Zo hak je de knoop door

Samsung of Apple? Friet of pizza? Een studie Logopedie of Bedrijfskunde? Aaah, keuzes! Weet jij al voor welke studie jij je gaat aanmelden? Het wordt tijd om de knoop door te hakken. Hier lees je hoe je dat doet!

Twijfel, wat een rotgevoel is dat hè? Je blijft maar piekeren welke studie het beste bij jou past. De coronacrisis maakt het niet makkelijker. Kun je wel een goede keuze maken nu je minder mogelijkheden hebt om je te oriënteren? Hoe moet je voor een hogeschool kiezen als je niet eens op de campus bent geweest om sfeer te proeven? Lastig! Je bent niet de enige die daarover inzit. Laat je op deze pagina inspireren om tóch een keuze te maken!

 

Studenten aan het woordHoe hakten zij de knoop door?

8 tips om de knoop door te hakken

Terugkijken: Online Open Dagen mei

De online Open Dagen van de HAN waren op 9 en 10 mei. Op die pagina's is nog steeds genoeg te zien! Veel voorlichtingen en Q&A's zijn opgenomen, zodat jij ze op je gemak terug kunt kijken. En de video's en FAQ's blijven ook interessant. Scroll er dus zeker nog eens doorheen!

Kom online Proefstuderen

Om de knoop door te kunnen hakken, wil je meer weten. Het liefst zou je een dag komen meelopen of proefstuderen, maar in verband met de coronacrisis kan dat nu  niet. Gelukkig kun je sommige opleidingen wel online proefstuderen! Je volgt bijvoorbeeld samen met aankomende studiegenoten een online proefcollege, gaat aan de slag met een opdracht of krijgt een virtuele tour door het gebouw. Natuurlijk kun je al je vragen stellen aan studenten en docenten van de opleiding.

Tip: vul deze vragenlijst in

Wat heb je allemaal gedaan om je keuze te onderzoeken? Waarom kies je voor de HAN? Waarom denk je dat die ene opleiding goed bij jou past? Dit lijstje helpt jou om die vragen te beantwoorden. Dat kan helpen om de knoop door te hakken. Het is de vragenlijst die je ook krijgt als je een studiekeuzecheck gaat doen. 

Welk ijsje kies jij?

Stel, je staat op een warme zomerdag in de ijssalon. Wat een kleuren, geuren en smaken! Van de 20 keuzes vallen er meteen een paar af, kaneel en kokos zijn gewoon niet jouw ding. Maar banaan, chocolade en hazelnoot lijken je alle 3 wel lekker. Welke kies je dan? Je kunt de hele middag blijven twijfelen en afwegen, maar welke je ook kiest: dat ijsje wordt sowieso lekker. Stiekem weet je het wel, je hebt het meeste zin in chocolade. Die wordt het!