Voorwaardelijke toelating van Associate degree naar bachelor

Wilde jij in september 2020 doorstromen van een AD naar een bachelor, maar kon je door de coronacrisis je AD diploma niet op tijd aanleveren? Dan ben je misschien voorwaardelijk toegelaten. Hier vind je info over voorwaardelijke toelating in september 2020. Of voorwaardelijke toelating ook mogelijk is voor studenten die willen starten in september 2021, is nog niet bekend.

praktijklokaal, les, studenten, werken, lachen, homebase, college, klas, economie, finance, orm

Met een Associate degree op zak kun je doorstromen naar een bachelor. Als je vóór je AD al een havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma hebt gehaald, kun je sowieso doorstromen. Ben jij jouw AD gestart op basis van een 21+ toelatingsonderzoek? Dan heb je jouw AD-diploma nodig om met je bachelor te kunnen starten.

studievertraging door corona

Om in september met een bachelor te kunnen starten, moet je eigenlijk uiterlijk op 31 augustus je AD-diploma aanleveren. Lukt dat niet door corona(maatregelen)? Dan kun je misschien toch in september met je bachelor starten. Je hebt dan wel een positief afrondingsadvies van je opleiding nodig. Daarin geeft jouw opleiding aan dat je studieachterstand een direct gevolg is van corona(maatregelen). En dat ze verwachten dat jij voor 1 januari 2021 de AD kan afronden.

Met zo’n positief afrondingsadvies kun je voorwaardelijk worden toegelaten. Dat betekent dat je alvast mag starten, maar nog wel je AD-diploma moet aanleveren.

Deadlines

  • vraag je voorwaardelijke toelating uiterlijk op 15 augustus 2020 aan.
  • Je diploma moet dan uiterlijk op 31 december 2020 binnen zijn.

Wat moet je doen?

Stel je vraag

Het HAN VoorlichtingsCentrum helpt je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500