(Post-)hbo-cursussen Laboratoriumtechniek

Life sciences is booming. Of het nou gaat om chemie, biotechnologie of management in het laboratorium, er zijn constant nieuwe ontwikkelingen. Werk je in een laboratorium en wil je je verder ontwikkelen? Wil je doorgroeien en meer uit jouw werk halen? Door- studeren of juist omscholen? Volg een post-hbo-cursus of training op het gebied van laboratoriumtechniek en word dé specialist binnen jouw organisatie.

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium

Er is veel interactie met medecursisten uit verschillende organisaties. De docenten zijn afkomstig uit het vakgebied. Dat maakt de inhoud nog waardevoller.

Leven Lang Ontwikkelen'Je haalt het beste uit jezelf en je houdt de regie'

Medische cursussen

Bloedtransfusie

In Nederland zijn er geen dag- of avondopleidingen op het gebied van bloedtransfusie. Toch stelt de wetgever eisen aan de opleiding van bloedbankmedewerkers. De HAN ontwikkelde samen met Sanquin de cursussen Bloedbankkunde en Immunohematologie voor medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten.

31494 student en docent op hoge rode bank

Immunologie

Wil je jouw kennis over immunologie opfrissen? Of heb je je hierin nog niet eerder verdiept? Met de cursus Immunologie doe je in 2 dagen nieuwe inzichten op in dit vakgebied. Aan de orde komen onderwerpen als ontstekingen, antilichamen, zwangerschapsimmunisatie en diagnostiek.

33522 biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Klinische Cytologie

Op celniveau lichaamsvocht en organen onderzoeken is dagelijkse kost voor jou. Maar je zoekt verdieping op het terrein van cytodiagnostiek. En dan bij voorkeur in het niet-gynaecologische deel van jouw vakgebied. Volg dan de cursus Klinische Cytologie aan de HAN.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Molecular & Cell Biology

Door chemie, natuurkunde en biologie te combineren, wordt grensverleggend fundamenteel onderzoek gedaan in de life sciences. Met deze mindset richt de post-hbo opleiding ‘Molecular Life Sciences’ zich op processen van atomaire tot cellulaire schaal.

man en vrouw in laboratorium

Morfologie van het Urinesediment

De kwaliteit van het sedimentonderzoek laat veel te wensen over. Het ontbreekt aan uitgebreide scholing en nascholing. Sedimentonderzoek is hierdoor het stiefkind van de laboratoriumdiagnostiek. Wil je hier iets aan doen? Volg dan de studiedag Morfologie van het Urinesediment.

28657 studenten overleggen bij microscoop

Research Immunologie

Werk je in een klinische of andere medische researchsetting en wil je jouw kennis van de research-immunologie uitbreiden? Ga dan met de cursus Research immunologie dieper in op dit vakgebied en kom alles te weten over de meest actuele researchontwikkelingen en behandelingsvormen.

28687 student kijkt over schouder

Virologie

In deze cursus gaan wij dieper in op de basiseigenschappen van virussen, verschillende replicatiemechanismen, ziektebeelden en manieren om virusinfecties te voorkomen en te behandelen.

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Chemische Cursussen

Basiskennis Chemie

Werk je als mlo'er chemie in een laboratorium en wil je je basiskennis op het gebied van de algemene chemie opfrissen en verdiepen? Of heb je een havodiploma en wil je je verdiepen in de scheikunde? Volg dan de E-learning cursus Basiskennis Chemie van de HAN!

twee vrouwen praten op houten bank

Basispracticum Laboratoriumvaardigheden

Vind je het interessant om chemische zaken te onderzoeken? Heb je er altijd van gedroomd om in een laboratorium te werken? Schrijf dan in voor de cursus Basispracticum Laboratoriumvaardigheden. Maak kennis met algemene laboratoriumhandelingen en werk met basis laboratoriumapparatuur.

studenten en docent aan tafel vergaderen

Synthetiseren en Karakteriseren

In deze cursus voer je 'biobased' natuurwetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van organische en polymeerchemie. De cursus zoomt in op de combinatie van het maken én meten van actieve componenten en biopolymeren.

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Instrumentele Analyse van Micro- en Macrocomponent

In deze praktijkgerichte cursus leer je hoe je componenten in biologische monsters analyseert met behulp van instrumentele technieken. Je gaat kennismaken met de raakvlakken tussen de organische en analytische chemie.

28616 studenten discussieren in lokaal

Ontwikkelen en Valideren van Analytische Methoden

De analytische chemie is een vak apart. Het ontwikkelen en valideren van analytische methoden vraagt om kennis en kunde. Volg deze cursus als je jouw kennis wil vergroten, meer inzicht wil krijgen in de statistiek van validatiestudies. Daarbij ontvang je statistische tools om resultaten te verwerken.

28647 studenten luisteren in les

Professionele groei

Sales voor Laboratoriumanalisten

Verkopen is echt een vak en dit vak binnen de laboratoriumwereld is echt anders! Wij vinden het belangrijk om analisten de mogelijkheid te bieden om alle facetten van (laboratorium) sales/commercieel denken te leren. Wil jij jouw achtergrond blijven gebruiken en spreekt sales in de laboratoriumbranche je aan? Dan is deze cursus iets voor jou!

33569 civiele techniek deeltijd studenten klaslokaal

Kwaliteitszorg in het Laboratorium

Je bent laborant. Je onderzoekt, analyseert, werkt voorzichtig en nauwkeurig. Je bedient de duurste apparatuur. En je moet voldoen aan (inter-)nationale standaarden voor kwaliteit en veiligheid. Een onmogelijke taak? Niet wanneer je de cursus Kwaliteitszorg in het Laboratorium hebt gevolgd.

drie vrouwen overleggen

Praktisch Leidinggeven in het Laboratorium

Leer leidinggeven in het laboratorium op een praktische en effectieve manier! Je maakt je alle ins en outs van praktisch leidinggeven eigen. En leert hoe je als leidinggevende meer effectieve keuzes kunt maken. Door inspirerende en interactieve oefeningen stomen we je klaar voor de praktijk!

28688 studenten luisteren

Kwalificatie en Validatie Engineer

Strenge regelgeving (zoals GMP) borgt de zeer hoge eisen die de farmaceutische industrie/life sciences stelt aan de kwaliteit van producten. Validatie Engineer is een beroep waar je voor opgeleid moet zijn om het goed te kunnen uitvoeren. Er is veel vraag naar Kwalificatie en Validatie Engineers op dit gebied.

28693 studenten lachen

Academic Writing

Je wilt dat wetenschappelijke artikel op hoog niveau opleveren. Een ijzersterk onderzoeksvoorstel schrijven. De richtlijnen volgen. En de Engelse taal onberispelijk gebruiken. Ben jij klaar voor Engels op academisch niveau? Volg de individuele training Academic Writing.

28700 student kijkt naar anderen

IncompanyMaatwerk mogelijk

De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie verzorgt ook maatwerk-cursussen en trainingen. Neem contact met ons op en wij ontwikkelen in samenspraak een programma. De cursus of training kan bij de HAN of op locatie gegeven worden en kan naar wens worden afgesloten met een toets, waarna deelnemers een HAN-certificaat of bewijs van deelname ontvangen. 

32568 Student en docent in gesprek met bedrijf, handen schudden, FEM Employment

5 voordelen Hoe overtuig je je werkgever?

Overweegt je werkgever je opleiding te betalen? Dat is goed nieuws. Veel werkgevers hebben opleidingsbudgetten, omdat ze willen investeren in personeel. Help je werkgever een handje met deze 5 voordelen van studeren.

Video

Neem een kijkje bij de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie of luister naar Tim Schuijt, docent Kwaliteitszorg in het Laboratorium.

Blijf op de hoogteNieuwsbrief

Een paar keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief van de HAN Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van cursussen, onderzoek en andere interessante artikelen uit het werkveld.

30482 Student studeren

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500