een nog duidelijker beeld van jouw sterke kanten.

Drie studenten overleggen met laptop

infoStudie in Cijfers

Hoe doet de opleiding van jouw keuze het vergeleken met het landelijk gemiddelde? Dat laat Studie in Cijfers jou in 1 oogopslag zien. Die vergelijking kan jou helpen bij je studiekeuze. Telt jouw opleiding bijvoorbeeld weinig eerstejaars studenten vergeleken met het landelijk gemiddelde? Dan is het waarschijnlijk een kleinschalige opleiding. Spreekt dat jou aan of juist niet?

Student schrijft op bord

Naar stap 2Klaar om te kiezen?

Pssst, twijfelaar: wist je dat je je ook voor meerdere opleidingen kunt aanmelden? Na je aanmelding ga je eerst nog checken of die opleiding écht bij jou past. Daarna hak je pas de knoop door en maak je je inschrijving definitief. Ook jij kunt door naar stap 2 dus!

Studenten lopen in gang close up

Leg het vast!

Heb je uitgebreid zitten kletsen met je vader of had een vriendin een goede tip? Schrijf het op! Koop een notitieboek en leg al die inzichten, ideeën, afspraken en gedachtenspinsels vast. Wat dacht je tijdens de Open Dag? Wat vindt je oma jouw beste eigenschap? Wat kwam er uit die studiekeuzetest? Lekker overzichtelijk om terug te lezen. Misschien maak jij liever notities op je telefoon of neem je alles op in vlogs. Prima! Als je het maar op 1 plek verzamelt.

toekomstlokaal, FEM Communicatie