Voorwaardelijke toelating voor mbo-studenten

Heb jij als mbo'er een kleine studievertraging opgelopen door de coronacrisis? Het zou zonde zijn als je daardoor niet met je hbo-opleiding kunt starten in september. Lees hier of het voor jou mogelijk is om voorwaardelijk toegelaten te worden.

studeren-op-campus

Wil jij in september 2021 met een hbo-studie starten? Maar heb je dan nog geen mbo-diploma, omdat je door de coronacrisis 1 of een paar kleine vakken niet op tijd kon afronden? Misschien kun je toch worden toegelaten tot het hbo. Je hebt daarvoor een Positief Afrondingsadvies van je mbo-opleiding nodig waarin staat aangegeven dat jouw vertraging een direct gevolg is van de coronamaatregelen. Vraag je mbo-instelling hier dus naar.

Hoe werkt voorwaardelijke toelating?

De mbo-instelling waar je nu een opleiding volgt, kan jou een Positief Afrondingsadvies meegeven. Daarmee zeggen ze eigenlijk dat ze er vertrouwen in hebben dat jij een hbo-studie kunt combineren met het afronden van je mbo-opleiding.

  • Meld je uiterlijk op 15 augustus 2021 aan voor een opleiding aan de HAN. Stuur ons vervolgens het positief afrondingsadvies dat jij hebt ontvangen van jouw mbo-instelling.
  • Als je uiterlijk op 31 augustus 2021 aan de overige toelatingsvoorwaarden voldoet, kunnen we je inschrijven voor de studie. Je bent dan voorwaardelijk ingeschreven voor studiejaar 2021/2022
  • Bij de start van je studie ga je met je studentbegeleider van de opleiding in gesprek. Je bespreekt samen op welke manier jij de hbo-opleiding gaat combineren met het behalen van je mbo-diploma. 
  • Uiterlijk op 31 december 2021 moet je je mbo-diploma op zak hebben en inleveren. Vanaf het moment dat je je diploma hebt behaald en bent uitgeschreven bij de mbo-instelling, ben je definitief ingeschreven bij de HAN. Vanaf dat moment ga je collegegeld betalen. Als jij je mbo-diploma uiterlijk op 31 december 2021 niet hebt ingeleverd, moet je per 1 januari 2022 stoppen met je hbo-opleiding en schrijven we je uit.

Wat moet je doen?

Stap 1: Aanmelden

Meld je uiterlijk op 15 augustus 2021 aan voor een opleiding via Studielink

Stap 2: HAN-account

Maak je HAN-account aan.

Stap 3: Formulier invullen

Kun je jouw mbo-diploma niet op of voor 31 augustus 2021 aanleveren? En krijg je een positief afrondingsadvies van je mbo-instelling? Geef dit dan uiterlijk op 15 augustus 2021 aan via dit formulier. 

Stap 4: Laatste check - past deze studie bij jou?

Voor de opleiding waarvoor jij je hebt aangemeld bij de HAN doe je mee aan de studiekeuzecheck. Dit is verplicht, maar het heeft geen effect op je toelating. In verband met de coronacrisis geven we dit jaar namelijk geen negatief studiekeuzeadvies. Waarom je de check dan moet doen? Het is een belangrijke check voor jezelf, om zeker te weten dat deze studie bij jou past. 

Let op: doe de studiekeuzecheck zo snel mogelijk. Het studiekeuzeadvies wat daaruit komt, moet uiterlijk op 31 augustus binnen zijn. 

Stap 5: Checklist op groen

  • Log in op het aanmeldportaal en check de status van je aanmelding.
  • In de checklist zie je 'Afrondingsadvies' als openstaande eis staan. Dat betekent dat je het Positief Afrondingsadvies van je mbo-instelling nog moet inleveren.
  • Lever het Positief Afrondingsadvies uiterlijk op 31 augustus 2021 in. Dat doe je door het document als PDF te mailen naar toelating@han.nl. Zet in de mail jouw studentnummer en naam.
  • Als we jouw Positief Afrondingsadvies hebben gecontroleerd en verwerkt, zie je in het aanmeldportaal een groen vinkje staan bij 'Afrondingsadvies'.
  • Zorg dat alle toelatingseisen in het aanmeldportaal op 31 augustus 2021 op groen staan. Dan kunnen we jouw inschrijving op tijd definitief maken. 

Stap 6: Diploma inleveren.

Mbo-diploma in the pocket? Yes! Lever 'm uiterlijk op 31 december 2021 aan bij Bureau Toelating. Dat doe je door het document als PDF te mailen naar toelating@han.nl. Zet in deze mail ook duidelijk je studentnummer en naam. Dan zetten we jouw voorwaardelijke toelating om in een definitieve toelating.

Veelgestelde Vragen FAQ

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500