Voorwaardelijke toelating voor mbo-studenten

Wilde jij in september 2020 met een opleiding aan de HAN starten, maar kon je door de coronacrisis niet op tijd aan de toelatingsvoorwaarden voldoen? Dan ben je misschien voorwaardelijk toegelaten. Hier vind je info over voorwaardelijke toelating in september 2020. Of voorwaardelijke toelating ook mogelijk is voor studenten die willen starten in september 2021, is nog niet bekend.

studeren-op-campus

Hoe werkt voorwaardelijke toelating?

De mbo-instelling waar je nu een opleiding volgt, kan jou een Positief Afrondingsadvies meegeven. Daarmee zeggen ze eigenlijk dat ze er vertrouwen in hebben dat jij een hbo-studie kunt combineren met het afronden van je mbo-opleiding.

  • Heb jij een Positief Afrondingsadvies gekregen van jouw mbo-instelling, voor de mbo niveau 4 opleiding die je nu volgt? Dan kun je je aanmelden bij de HAN. Doe dat uiterlijk op 15 augustus.
  • Als je uiterlijk op 31 augustus aan de overige toelatingsvoorwaarden voldoet, kunnen we je inschrijven voor de studie. Je bent dan voorwaardelijk ingeschreven.
  • Bij de start van je studie ga je met je studentbegeleider van de opleiding in gesprek. Je bespreekt samen op welke manier jij de hbo-opleiding gaat combineren met het behalen van je mbo-diploma. 
  • Uiterlijk op 31 december 2020 moet je je mbo-diploma op zak hebben en inleveren. Vanaf het moment dat je je diploma hebt behaald en bent uitgeschreven bij de mbo-instelling, ben je definitief ingeschreven bij de HAN. Vanaf dat moment ga je collegegeld betalen. Als jij je mbo-diploma uiterlijk op 31 december 2020 niet hebt ingeleverd, moet je per 1 januari 2021 stoppen met je hbo-opleiding.

Wat moet je doen?

Stap 1: Aanmelden

Meld je uiterlijk op 15 augustus 2020 aan voor een opleiding via Studielink

Stap 2: HAN-account

Maak je HAN-account aan.

Stap 3: Formulier invullen

Kun je jouw mbo-diploma niet op of voor 31 augustus 2020 aanleveren? En krijg je een positief afrondingsadvies van je mbo-instelling? Geef dit dan uiterlijk op 15 augustus 2020 aan via dit formulier. 

Stap 4: Laatste check - past deze studie bij jou?

Voor de opleiding waarvoor jij je hebt aangemeld bij de HAN doe je mee aan de studiekeuzecheck. Dit is verplicht, maar het heeft geen effect op je toelating. In verband met de coronacrisis geven we dit jaar namelijk geen negatief studiekeuzeadvies. Waarom je de check dan moet doen? Het is een belangrijke check voor jezelf, om zeker te weten dat deze studie bij jou past. 

Let op: doe de studiekeuzecheck zo snel mogelijk. Het studiekeuzeadvies wat daaruit komt, moet uiterlijk op 31 augustus binnen zijn. 

Stap 5: Checklist op groen

  • Log in op het aanmeldportaal en check de status van je aanmelding.
  • In de checklist zie je 'Afrondingsadvies' als openstaande eis staan. Dat betekent dat je het Positief Afrondingsadvies van je mbo-instelling nog moet inleveren.
  • Lever het Positief Afrondingsadvies uiterlijk op 31 augustus 2020 in. Dat doe je door het document als PDF te mailen naar toelating@han.nl.
  • Als we jouw Positief Afrondingsadvies hebben gecontroleerd en verwerkt, zie je in het aanmeldportaal een groen vinkje staan bij 'Afrondingsadvies'.
  • Zorg dat alle toelatingseisen in het aanmeldportaal op 31 augustus 2020 op groen staan. Dan kunnen we jouw inschrijving op tijd definitief maken. 

Stap 6: Diploma inleveren.

Mbo-diploma in the pocket? Yes! Lever 'm uiterlijk op 31 december 2020 aan bij Bureau Toelating. Dat doe je door het document als PDF te mailen naar toelating@han.nl. Dan zetten we jouw voorwaardelijke toelating om in een definitieve toelating.

Veelgestelde Vragen FAQ

Stel je vraag

Het HAN VoorlichtingsCentrum helpt je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500