(Post-)hbo opleidingen Engineering en Automotive

255429 deeltijd cursisten werken aan simulatiepaneel lucas nulle

(Post-)hbo opleidingen Engineering en Automotive

Veranderingen volgen elkaar snel op, actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Wil je als ingenieur de expert worden van jouw organisatie? Volg een (post-)hbo opleiding of cursus op het gebied van Engineering en Automotive!

Alles op een rijtjeAanbod (Post-)hbo Engineering en Automotive

(Post-)hbo Engineering en Automotive verzorgt alle post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen die te maken hebben met dit vakgebied. We bieden opleidingen en cursussen aan op het gebied van elektrotechniek, meet- en regeltechniek, waterstof, automotive, enz. We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen. Op deze pagina vind je ons aanbod op het gebied van engineering en automotive.

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

Automotive

Basis Auto Elektronica

Je werkt met auto’s. Je houdt van elektronische snufjes en denkt na over hoe je comfortabeler, veiliger en groener kunt rijden. Hoe regel je de temperatuur afzonderlijk? Gordels en airbags die samenwerken? Na de hbo-cursus Basis Auto Elektronica snap je hoe elektrische systemen in een auto werken.

33668 automotive hydromotive

Auto Elektronica

De post-hbo-opleiding Auto Elektronica geeft jouw kennis van toegepaste elektronica in de autotechniek een update. De allernieuwste systemen en componenten worden behandeld. Ook sensoren en actuatoren voor zelfrijdende voertuigen! Je gaat zelf ook aan de slag met 6 mooie praktijkopdrachten.

32488 Studenten in automotive lab streetdrone

Elektronica in Elektrische en Hybride Voertuigen

Een post-hbo-opleiding die zich telkens aanpast. Met altijd de laatste snufjes op het gebied van autotechniek en (auto-)elektronica. Actueler kan een cursus niet zijn! Het is uitdagend om de ontwikkelingen bij te benen, maar erg de moeite waard! Kijk verder dan de basis. Lig jij straks weer aan kop?

35029 Automotive studenten werken aan project

Op Weg naar Autonoom Rijden

Wat is autonoom rijden precies? Wanneer is het rijp voor de markt? Welke systemen spelen een rol in het voertuig? Wat is de rol van de bestuurder? Welke sociale, juridische en milieuaspecten zijn er? Krijg antwoord op deze en andere vragen. Volg de hbo-cursus Op Weg naar Autonoom Rijden.

35006 Studenten werken aan streetdrone auto

NEN9140 (ev-VP)

Reparaties aan HV-voertuigen mogen alleen worden uitgevoerd door technici met het certificaat NEN 9140 ev-VP. Haal in 1 dag jouw certificaat! In deze cursus leer je o.a. hoe je elektrische voertuigen volledig spanningsvrij maakt, zodat je het voertuig veilig kunt onderhouden of repareren.

256024 cursist man automotive met rekenmachine achter laptop

Security and Safety Standardisation

In de tweedaagse online masterclass/training Security and Safety Standardisation leer je alles over de nieuwste veiligheidsnormen (ISO), veiligheidstechnieken en gerelateerde standaarden in de automotive industrie. In de training is een groot deel van het cursusmateriaal Engelstalig.

Overleg in de hal

Elektrotechniek

Beveiliging van Hoog- en Middenspanningsnetten

Werk je bij een energiebedrijf? Ben je elektrotechnicus, of opzichter bij een distributie- en productiebedrijf van elektriciteit? Wil je zelf beveiligingen van hoog- en middenspanningsnetten in bedrijf kunnen nemen? Volg dan de cursus Beveiliging van Hoog- en Middenspanningsnetten.

237744 electriciteitsmasten

Elektrische Machines

Elektrische motoren en generatoren. In deze cursus leer je alles over de theorie achter elektrische machines in relatie tot de toepassing in de praktijk. Van de algemene kenmerken tot en met laboratoriumproeven.

Overlegen en samenwerken

Elektrische Energietechniek

Deze cursus Elektrische Energietechniek is bedoeld voor niet-technisch opgeleide leidinggevenden en managers (hbo/wo) uit de sector elektrische energietechniek. De focus van de cursus ligt op opwekking, transport en distributie van elektrische energie.

economie management recht

Elektrische Energietechniek in Vogelvlucht

Werk je bij een elektrotechnisch bedrijf, maar ligt jouw expertise op een heel ander gebied dan elektrotechniek? In deze cursus Elektrische Energietechniek in Vogelvlucht duik je breed in de wereld van de hoogspanningstechniek. Je gaat ontdekken waar jij en je collega's aan bijdragen!

economie management recht

Power Course

De 'Power Minor' is voor hbo-studenten al jaren een vrij te kiezen deel in hun opleiding. Technici vanaf mbo-niveau kunnen dit programma nu ook als cursus volgen. Eerst wordt jouw basiskennis op niveau gebracht. Daarna staan opwekking, transport en distributie van midden- en hoogspanning centraal.

255418 deeltijd docen -legt uit aan cursisten praktijklokaal simuatie

Power Minor

Bij enkele hogescholen is de ‘Power Minor‘ een keuze-onderdeel van de hbo-opleiding. Opwekking, transport en distributie van midden- en hoogspanning staan centraal. Werk je als hbo’er bij 1 van de elektrische energiebedrijven? Dan is dit programma er -als deeltijdcursus- nu ook voor jou.

28651 studenten overleggen met laptop

Power Quality

De cursus behandelt de Power Quality van het openbare elektriciteitsnet en de elektrische installaties, die steeds vaker last hebben van vervuilingen van de spanningen en stromen. In deze cursus met theorie en praktijkcases van de deelnemers zelf, komen problematiek, oplossingen én kosten aan bod.

28681 Studenten overleggen

Transformatoren

In veel hoog-, midden- en laagspanningsnetten zitten transformatoren. Deze transformatoren vragen specifieke kennis van de gebruikers. De cursus Transformatoren richt zich daarom op de theoretische achtergrond en de toepassing hiervan.

28696 studenten overleggen in lokaal

Zomercursus Elektrotechniek voor havisten

Bereid je goed voor op je hbo-opleiding Elektrotechniek (bachelor of ad) met deze zomercursus. Hoe beter de voorkennis, hoe makkelijker de aansluiting.

34963 jongen en meisje bladeren door notitieblok

Overige cursussen en trainingen

Duurzame Energietechniek

De hbo-cursus Duurzame Energietechniek behandelt de verschillende principes van duurzame ontwikkeling en de beschikbare technologieën om duurzame energie te benutten. Alle duurzame energiebronnen komen aan bod, zoals: zonne- en windenergie, bio-energie, waterkracht, omgevingswarmte en aardwarmte.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Meet- en Regeltechniek

De keuze en het instellen van een regelsysteem vraagt kennis van het proces én van het gedrag van verschillende regelkringen en bijbehorende instellingsmethoden. De hbo-cursus Meet- en Regeltechniek leert jou, als regelaar, zien en begrijpen welke grenzen er zijn.

32292 basecamp

Waterstof

Jules Verne schreef al in 1874: ‘Waterstof wordt belangrijk voor onze energievoorziening’. Maar hoe dan? En welke consequenties heeft dat? Deze cursus beantwoordt die vragen vanuit een technisch perspectief.

werken in de hal

WATTS

De HAN WATTS simulator is een installatie waarbij je de totale integratie van opwekking, transport en distributie van elektrische energie ‘hands on’ kunt oefenen en trainen. Via deelcertificaten leer je het totale net begrijpen.

255431 deeltijd cursist Nick werkt aan simulatiepaneel

3D Solid Works

SolidWorks is een veel gebruikt parametrisch 3D CAD ontwerp programma. Het wordt gezien als de standaard en dankt zijn succes aan de grote gebruiksmogelijkheden in combinatie met het bedieningsgemak. De cursus bestaat uit 4 modulen, die ook afzonderlijk zijn te volgen.

189264 leuk gesprek

Train de Trainer

Het opleiden van collega’s en vakgenoten is boeiend en uitdagend. Maar ook een vak apart. Het vraagt meer van je dan alleen expert zijn op jouw gebied. Meer ook dan een mooie PowerPoint maken of deze presenteren. Wil je werk maken van effectieve kennisoverdracht? Volg dan de cursus Train de Trainer.

laptop-studeren-vrolijk

Semiconductor Packaging

Wil je als leidinggevende veranderingen in gang zetten? Prestaties beginnen bij de effectiviteit van je eigen gedrag: persoonlijk leiderschap. Deze training maakt je bewust van je gedrag en het effect daarvan op anderen.

en-student-gesprek-overleg

Voorbereidende cursussen voor hoger technisch onderwijs

Voorbereidende cursussen hoger technisch onderwijs

Deze voorbereidende cursussen zijn voor iedereen die met een technische hbo opleiding wil beginnen. Kies een of beide vakken waarvan je je kennis wilt opfrissen of waarvan je het niveau nog moet ophogen.

31044 Studenten in lokaal studente met bril

Voorbereidende cursus Wiskunde

Als je met een technische hbo-opleiding wilt beginnen dan is een goede voorkennis van wiskunde noodzakelijk. Volg daarom deze voorbereidende cursus wiskunde.

31512 drie studenten twee met laptop

Voorbereidende cursus Natuurkunde

Wanneer je erover denkt met een technische hbo-opleiding te beginnen dan is een goede voorkennis, die je opdoet met deze cursus natuurkunde, noodzakelijk.

28673 Studenten overleggen

Zomeropfriscursus Wiskunde

Deze zomeropfriscursus Wiskunde is voor aankomende hbo bachelorstudenten die al voldoen aan de toelatingseisen voor een technische hbo-opleiding.

31960 drie studenten overleggen

Waarom kiezen voor (Post-)hbo Engineering en Automotive?

Breed aanbod

Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: post-hbo-opleiding, hbo-programma, cursus of training.

33926 Overlegen en samenwerken

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met de cursusorganisatie en docenten is laagdrempelig.

32250 en-student-gesprek-overleg

Actueel onderwijs

We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

docent legt uit

Programma's op maat

Onze cursussen kunnen ook bij jouw op locatie worden aangeboden. Of ben je op zoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een in-company-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

studenten luisteren naar docent

Open Avond:16 november 2022

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek tijdens de Open Avond!

laptop-studeren-vrolijk

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke cursus of opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan de cursuscoördinatoren van (Post-)hbo Engineering en Automotive. We helpen je graag verder.

  • Mail ons: info.aea@han.nl
  • Liever bellen? 024 353 0500 
  • Openingstijden: op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
65780 student kijkt lachend naar docent tijdens twee gesprek

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Een praktijkgericht onderwijsprogramma (hbo+) in deeltijd: een goede aansluiting op een bachelor.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Volg ons op social media

Nieuws en artikelen

432567 Video still van video over omscholen naar werktuigbouwkunde door middel van een deeltijdstudie met Tristan Hekkelman. Academie Engineering en Automotive
Werktuigbouwkunde in deeltijdOmscholen biedt kansen
425761 Werktuigbouwkunde, deeltijdopleiding, bachelor
416338 Elektrotechniek-studenten werken aan een zonne-energie-opstelling met energie-managementsysteem, op huisniveau
401012 Deeltijdstudent Bram vertelt over zijn ervaring met de bachelor Elektrotechniek en het omscholen naar de Technische Sector
354338 Orwa Al Bitar bij de knoppenkast.SEECE, SEE, HAN WATTS, Powerminor, deeltijd Elektrotechniek, Lectoraat Meet- en Regeltechniek, Lectoraat Duurzame Energie, Lectoraat Balanced Energy Systems.
350451 Hoogspanningsmast
Telefoons internationaal
Broers samen in duurzaamheidVolta Energy komt in een stroomversnelling
286305 man lopend tussen energiepanelen