Post-hbo opleidingen Onderwijs

Kinderen in de klas

Post-hbo opleidingen Onderwijs

Wil jij je verder ontwikkelen als professional in de onderwijswereld? Doorgroeien in je huidige functie, je verder verdiepen om jouw werk nog beter te kunnen uitvoeren of je specialiseren? HAN Educatie PRO helpt je graag verder met onze post-hbo opleidingen, trainingen of cursussen!

Aanbod primair onderwijs

Cultuurbegeleider

De post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider leidt je op tot een professional die zich bezighoudt met het verhogen van de kwaliteit en de implementatie van cultuureducatie op school.

Meester geeft muziekles

Vakleraar bewegingsonderwijs

Met de opleiding Vakleraar Bewegingsonderwijs van de HAN Educatie PRO kun je alsnog de bevoegdheid krijgen om bewegingsonderwijs te verzorgen aan alle groepen in het primair onderwijs.

Kinderen van de glijbaan

Coördinator Taal

Steeds meer scholen hebben behoefte aan een expert op het gebied van taalonderwijs. Ben jij geïnteresseerd in taal en lezen en wil je je daarin verder ontwikkelen, dan is deze opleiding vast iets voor jou.

Juf geeft uitleg aan kind

Coordinator Rekenen

HAN Educatie PRO biedt een post-hbo-opleiding aan voor leraren die zich willen specialiseren in het rekenonderwijs. Naast expert word je ook inspirator van het rekenonderwijs en het rekenbeleid op school. 

Student typt op rekenmachine

Leraar Nederlands PO voor Anderstaligen

De Post-hbo-opleiding Leraar Nederlands voor Anderstaligen voor het primair onderwijs richt zich op leerkrachten die te maken krijgen met kinderen voor wie het Nederlands de tweede (of derde) taal is.

Kinderen in de klas met vinger omhoog

Coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren

Als coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) breng je verschillende vakgebieden samen om je doelen te behalen. Je richt je op het stimuleren van creatief en samenwerkend leren en denken.

Kinderen op Ipad

Specialist Sportieve en Gezonde School

Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op basisscholen steeds meer aandacht. Kinderen die lekker in hun vel zitten, presteren namelijk ook beter! Wil jij een sleutelrol vervullen binnen jouw school op het gebied van gezondheid en bewegen?

Kinderen op het klimrek

Training Professionele Dialoog

Deze training is bedoeld voor leerkrachten die al dan niet een student begeleiden, mentoren van toekomstige leraren. De training is gericht op begeleidingsvaardigheden. De bestaande mentortraining is vanuit de nieuwste inzichten herijkt.

student gesprek docent

Training Beeldcoaching

Je leert in deze trainingen leraren te coachen met opnames. Je leert gerichte opnames in de klas te maken, deze opnames te analyseren met een kijkwijzer ('micro-analyse maken’) en te focussen op leerwensen.

lesgeven aan kinderen met groot beeldscherm

Aanbod voortgezet onderwijs

Opscholingstraject

Heb jij je Pabo-diploma en wil je de bevoegdheid ‘groepsleerkracht vmbo-onderbouw basis/kader’ behalen? Volg dan het Opscholingstraject zodat je straks bevoegd voor de klas staat!

Docent aan tafel bij studenten

PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift)

Ben je goed in je vak? Wil je jouw kennis, vaardigheden en ervaring inzetten om (jonge) mensen op te leiden voor jouw beroep? Denk dan eens aan het PDG traject.

elektrotechniek elektro lab

Cursus coachen op kwaliteit voor schoolopleiders

Hoe kan ik als schoolopleider zo optimaal mogelijk gebruik maken van de kwaliteiten van de ander bij de begeleiding van de studenten en de ondersteuning van de werkplekbegeleider? Deze vraag staat centraal in deze cursus.

duo lacht

Basiscursus voor werkplekbegeleiders in vo en mbo

In deze training staat de volgende vraag centraal: ‘ hoe kan de werkplekbegeleider studenten helpen leren van praktijkervaringen?’ 

Vervolgcursus voor werkplekbegeleiders vo en mbo

Begeleiding ontstaat in interactie met de student in de specifieke context van de school. Om deze taak goed uit te voeren heeft de werkplekbegeleider specifieke vaardigheden nodig.

studenten in klas docent staat voor de klas

Begeleiden met behulp van video-opnamen

Deze cursus is een vervolg op de basistraining 'begeleidingsvaardigheden voor werkplekbegeleiders'. Het programma van deze vier dagdelen staat in het teken van het begeleiden van studenten met behulp van video-opnamen.

Leertraject voor schoolopleiders

Een schoolopleider is een leraar met een speciale taak. Hij/zij is nauw betrokken bij de begeleiding en opleiding van toekomstige leraren en geeft zo het vak door.

close-up student en docent aan hoge tafel

Cursus voor intervisiebegeleiders

In deze cursus leer je hoe je intervisiebijeenkomsten op jouw school kunt begeleiden. Tijdens de bijeenkomsten wordt geoefend met verschillende intervisiemethodieken zodat je de sterke en zwakke kanten leert kennen.

doecnt kijkt mee op laptop student

Cursus begeleiden en beoordelen van onderzoek

De cursus is voor leraren en -opleiders die een rol willen gaan vervullen bij het onderzoek van leraren (in opleiding). Onder leiding van ervaren onderzoeksbegeleiders richt de cursus zich op het begeleiden van onderwijsonderzoek.

Workshops Jij als Professional

Ongemakkelijke dialogen

Een praktische én verdiepende bijeenkomst met een beetje theorie om zelf te ervaren hoe zo’n dialoog eruit kan zien zodat je het morgen in je onderwijs toe kunt passen.

Mentorgesprek, docent, student, gesprek, kamer, economie, finance tax and advice, fta

Jij en de andere jij’s

In deze workshop onderzoek je hoe je regie krijgt op je loopbaan door het leren kijken naar je eigen sub-personen.

groep zit in kring

Van waaruit spreek jij?

Persoonlijke identiteitsontwikkeling, waar begin je? In deze workshop ervaar je een aantal werkvormen om met leerlingen of studenten een stap te maken in persoonlijke identiteitsontwikkeling.

Docenten spelen het spel onderzoekenderwijs

Spanningen in je professie

In de workshop gaan we actief op zoek naar eigen “spanningen” en hun impact op jouw werk. We bespreken en testen manieren om hiermee om te gaan.

aan tafel thee drinkend in wijkcentrum

Masterclasses voortgezet onderwijs

Masterclass lezen met de Leescyclus

Werk jij als docent Nederlands in de onderbouw havo/vwo en/of in het vmbo? Worstel je met de leesmotivatie van je leerlingen? Wil je dat jouw leerlingen ervaren dat lezen plezierig en tegelijkertijd leerzaam is? Wil je tal van lesideeën opdoen en kennis maken met een hoeveelheid aan jeugdboeken? Dan is deze masterclass iets voor jou!

235916 Studenten HAN Pabo Arnhem lezen boek en lachen.

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Maatwerk

Samen met jou zoekt HAN Educatie PRO naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op de ontwikkeling van jouw school. Voor deze maatwerktrajecten maken wij graag een afspraak. Een deel van de cursussen kan ook op de eigen locatie worden gegeven op dagen en tijden die jou het beste uitkomen. De cursus wordt dan vaak gecombineerd met een klassenbezoek. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kun je mailen naar educatie.pro@han.nl

Open AvondWil jij je verdiepen in een educatieve opleiding?

Wil jij meer weten over het aanbod van educatieve nascholingsopleidingen bij de HAN? Wat is het verschil tussen de opleidingen en hoe zien de programma's eruit? Antwoord op deze vragen krijg je tijdens een (Online) Open Avond!

laptop-studeren-vrolijk