Help: studiekeuze en de coronacrisis

Ga jij dit jaar een studie kiezen? Een Open Dag of Meeloopdag op de campus zit er nu even niet in. Toch is er ook nu heel veel wat je wél kunt doen om je te oriënteren. We zetten alle mogelijkheden voor je op een rijtje!


Dit kun je wel doen

Kijk voorlichtingen en video's van de Online Open Dagen terug

De online Open Dagen van de HAN waren op 9 en 10 mei. Ben jij er nog niet uit? Je kunt hier natuurlijk nog steeds rondscrollen. Kijk in alle rust de video's, presentaties en FAQ's terug. Genoeg te zien!

Kom online Proefstuderen

Niet alle opleidingen bieden zo’n online alternatief aan helaas, maar ze zijn er wel. Je volgt bijvoorbeeld een online proefcollege of krijgt een virtuele tour door het gebouw. Check snel of jouw opleiding er tussen staat!

Virtueel sfeer proeven @ campus Nijmegen

Het is natuurlijk niet hetzelfde als een bezoek aan de campus, maar deze indoor drone video geeft je wel een beeld van wat je kunt verwachten.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Virtueel sfeer proeven @ campus Arnhem

Het is natuurlijk niet hetzelfde als een bezoek aan de campus, maar deze indoor drone video geeft je wel een beeld van wat je kunt verwachten.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Gebruik online tools

Doe een studiekeuzetest, speel iQuest of check de website 'Studie in Cijfers'. Deze pagina staat boordevol tips en tools om een begin te maken aan je studiekeuze, en dat kan bijna allemaal online en thuis!

Er is geen omschrijving beschikbaar

Stel je vragen aan studenten

Kiezen in Quarantaine

Wat een gaaf landelijk initiatief! Vul de vragenlijst in, dan word je gekoppeld aan een student die met liefde al jouw vragen beantwoordt. Zo maak jij ook in quarantaine de juiste studiekeuze!

Vraag het de student

Nog zo'n mooi platform! Vul de opleiding in waarover jij meer wilt weten en kom in contact met studenten die staan te trappelen om hun kennis en ervaring met jou te delen. Daar heb je wat aan!

Carolus Magnus

Ook de studenten van Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus kunnen jou alles over hun studie en studentenleven vertellen. Stuur een mailtje naar het bestuur met je naam en studievoorkeur, dan word je gekoppeld aan een student!

Wat is er dit jaar anders?

Omdat het voor jou nu lastiger is om je goed te oriënteren op een studie, zijn er landelijk een aantal besluiten genomen rondom het aanmeldproces. We zetten ze nog even voor je op een rijtje.

  • Er is geen omschrijving beschikbaar

    Aanmelden voor 1 juni

    Neem je tijd, want de landelijke aanmelddeadline is verplaatst van 1 mei naar 1 juni. Tip: twijfel je nog tussen opleidingen? Of is je 1e keus een numerux fixus opleiding en heb je een plan B voor als je niet geplaatst wordt? Meld je dan aan voor allebei de opleidingen. Dan kun je na 1 juni rustig beslissen welke het gaat worden.
  • Er is geen omschrijving beschikbaar

    Geen negatief studieadvies

    Voor de meeste opleidingen doe je verplicht mee aan een studiekeuzecheck. Na die check krijg je een advies: past deze opleiding bij jou? Normaalgesproken kunnen dat 3 adviezen zijn: positief, nadere actie of negatief. Dit jaar is dat anders: omdat jij je minder goed kunt oriënteren, geven we géén negatief studieadvies. De afspraak van de studiekeuzecheck gaat ook net even anders.

Voordelen van online oriënteren

Natuurlijk wil je het liefst sfeer proeven op de campus en een praatje maken met docenten en studenten. Een online Open Dag kan die ervaring echt niet vervangen. Toch zitten er ook voordelen aan online oriënteren. Komen ze!