Nog geen idee wat je wilt studeren?

Heb jij nog geen idee welke hbo-studie bij jou past? Geen stress, er zijn heel veel manieren om daar achter te komen. Kijk maar mee!

31621 student op bruin leren bank

Stap 1 Just do it!

Als je niet goed weet wat je wilt, vind je het vast lastig om met je studiekeuze te starten. Weet je wat het geheim is? Gewoon beginnen! Relax, je hoeft niet vandaag een studie te kiezen. Het mag ook stap voor stap. Maar als je niet begint, gebeurt er niets. Aan de slag dus!

Stap 2 Op onderzoek uit

Kies een aantal opleidingen om verder te onderzoeken tijdens de Open Dag van de HAN. Hoe je die opleidingen kiest? Daar kom je achter met de tips en tools hieronder.

Downloaden of bestellenStudiekeuze magazine

Hoe ontdek je wat je liket? Door op onderzoek uit te gaan! De tips, tools en interviews in het nieuwe Studiekeuze Magazine van de HAN helpen jou op weg. Ontdek wat jouw keuzestijl is en onderzoek waar jouw interesses liggen. Lees de ervaringen van andere studenten: hoe gaan zij met de twijfels om? En hoe combineren zij hun studie met topsport, ondernemen of een mooie reis? Natuurlijk maak je in dit magazine ook kennis met alle voltijd bachelors van de HAN. Wat is een bachelor eigenlijk? Dat lees je in het magazine!

301191 Covermodel studiekeuzemagazine Zoek het uit 2021. 7000 pixels hoog

Duik in de studierichtingen

Uit al die opleidingen 1 studie kiezen. Waar begin je? Nou, hier. We hebben alle opleidingen van de HAN verdeeld over 10 studierichtingen. Van welke richting word jij enthousiast? Verdiep je in de opleidingen die daar onder vallen en kies er een paar uit om tijdens een Open Dag verder te onderzoeken.

Twee studenten overleggen met laptop

Doe de interessetest

Wat vind je leuk, waar krijg jij energie van? En welke studies passen daar bij? Met deze vragenlijst kom je er in 10 minuten achter wat jouw interesses op dit moment zijn. Het resultaat is een overzicht van opleidingen die daarbij zouden kunnen aansluiten. Daaruit kies je een paar studies die je verder wilt onderzoeken tijdens de Open Dag.

Twee studenten buiten voor R31 met laptop

Stap 3Stel slimme vragen

De Open Dag is jouw kans om studenten en docenten het hemd van het lijf te vragen. Op welke vragen wil jij een antwoord? Denk daar van te voren alvast over na. Laat je inspireren door de vragen die wij voor je hebben verzameld.

docent luistert met handen over elkaar naar studente

Stap 4 Meld je aan voor een Open Dag

Nu is het tijd om jouw 3 opleidingen verder te onderzoeken. Meld je aan voor de eerstvolgende Open Dag van de HAN!

Dana Kuiper; Durf campagnebeeld voor openingspaginahan.nl Breed

Stap 5 Maak een lijstje

Pak een kladblok uit de kast of open de notities op je telefoon, want je gaat een lijstje bijhouden. Tijdens de online Open Dag hoor jij dingen die je niet leuk lijken. Past niet bij jou, spreekt je niet aan. Schrijf maar op. Maar er komen ook een heleboel dingen langs waar jij wel blij van wordt. Je krijgt er al helemaal zin in! Ook opschrijven. Zo krijg jij een steeds beter beeld van wat wel en niet bij jou past.