(Post-)hbo opleidingen Bouw en Infra

281822 Duurzame bouw door de combinatie van bouw en groen

(Post-)hbo opleidingen Bouw en Infra

Veranderingen volgen elkaar snel op, actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Wil je als bouwkundig of civiel ingenieur de expert worden van jouw organisatie? HAN Academie Built Environment helpt je op weg. Volg een (post-)hbo opleiding of cursus op het gebied van Bouw en Infra!

Alles op een rijtjeAanbod (post-)hbo Bouw en Infra

(Post-)hbo Bouw en Infra verzorgt alle post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen die te maken hebben met bouw en infra. We bieden opleidingen aan op het gebied van vastgoed, circulair bouwen, management, herbestemming, asfaltwegenbouw, enz. We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen. Op deze pagina vind je ons aanbod op het gebied van bouw en infra.

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

Bouwkunde

Circulair Bouwen

De overheid wil de huidige lineaire economie ombuigen naar een duurzame, volledige circulaire economie in 2050. Deze transitie is uitermate complex en heeft een enorme impact op het bouwproces. Bereid je tijdig hierop voor.

Overleg in de hal

Strategisch Veranderen in de Bouw

Klaar zijn voor de toekomst. Maar hoe speel je in op een markt die steeds verandert? Zie je kansen in uitdagingen als bijvoorbeeld energietransitie? Hoe werk je samen met andere bedrijven? Jouw veranderplan ontwikkelt zich in deze post-hbo-opleiding.

305797 Een man met gele helm kijkt bij een opkomende zon naar gebouwen in aanbouw. Zowel voor bouwkunde als voor civiele techniek bruikbaar.

Bouwprocesmanagement

Werelden als de bouw- en installatietechniek bij elkaar brengen. Van een ‘bouwteam’ een écht team maken. Resultaat behalen en ondertussen alle medewerkers betrokken houden. In de post-hbo-opleiding Bouwprocesmanagement leer je hoe je het bouwproces als regisseur aanstuurt.

28616 studenten discussieren in lokaal

BIM Digitaal Data Beheer

Bouwwerk Informatie Modellen (BIM): is dat iets met virtueel bouwen en 3D-tekenen? Zeker, maar BIM is veel meer! Het is een doelgerichte manier om informatiemanagement toe te passen in de bouw. Om zo beter samen te werken en toekomstbestendig te zijn. Volg de post-hbo-opleiding BIM Data Beheer!

28613 studenten overleggen

Civiele Techniek

Asfaltwegenbouwlaborant 1

In de cursus Asfaltwegenbouwlaborant 1 ligt het accent op onderzoek en keuring van minerale grond- en bouwstoffen. Ga zelf aan de slag in het laboratorium en krijg kennis van de nieuwste ontwikkelingen! Practicums en theorie, kennis en inzicht zijn de kernwoorden van deze cursus.

28681 Studenten overleggen

Asfaltwegenbouwlaborant 2

Nog meer weten van de regelgeving in de grond- en wegenbouw, zoals bijvoorbeeld de RAW-systematiek? Met deze cursus doe je in 2 weken meer kennis en inzicht op om proeven zelfstandig uit te voeren. 

bouwkunde studenten klaslokaal laptop

Omgevings- management

Of jouw project nu een hoofdweg of windmolenpark is, bij ieder project met veel stakeholders komt heel wat kijken. Zoveel mensen, zoveel meningen. Hoe deal je met tegengestelde belangen en blijf je toch een betrouwbare partner voor alle partijen? Volg de cursus Omgevingsmanagement voor Technisch Projectmanagers!

246207 Hoge gebouwen langs het water. Civiele Techniek

Kostenadviseur Infra

Je wil de kosten van jouw project graag laag houden. En je weet graag welke risico’s er zijn. Hoe breng je alles in kaart? Welke technieken helpen daarbij? De cursus Kostenadviseur Infra is een vervolg op de Leergang Kostendeskundige Infra. Na deze cursus los je complexere kostenvraagstukken op.

33737 bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Civiele Techniek - Leergang Kostendeskundige Infra

Kostendeskundige Infra

De post-hbo-leergang voorziet al jaren in de behoefte aan gespecialiseerde, onafhankelijke Kostendeskundigen. De leergang bestaat uit 6 modules, die zowel los als in een pakket te volgen zijn. Je vergroot je financieel-technische kennis bij planontwikkeling, realisatie en beheer van infrastructuur.

economie management recht

module 1. Basiskennis Kostenramingen Infra

Hoe stel je een goede kostenraming op? Welke verschillende contract- en aanbestedingsvormen zijn er, en welk effect hebben die? Deze cursusmodule is de introductie/oriëntatie van de leergang Kostendeskundige Infra.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

module 2a. Kosten Wegenbouw

In de module Kosten Wegenbouw staan de kosten van aanleg en beheer van wegen, straten en openbaar groen centraal. Ook de kostenaspecten van riolering, kabels en leidingen komen aan de orde. Dat geldt ook voor de kosten en fasering van verkeersmaatregelen en dynamisch verkeersmanagement (DVM).

eceonomie-management-recht

module 2b. Kosten Civiele Constructies

In deze module staan de kosten van aanleg en beheer van constructies (tunnels, bruggen, spoorwegen) centraal. Ook de bijbehorende I&A-werken (Installaties en Automatisering) en de kosten van aanleg van railinfrastructuur komen aan bod. Tot slot leer je over het onderhoud van al deze onderdelen.

33542 civiele techniek deeltijdstudent op locatie

module 2c. Kosten Waterbouw

In de module Kosten Waterbouw staan de kosten van aanleg en beheer van waterbouwkundige werken centraal. Ook leer je over de kosten van landwinning en gebiedsinrichting. Tot slot komen de kosten van baggeren, nat grondwerk en nat grondtransport aan de orde.

werken in de hal

mod. 3. Methoden/Technieken Kostenramingen Infra

In deze module gaan we door op eerder geïntroduceerde methoden en technieken en nieuwe. Je leert over rekentechnieken, zoals probabilistisch en parametrisch kostenramen. Ook bekijk je hoe je de levensduurkosten (Life Cycle Costs) van jouw project kunt bepalen, en hoe je dit kunt gebruiken in exploitatieberekeningen.

33569 civiele techniek deeltijd studenten klaslokaal

module 4. Afrondende Opdrachten Kostendesk. Infra

De module Afrondende Opdrachten Kostenramingen Infra is de laatste module uit de leergang Kostendeskundige Infra. Je rondt de leergang af door 2 opdrachten te maken: een groepsopdracht (een kostenraming met rapportage) en een individuele opdracht (het schrijven van een artikel over een kostenonderwerp).

32992 studenten overleggen

Vastgoed

Innovatief en Energiebesparend Restaureren

Een vervallen landhuis uit de 17e eeuw. Jouw handen jeuken. Je wil renoveren met respect: innovaties toevoegen, maar ook historische waarde bewaren. Maar hoe verduurzaam je vakmanschap uit vervlogen tijden? En hoe werk je samen met verschillende disciplines? Je leert het in deze post-hbo-leergang.

429561 Innovatief en Energiebesparend Restaureren landgoed Oldhof vooraanzicht

Transformeren en Herbestemmen

Een kerk ombouwen tot school. Een fabriek tot appartementencomplex. Zie jij nieuwe kansen voor oude gebouwen, of vervallen gebieden? Blaas er nieuw leven in en bouw mee aan een duurzaam en karakteristiek Nederland. Iets voor jou? Schrijf je in voor de post-hbo-cursus Transformeren en Herbestemmen!

98855 Arnhem Klarendal terras

Vastgoed (Inspecteur/Adviseur)

Brandgevaarlijke situaties, een lift die niet meer voldoet aan de eisen. Een pand in verval. Huurders en eigenaren vertrekken, de vastgoedexploitatie staat onder druk. Een scenario dat je moet voorkomen. Dankzij de post-hbo-opleiding Vastgoed stel je objectief vast welk onderhoud noodzakelijk is.

130125 man-inspecteert-en-meet-technische-installatie

Vastgoed Permanente Educatie-BOEI

Ben je inspecteur of adviseur en heb je met onderhoud en inspecties van gebouwen te maken? Door permanente educatie blijf je up-to-date rondom de methodiek NEN 2767 en BOEI. De cursus is afgestemd op de Sertum/Hobéon competentieprofielen en exameneisen van de onderhoudskundig inspecteur en adviseur.

28616 studenten discussieren in lokaal

Waarom kiezen voor (Post-)hbo Bouw en Infra?

Breed aanbod

Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: post-hbo-opleiding, hbo-programma, cursus of training.

33926 Overlegen en samenwerken

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met de cursusorganisatie en docenten is laagdrempelig.

357696 Gijs Pelgrom, Andrea Bloemendaal, Nicole van de Kamp Post-hbo & Cursussen

Actueel onderwijs

We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

docent legt uit

Programma's op maat

Onze cursussen kunnen ook bij jouw op locatie worden aangeboden. Of ben je op zoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een in-company-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

studenten luisteren naar docent

Open Avond: 16 november 2022

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek tijdens de Open Avond!

laptop-studeren-vrolijk

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Een praktijkgericht onderwijsprogramma (hbo+) in deeltijd: een goede aansluiting op een bachelor.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke cursus of opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan de cursuscoördinatoren van (Post-)hbo Bouw en Infra. We helpen je graag verder.

  • Mail ons: info.builtenvironment@han.nl
  • Liever bellen? 024 353 0500 (vraag naar Andrea Bloemendaal of Nicole van de Kamp) 
  • Openingstijden: op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
357696 Gijs Pelgrom, Andrea Bloemendaal, Nicole van de Kamp Post-hbo & Cursussen

Blijf op de hoogte! met onze nieuwsbrief Built-Up

Ieder kwartaal bundelt de Academie Built Environment de meest interessante verhalen in de digitale nieuwsbrief Built-Up. Lees mee over onze onderzoeksresultaten, afstudeerders, samenwerkingen met het werkveld, events en meer. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

33965 koffiecorner, Overleg, samenwerken, koffie, corner, tablet, finance, economie

Volg ons op social media

HAN Academie Built Environment

284443 han-algemeen_card-linkedin-zwart_2021

HAN Bouwkunde

283908 instagram icoon voor in card

HAN Civiele Techniek

283908 instagram icoon voor in card

HAN Bouwkunde

283906 facebook icoon voor in cards

HAN Civiele Techniek

283906 facebook icoon voor in cards

Nieuws en artikelen

Jetske van Zimmeren en Rona VreenegoorHAN-docenten van het jaar
432784 Een foto van de winnaars van de HAN Prijs. Geplaatst door HB.
Minor Dutch Architecture meets Dutch Landscape Architecture"Als je twijfelt, zeg ik: Doen!"
436393 presentatie bij de minor dutch architecture meets dutch landscape architecture
415857 Lucas Verhofstad en Rob Verhofstad bij afstuderen Lucas.
410301 Betonkanorace 2022
406083 Sumya Mobder  in de maquettewerkplaats van de HAN-opleiding Bouwkunde
404162 Post hbo cursus Transformeren en Herbestemmen. Het pand in Maastricht dat Geert Balvers herbestemt en transformeert.
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
398841 Reinier van den Berg International Week
397210 civiele techniek, Dimphy Jacobs, aan het werk op een bouwproject