Gewoon doen

Yes, je hebt een opleiding op het oog! Of misschien wel meer dan 1. Geen probleem, je kunt je ook voor meerdere studies aanmelden. In deze stap kies je voor welke opleiding je echt gaat.


TipVul deze vragenlijst in

Wat heb je allemaal gedaan om je keuze te onderzoeken? Waarom kies je voor de HAN? Waarom denk je dat die ene opleiding goed bij jou past? Dit lijstje helpt jou om die vragen te beantwoorden. Dat kan helpen om de knoop door te hakken. Het is de vragenlijst die je ook krijgt als je een studiekeuzecheck gaat doen. 

8 tipsZo hak je die knoop door!

Jij hebt opleidingen bekeken, bent naar Open Dagen geweest en leert jezelf steeds beter kennen. Maar je weet het nog stééds niet. En ineens komt de aanmelddeadline dichterbij. Aaah, stress! Je bent niet de enige. We geven je 8 gouden tips om de knoop door te hakken!

Aanmelden en checkenEn dan: gewoon doen!

Via Studielink meld je je aan voor de opleiding(en) die je op het oog hebt. Twijfel je nog een beetje? No problem, na je aanmelding ga je nog 1 keer checken of deze opleiding écht bij jou past. Voor de meeste studies doe je een studiekeuzecheck, soms doe je mee aan een selectie of een Onderzoek aanvullende eisen. Gewoon doen dus!

Stap 3Maak een flitsende start

Is jouw inschrijving definitief? Gefeliciteerd! Tijd om je voor te bereiden op je studie. Waar kom je terecht, met wie krijg je te maken, wat moet je regelen en wat heb je nodig? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dan kun je het 1e jaar meteen knallen!

TussenjaarOf toch een tussenjaar?

Heb jij je uitgebreid in je studiekeuze verdiept maar kom je er écht niet uit? Misschien is een tussenjaar dan wat voor jou.