Zoek het uit

Dus je hebt nog geen flauw idee welke studie bij jou past? Helemaal niet erg, daar ga je de komende tijd juist achter komen.


Leer jezelf beter kennen Bepaal richting

Met meer dan 1.000 studies in het hoger onderwijs kun je je niet óveral in verdiepen. Dat hoeft ook niet. Bepaal eerst een richting. Door het antwoord te zoeken op deze vragen, leer je jezelf beter kennen en kom je er achter welke richting je op wilt. Klik ze open en kijk wat jou te doen staat.

TipLeg het vast

Heb je uitgebreid zitten kletsen met je vader of had een vriendin een goede tip? Schrijf het op! Koop een notitieboek en leg al die inzichten, ideeën, afspraken en gedachtenspinsels vast. Wat dacht je tijdens de Open Dag? Wat vindt je oma jouw beste eigenschap? Wat kwam er uit die studiekeuzetest? Zo lees je ’t allemaal terug, lekker overzichtelijk. Misschien maak jij liever notities op je telefoon of neem je alles op in vlogs. Als je het maar op 1 plek verzamelt.

De HAN denkt met je mee

Een studie kiezen doe je niet alleen. Natuurlijk denken je ouders en vrienden met je mee en staat je decaan voor je klaar. Maar ook de HAN biedt een heleboel interessante events en tools om jou verder te helpen. Je vindt ze hier onder.

EventZoek het uit

Word jij straks fysiotherapeut, duik je het lab in, ga je aan de slag als cyberspecialist of wil je een eigen bedrijf? Pff, lastig..

Zit jij in 4 havo of 5 vwo? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan met je studiekeuze. Best lastig, want er is zoveel om uit te kiezen. Tijdens het gratis studiekeuze-event Zoek het uit! kom je erachter wat je leuk vindt en wat echt belangrijk voor je is. 

De volgende editie van Zoek het uit! vindt plaats in het voorjaar van 2020. Wil je er op tijd bij zijn? Geef dan je e-mailadres door en hoor als eerste wanneer de inschrijving open gaat.

EventWorkshop studiekeuze

Liever met een klein groepje aan de slag met je studiekeuze? Dat kan tijdens de Workshop Studiekeuze. Die wordt elke maand 2 keer georganiseerd. Met een 4 andere jongeren en een coach ga je brainstormen over wie jij bent en wat bij jou past. Je gaat naar huis met een actieplan, zodat je thuis verder met je studiekeuze aan de slag kunt. Is dat wat voor jou?

Studiekeuzespel Speel iQuest

Ontdek welke opleidingen bij jouw interesses passen door iQuest te spelen! Dat is een kaartspel in combinatie met een online omgeving. 

Zo werkt het:
iQuest Studiekeuze is een spel voor 2 personen. De 1 legt de kaarten en de ander stelt vragen. Daarna log je in op iQuestspel.nl om de kaartjes te verwerken. Dat helpt jou om meer inzicht te krijgen in jezelf en wat je leuk vindt. En je kunt meteen verder: er rolt een top-3 van interessegebieden uit. Daar kun je je verder in gaan verdiepen.

Online scanKies Actief Toolkit

Met deze slimme online scan krijg je inzicht in je competenties en interesses. Kies Actief is een handige toolkit die de HAN heeft ontwikkeld samen met 5 andere hogescholen. Deze gratis tool is bedoeld om jou te helpen bij je studiekeuze. 

Zo werkt Kies Actief
Waar ben jij eigenlijk goed in? Dat laat Kies Actief jou zien. Daarna kun je anderen uitnodigen om feedback te geven. Zo krijg je een nog duidelijker beeld van jouw sterke kanten.

infoStudie in Cijfers

Hoe doet de opleiding van jouw keuze het vergeleken met het landelijk gemiddelde? Dat laat Studie in Cijfers jou in 1 oogopslag zien. Die vergelijking kan jou helpen bij je studiekeuze. Telt jouw opleiding bijvoorbeeld weinig eerstejaars studenten vergeleken met het landelijk gemiddelde? Dan is het waarschijnlijk een kleinschalige opleiding. Spreekt dat jou aan of juist niet?

Kom je kennismaken?

Weet je welke richting je op wilt? Top! Dan is het tijd om verder te kijken dan die brochures op de keukentafel. Maak een plan om dieper in 1 of meer opleidingen te duiken. Onderzoek welke echt bij jou past. Daar kom je achter door erop uit te gaan. Ervaringen opdoen, uitproberen, ondernemen, meelopen. Dat wordt leuk!

illustratie Klaar om te kiezen?

Je hebt jezelf beter leren kennen en een richting bepaald. En nu? Ben je klaar om een opleiding te kiezen? Check deze illustratie en je weet het.

Goed om te weten: het mogen er meer zijn

Twijfel je nog tussen een aantal opleidingen? Geen probleem, je kunt je ook voor meerdere opleidingen aanmelden. Twijfelaars kunnen gewoon door naar stap 2 dus!