Proefstuderen

Wil je meer weten over de inhoud van een opleiding? Echt ervaren hoe het is om de studie van jouw keuze te doen? Bij sommige opleidingen kun je dan een dag komen Proefstuderen. Je ‘snuffelt’ dan inhoudelijk aan een thema en volgt daar een aantal colleges over. Zo ontdek je of het niveau en de onderwerpen bij jou passen.


Hoe een Proefstudeerdag er precies uitziet, verschilt per opleiding. Meestal volg je een aantal proefcolleges of vaklessen samen met andere aankomende studiegenoten. Je kunt sfeer proeven in het gebouw, krijgt alles te horen over de opbouw van je opleiding en ontmoet docenten en studenten. Kun je mooi al je vragen stellen!

Tip

Twijfel je tussen verschillende opleidingen? Als je geluk hebt, valt de Proefstudeerdag van die opleidingen niet op dezelfde dag. Meld je dan aan voor meerdere Proefstudeerdagen en ontdek zo welke opleiding het beste bij jou past.

Aanmelden 

Niet alle opleidingen van de HAN bieden Proefstudeerdagen aan. Wil jij je aanmelden voor een Proefstudeerdag? Check in de lijst hieronder of de opleiding van jouw keuze er tussen staat.

Niet? Dan organiseert deze opleiding een Meeloopdag. Hier vind je een overzicht van de opleidingen die Meeloopdagen organiseren. 

* Alleen de opleiding Mondzorgkunde organiseert geen Meeloopdag of Proefstudeerdag in verband met de privacy van de patiënten.