Geen idee

Heb jij nog geen idee wat je straks wilt gaan studeren? Geen stress, er zijn heel veel manieren om daar achter te komen. Kijk maar mee!

31621 student op bruin leren bank

Stap 1 Just do it!

Als je niet goed weet wat je wilt, vind je het vast lastig om met je studiekeuze te starten. Weet je wat het geheim is? Gewoon beginnen! Relax, je hoeft niet vandaag een studie te kiezen. Het mag ook stap voor stap. Maar als je niet begint, gebeurt er niets. Aan de slag dus!

Stap 2 Op onderzoek uit

Tijdens de online Open Dag krijg jij de kans om een aantal opleidingen te onderzoeken. Welke dan? Wij geven je een paar handige tips en tools mee om daar achter te komen. 

Pak de brochure erbij

Hoe maak je een studiekeuze in 3 stappen? Hoe kunnen de interessegebieden van de HAN daarbij helpen? Al die info vind je hier op de website, maar het staat ook lekker overzichtelijk bij elkaar in onze brochure 'Zoek het uit'. Leest toch anders. Blader lekker door al onze studies. Voor welke opleidingen kun jij kiezen met jouw profiel? En van welke 3 gaat jouw hart dan sneller kloppen? Daar verdiep je je verder in tijdens de online Open Dag.

Achterkant meisje leest brochure

Duik in de interessegebieden

Uit al die opleidingen 1 studie kiezen. Waar begin je? Nou, hier. We hebben alle opleidingen van de HAN verdeeld over 10 interessegebieden. Van welk interessegebied word jij enthousiast? Verdiep je in de opleidingen die daar onder vallen en kies er een paar uit om tijdens de online Open Dag verder te onderzoeken.

Twee studenten overleggen met laptop

Doe de interessetest

Wat vind je leuk, waar krijg jij energie van? En welke studies passen daar bij? Met deze vragenlijst kom je er in 10 minuten achter wat jouw interesses op dit moment zijn. Het resultaat is een overzicht van opleidingen die daarbij zouden kunnen aansluiten. Daaruit kies je een paar studies die je verder wilt onderzoeken tijdens de online Open Dag.

Twee studenten buiten voor R31 met laptop

Stap 3Stel slimme vragen

Op welke vragen wil jij een antwoord? Denk daar van te voren alvast over na. De online Open Dag is jouw kans om studenten en docenten het hemd van het lijf te vragen. Laat je inspireren door de vragen die wij voor je hebben verzameld.

docent luistert met handen over elkaar naar studente

Stap 4 Meld je aan voor de online Open Dag

Nu is het tijd om jouw 3 opleidingen verder te onderzoeken. Meld je aan voor de Online Open Dag en check welke activiteiten jouw opleidingen aanbieden. Zo stel je je eigen programma samen voor die dag.

Dana Kuiper; Durf campagnebeeld voor openingspaginahan.nl Breed

Stap 5 Maak een lijstje

Pak een kladblok uit de kast of open de notities op je telefoon, want je gaat een lijstje bijhouden. Tijdens de online Open Dag hoor jij dingen die je niet leuk lijken. Past niet bij jou, spreekt je niet aan. Schrijf maar op. Maar er komen ook een heleboel dingen langs waar jij wel blij van wordt. Je krijgt er al helemaal zin in! Ook opschrijven. Zo krijg jij een steeds beter beeld van wat wel en niet bij jou past.