De knoop doorhakken

Heb je toch nog wat hulp nodig om de knoop door te hakken? Dan zit je hier goed! We geven je 7 tips.


Leuk joh, zo’n geavanceerd brein als het onze. Het is in staat tot grootse dingen. Van het oplossen van ingewikkelde wiskundige vraagstukken tot het creëren van inspirerende kunstwerken. We kunnen ermee nadenken, dromen, voelen. En twijfelen. Da’s dan weer minder. Want twijfel geeft je een gevoel van onrust en onbehagen. Van blèh, kweenie…

Dat helpt niet bij het kiezen van een studie. Je hebt verschillende opleidingen bekeken, bent naar Open Dagen geweest en hebt jezelf beter leren kennen. Maar je weet het nog stééds niet. Er valt ook zoveel te kiezen! Maar voor je het weet moet je je aanmelden. Aaah, stress!

Je bent niet de enige. Om je te helpen de knoop door te hakken, hebben we een paar tips voor je verzameld. Komen ze!

7 tips om de knoop door te hakken

Welke smaak kies je?ijsjes

Stel, je staat op een warme zomerdag in de ijssalon. Wat een kleuren, geuren en smaken! Van de 20 keuzes vallen er meteen een paar af, kaneel en kokos zijn gewoon niet jouw ding. Maar banaan, chocolade en hazelnoot lijken je allemaal wel lekker. Welke kies je dan? Je kunt de hele middag blijven twijfelen en afwegen, maar welke je ook kiest: dat ijsje wordt sowieso lekker. Stiekem weet je het wel, je hebt het meeste zin in chocolade. Die wordt het!

TwijfelsDe knoop doorhakken

Heb je toch nog wat hulp nodig om de knoop door te hakken? Dan zit je hier goed! We geven je 7 tips.
Student luistert naar student