verpleegkundige vervolgopleidingen (post-hbo)

Studenten van technische thuiszorg krijgen uitleg aan bed
16 nov
Open AvondDeeltijd

verpleegkundige vervolgopleidingen (post-hbo)

Wil jij je verder ontwikkelen als professional in het werkveld gezondheid? Doorgroeien in je huidige functie, je verder verdiepen om jouw werk nog beter te kunnen uitvoeren of juist switchen naar een ander beroep. We helpen je graag verder met onze post-hbo opleidingen, trainingen of cursussen!

Ontdek de mogelijkheden van HAN VDO Gezondheid

Praktijkgericht, samen, efficiënt en resultaatgericht. Deze woorden kenmerken HAN VDO Gezondheid. Onze trainers en adviseurs zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en spreken jouw taal. Bovendien staat toepasbaarheid in de praktijk hoog in het vaandel, ook in leertrajecten op maat. In onderstaand overzicht vind je welke opleidingen en cursusen wij aanbieden voor professionals uit zorg en welzijn. Ook vind je op deze pagina het laatste nieuws, ervaringen van studenten en hoe je met ons in contact kunt komen. 

Verpleegkundige vervolgopleidingen

Arboverpleegkundige

Jezelf profileren in het werkveld arbeid en gezondheid of werk je al als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? De opleiding Arboverpleegkundige biedt een verdere verdieping aan professionals in dit werkveld.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Maag Darm Lever verpleegkundige (MDL)

De zorg voor mensen met een aandoening aan de maag, darm of lever neemt toe, zowel in omvang als in complexiteit. De opleiding MDL-verpleegkundige biedt je je de mogelijkheid om je jouw kwaliteit in de zorg aan MDL-patiënten te vergroten.

drie vrouwen overleggen

Pijnconsulent

Als pijnconsulent ben je altijd op zoek naar de nieuwste kennis en inzichten over pijn en pijnbehandeling. Je houdt zelfstandig spreekuur om patiënten met pijn te onderzoeken, behandelen en te begeleiden.

mannen en vrouwen aan tafel pratend

Praktijkondersteuner (POH)

Wil jij je eigen spreekuren houden? Zorg regelen voor patiënten met chronische ziekten? Als praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige geef je voorlichting over medicijngebruik en verandering van leefstijl. POH is zelfstandigheid en korte lijntjes.

vrouw blauwe blouse praat met man

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige is interessant voor een brede groep verpleegkundigen. De opleiding sluit aan bij actuele ontwikkelingen in het veld zoals versterking van de eerstelijnsgezondheidszorg en ambulantisering.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Technische thuiszorgverpleegkundige (TTV)

Opnames in het ziekenhuis zijn steeds korter. Complexere zorg en behandelingen gebeuren vaker thuis met hulp van naasten. Als technische verpleegkundige in de thuiszorg leid jij deze zorg in goede banen.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Transferverpleegkundige

Wil jij je specialiseren in het regelen van de beste zorg na ontslag uit het ziekenhuis? Ervoor zorgen dat patiënten op de juiste plek goede zorg blijven krijgen? Met de opleiding Transferverpleegkundige leer jij de lijntjes bij elkaar te brengen.

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Urologie Continentie Stoma verpleegkundige (UCS)

Beter leren onderbouwen waarom je iets doet. Op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in urologie-, continentie- en stomazorg. Met de opleiding UCS verpleegkundige breng jij de zorg naar een hoger niveau.

twee vrouwen praten op houten bank

Verpleegkundige Complementaire Zorg

Wil je meer comfort bieden bij pijn, angst en stress? Een bijdrage leveren aan het voorkomen van polyfarmacie en opioid sparend werken? Patiënten tools bieden om zelf klachten te verlichten? Volg dan de opleiding Verpleegkundige Complementaire zorg!

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie

Hou je van werken met ouderen en wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige? Aan de slag met complexe problemen? Met de post-hbo opleiding Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie leer je kijken naar de mens achter het ziektebeeld.

32682 vijf vrouwen overleggen

Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

Sta je aan de start van één van de gespecialiseerd verpleegkundige vervolgopleidingen? Maar beschik je niet over een recent HBO-V diploma (na 2012)? Kijk dan eens bij de premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen. Na de Premodule ben je klaar voor een post-hbo vervolgopleiding, zijn je kansen op een studievertraging kleiner geworden en ontvang je al een certificaat van de HAN!

32675 drie vrouwen overleggen

Verpleegkundige cursussen

Palliatieve Zorg voor Ervaren Verpleegkundigen

Wil je je als verpleegkundige verder ontwikkelen binnen de palliatieve zorg. Kies dan voor de cursus Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen.

Ouderenzorg

Assistent Pijnbehandeling

Ben je werkzaam als pijnverpleegkundige en wil je je technische en communicatieve vaardigheden om pijn te diagnosticeren en behandelen verder verbeteren? Volg de cursus Assistent Pijnbehandeling bij HAN VDO.

oudere dame gebruikt een tablet met een woningcommunicatiesysteem waardoor ze langer zelfstandig kan blijven wonen

Logistiek Medewerker OKC

Werk je als mbo3-verzorgende of als Centrale Sterilisatie Assistent (CSA). Werk je al als logistiek medewerker op een operatieafdeling en heb je behoefte aan theoretische onderbouwing. Kijk dan eens naar de opleiding Logistiek Medewerker OKC

Medische Hulpverlening studenten oefenen als operatieassistent in de operatiekamer

IBD Verpleegkundige

Werk je als MDL-verpleegkundige en wil je je zorg nog beter afstemmen op IBD-patiënten? Met de cursus IBD-verpleegkundige bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf verder te verdiepen in deze specifieke patiëntengroep.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Medewerker Acute Pijn Service

Wil je als Medewerker Acute Pijn Service je kennis en vaardigheden uitbreiden. Zoek je verdieping in je deskundigheid op het gebied van consultatie en advisering bij acute complexe pijnproblemen. Dan is deze cursus echt iets voor jou.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Zorgconsulent Palliatieve Zorg

Ben je verpleegkundige niveau 4 of 5 of ben je verpleegkundig specialist en werk je met palliatieve en palliatief terminale cliënten. Kijk dan een naar de cursus Zorgconsulent Palliatieve Zorg.

Ouderenzorg

Transferverpleegkundige (nascholing)

Wil jij als transferverpleegkundige op de hoogte blijven van de meest recente veranderingen in de zorg? Loop je in het werkveld tegen dingen aan met betrekking tot de wet- en regelgeving of het juridisch kader, en leer je graag van vakgenoten hoe zij hiermee omgaan? Dan is deze nascholing wat voor jou!

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Samenwerken met informele zorg

Werk jij met cliënten met complexe ondersteunings-en zorgvragen? Wil je leren hoe je het netwerk van formele-en informele zorgverleners beter kunt benutten? Dan is deze cursus iets voor jou!

Kennismodule Ouderenzorg

Op zoek naar extra kennis over de ouderenzorg? Voor veel professionals in zorg en welzijn is van belang dat er voldoende kennis in huis is over de kwetsbare ouderen en de mensen met dementie. Wil jij jouw kennis uitbreiden? Dan is deze cursus wat voor jou

120492 ouderenzorg met patient

Ik vind het belangrijk om te groeien. Zodat ik met mijn collega, verpleegkundig specialist, nog beter kan samenwerken. Dankzij deze opleiding leer ik overstijgend denken.

Maak kennis met de Verpleegkundige Vervolgopleidingen

het Nederlandse kwalificatiesysteemNLQF 6

Toelichting: In het Nederlandse onderwijssysteem wordt het NLQF (het Nederlandse kwalificatiesysteem) gebruikt om het niveau van een opleiding aan te geven. Een NLQF-inschaling vertelt niet zozeer iets over de geleverde studie-inspanning of studie-inhoud, maar over wat het niveau is waarop de opleiding wordt aangeboden. Door de opleiding in te laten schalen op niveau NLQF6, wordt landelijke erkenning verkregen voor deze specialistische vervolgopleiding op niveau HBO. Dit geeft jou als professional en je werkgever inzicht in het niveau van je verkregen specialistische kwalificatie, en het werk- en denkniveau. Tevens geeft het inzicht in je kwalificatie ten opzichte van andere (Europese) kwalificaties.

Logo NLQF6

Nieuws

Verpleegkundige Vervolgopleidingen De premodule is echt van toegevoegde waarde
299838 Eva Koenraadt Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen
313417 Portret van Reina Homan, student aan het woord, Pre-Module
Verpleegkundige VervolgopleidingenStuderen naast je werk geeft energie
251443 Docent geeft uitleg aan studenten verpleegkunde (posthbo)
302620 Post-HBO Maag-Darm-Lever-verpleegkundige. cursist aan het woord, Tineke Bosma
Webinar Online Open AvondHet verschil maken met interventies
32666 twee vrouwen overleggen in klaslokaal
drie vrouwen overleggen
32682 vijf vrouwen overleggen
32670 vrouw blauwe blouse praat met man
Maag-, Darm-, LeververpeegkundigeCursist aan het woord: Annelie Hutten
drie vrouwen overleggen

Zoek je maatwerk?

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een leertraject op maat ontwikkelen voor jouw organisatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via tel: 024 - 351 10 40 of stuur een mail naar secretariaat.VDO-gezondheid@han.nl.