Zo hak je de knoop door

Student luistert naar student

Samsung of Apple? Friet of pizza? Een studie Logopedie of Bedrijfskunde? Aaah, keuzes! Weet jij al voor welke studie jij je gaat aanmelden? Het wordt tijd om de knoop door te hakken. Hier lees je hoe je dat doet!

Twijfel, wat een rotgevoel is dat hè? Je blijft maar piekeren welke studie het beste bij jou past. De coronacrisis maakt het niet makkelijker. Kun je wel een goede keuze maken nu je minder mogelijkheden hebt om je te oriënteren? Hoe moet je voor een hogeschool kiezen als je niet eens op de campus bent geweest om sfeer te proeven? Lastig! Je bent niet de enige die daarover inzit. Laat je op deze pagina inspireren om tóch een keuze te maken!

 

Studenten aan het woordHoe hakten zij de knoop door?

8 tips om de knoop door te hakken

Bezoek de Online Open Dag | 27 maart

De laatste Online Open Dag van dit studiejaar komt er aan op 27 maart. Wat wil jij studenten of docenten nog vragen? Volg een voorlichting of Q&A of stel al je vragen in een online inlooplokaal of 1-op-1 gesprek. Meld je nu aan voor die online activiteiten! En neem alvast een kijkje op de pagina's van de opleidingen, die staan vol met info en inspiratie.

voltijd campagne durf Esmee 2019. Breed

Tip: vul deze vragenlijst in

Wat heb je allemaal gedaan om je keuze te onderzoeken? Waarom kies je voor de HAN? Waarom denk je dat die ene opleiding goed bij jou past? Dit lijstje helpt jou om die vragen te beantwoorden. Dat kan helpen om de knoop door te hakken. Het is de vragenlijst die je ook krijgt als je een studiekeuzecheck gaat doen. 

Jongen en meisje studeren samen op laptop in grote hal

Welk ijsje kies jij?

Stel, je staat op een warme zomerdag in de ijssalon. Wat een kleuren, geuren en smaken! Van de 20 keuzes vallen er meteen een paar af, kaneel en kokos zijn gewoon niet jouw ding. Maar banaan, chocolade en hazelnoot lijken je alle 3 wel lekker. Welke kies je dan? Je kunt de hele middag blijven twijfelen en afwegen, maar welke je ook kiest: dat ijsje wordt sowieso lekker. Stiekem weet je het wel, je hebt het meeste zin in chocolade. Die wordt het!

Student buiten