Is een tussenjaar wat voor jou?

Heb jij je uitgebreid in je studiekeuze verdiept maar kom je er écht niet uit? Misschien is een tussenjaar dan wat voor jou.

Hoe dichter de aanmelddeadline nadert, hoe slechter jij in je vel zit. Want je zoekt je rot, maar je kunt geen studie vinden die bij jou past. Je hebt allerlei opleidingen bekeken. Gepraat met je ouders, je decaan en je vrienden. Open Dagen bezocht, meegelopen. Maar wat je ook probeert, je komt niet dichter bij een studiekeuze. Er is op dit moment geen opleiding waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Moet je dan maar gewoon wat kiezen? 

Nope, dat is ook niet slim. Elk jaar stoppen duizenden studenten met hun studie omdat die toch niet bij hen past. Dat is natuurlijk geen leuke ervaring. Zomaar een random studie kiezen omdat het moet, is dus geen goed plan. Als je er écht niet uit komt, kan een tussenjaar de oplossing zijn.

Yes! Wanneer is een tussenjaar een goed idee?

nope Wanneer is een tussenjaar niet nodig?

Tips Zo vul je je tussenjaar goed in

Wil je wat van je tussenjaar maken? Maak een plan: wat wil je gaan doen en wat wil je daarmee bereiken? Van een jaar bankhangen word je immers niet veel wijzer. Benieuwd naar je opties? Komen ze!

Start Academy

Tijdens een tussenjaar verdiep je je verder in je studiekeuze. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Volg de HAN Start Academy! Aan de hand van toffe workshops, trainingen en projecten kom je er achter wat bij jou past. Een half jaar lang, 4 dagen in de week. Je doet vrijwilligerswerk, maakt toekomstplannen en organiseert een festival. Zo ontwikkel je je talenten en ontdek je waar jou hart sneller van gaat kloppen. Als je dat weet, kun je meer uit je leven halen. Klinkt goed toch?

Meer lezen over tussenjaarTussenjaar Kenniscentrum

Wil je meer weten over een tussenjaar? Op de website van het Tussenjaar Kenniscentrum vind je onafhankelijke en deskundige informatie over de mogelijkheden en risico's van een tussenjaar.