Help: studiekeuze en de coronacrisis

Ga jij dit jaar een studie kiezen? Een Open Dag of Meeloopdag op de campus zit er nu even niet in. Toch is er ook nu heel veel wat je wél kunt doen om je te oriënteren. We zetten alle mogelijkheden voor je op een rijtje!


Wat is er dit jaar anders?

Door de coronacrisis is jouw studiekeuzeproces net even anders dan anders. Hoe zit dat nou? We zetten alle veranderingen voor je op een rij.

 • Onderwijs op afstand

  Vanwege de coronamaatregelen mogen de HAN gebouwen nog niet te vol zijn. Dat betekent dat we een deel van het onderwijs nog steeds online geven. Gelukkig krijg jij als 1e-jaarsstudent wel voorrang om lessen op de HAN te volgen. Zo kunnen we elkaar leren kennen, dat vinden we heel belangrijk. Lukt het niet om een les op de campus te organiseren, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen. We hebben een speciale pagina ingericht over studeren in coronatijd. Daar lees je meer.
 • De intro is online

  De introductieweek is hét moment waarop je de HAN, je opleiding en vooral je medestudenten leert kennen. Gaat de intro door dit jaar? Ja, want juist in deze verwarrende tijden vinden we het heel belangrijk om jouw 1e studiejaar samen af te trappen. In verband met de coronacrisis kan dat helaas niet fysiek op de campus. Daarom organiseren we de intro dit jaar helemaal online. Dat wordt even wennen, maar we gaan er samen het beste van maken!    
 • Studievertraging in coronatijd

  Heb jij je aangemeld voor een opleiding aan de HAN, maar kun je door corona niet op tijd aan de toelatingsvoorwaarden voldoen? Omdat je studievertraging hebt opgelopen bijvoorbeeld, of een toelatingstoets niet op tijd kunt halen. Als jij kunt aantonen dat dit direct door corona(maatregelen) komt, kun je misschien toch in september met je studie starten. Dan wordt je voorwaardelijk toegelaten, en krijg je meer tijd om de benodigde documenten in te leveren.
 • We geven geen negatief studieadvies

  Voor de meeste opleidingen doe je verplicht mee aan een studiekeuzecheck. Na die check krijg je een advies: past deze opleiding bij jou? Normaalgesproken kunnen dat 3 adviezen zijn: positief, nadere actie of negatief. Dit jaar is dat anders: omdat jij je minder goed kunt oriënteren, geven we géén negatief studieadvies. De afspraak van de studiekeuzecheck gaat ook net even anders. Klik verder om te lezen hoe dat zit.

AanmelddeadlineMeld je uiterlijk op 15 augustus aan

Heb jij de landelijke aanmelddeadline van 1 juni niet gehaald? Komt goed, bij de HAN kun je je nog tot uiterlijk 15 augustus 2020 aanmelden. Maar let op: je moet nog een paar stappen zetten voordat jouw inschrijving definitief is. Een studiekeuzecheck bijvoorbeeld. Wacht dus niet te lang!

Dit kun je wel doen

Kijk voorlichtingen en video's van de Online Open Dagen terug

De online Open Dagen van de HAN waren op 9 en 10 mei. Ben jij er nog niet uit? Je kunt hier natuurlijk nog steeds rondscrollen. Kijk in alle rust de video's, presentaties en FAQ's terug. Genoeg te zien!

Kom online Proefstuderen

Niet alle opleidingen bieden zo’n online alternatief aan helaas, maar ze zijn er wel. Je volgt bijvoorbeeld een online proefcollege of krijgt een virtuele tour door het gebouw. Check snel of jouw opleiding er tussen staat!

Virtueel sfeer proeven @ campus Nijmegen

Het is natuurlijk niet hetzelfde als een bezoek aan de campus, maar deze indoor drone video geeft je wel een beeld van wat je kunt verwachten.

Virtueel sfeer proeven @ campus Arnhem

Het is natuurlijk niet hetzelfde als een bezoek aan de campus, maar deze indoor drone video geeft je wel een beeld van wat je kunt verwachten.

Gebruik online tools

Doe een studiekeuzetest, speel iQuest of check de website 'Studie in Cijfers'. Deze pagina staat boordevol tips en tools om een begin te maken aan je studiekeuze, en dat kan bijna allemaal online en thuis!

Stel je vragen aan studenten

Kiezen in Quarantaine

Wat een gaaf landelijk initiatief! Vul de vragenlijst in, dan word je gekoppeld aan een student die met liefde al jouw vragen beantwoordt. Zo maak jij ook in quarantaine de juiste studiekeuze!

Vraag het de student

Nog zo'n mooi platform! Vul de opleiding in waarover jij meer wilt weten en kom in contact met studenten die staan te trappelen om hun kennis en ervaring met jou te delen. Daar heb je wat aan!

Carolus Magnus

Ook de studenten van Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus kunnen jou alles over hun studie en studentenleven vertellen. Stuur een mailtje naar het bestuur met je naam en studievoorkeur, dan word je gekoppeld aan een student!

Voordelen van online oriënteren

Natuurlijk wil je het liefst sfeer proeven op de campus en een praatje maken met docenten en studenten. Een online Open Dag kan die ervaring echt niet vervangen. Toch zitten er ook voordelen aan online oriënteren. Komen ze!