(Post-)hbo opleidingen Digitale Marketing en Communicatie

Overlegen en samenwerken
Volg ons op LinkedIn!HAN Marketing & Sales
NieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Post-)hbo opleidingen Digitale Marketing en Communicatie

Digitale marketing en communicatie is booming, contentmarketing, online adverteren of het managen van social media. Volg een post-hbo opleiding of cursus op het gebied van online marketing met gebruik van het STAP-budget en word dé online specialist binnen jouw organisatie. Bekijk ons aanbod.

klaar voor een volgende stapAanbod HAN Marketing & Sales

HAN Marketing & Sales helpt graag bij het ontdekken en ontplooien van jouw talent. Met een ruim aanbod aan post-hbo opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van (digitale) Marketing & Sales, proberen we jong en oud te inspireren, motiveren en stimuleren om zich een leven lang te ontwikkelen. Ons opleidingsaanbod richt zich op sales, accountmanagement, e-commerce, contentmarketing, digitale transformatie en online marketing.

We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. In samenwerking met onze docenten, partners in het werkveld en onze eigen onderzoekers werken we aan nieuwe opleidingen. Op deze pagina vind je ons aanbod op het gebied van Digitale marketing. 
 

33944 Overleg in de hal

Snel naar

Overzicht van startdata & proefcolleges

33986 Hangar

Overzicht opleidings- en cursusaanbod

33985 koffiekorner, Overleg, samenwerken

Persoonlijk advies nodig?

33923 Gesprek in de hal

Meer over het STAP budget

33936 werken in de hal

Mogelijkheden incompany trajecten?

33961 Overleg in de hal

Verdiepen in online marketing Welke opleiding past bij mij?

Je wilt je verdiepen op het gebied van digitale marketing, maar welke opleiding past bij je? Om je te helpen oriënteren lichten we hieronder uit welke richtingen je op kunt:

  • Heb je een eigen webwinkel of werk je voor een webwinkel? Dan zijn onze post-hbo opleidingen E-commerce A en E-commerce B een interessante optie. Tijdens deze opleidingen verdiep je je in het succesvol uitrollen van een online marketingplan, het aantrekken van (nieuwe) klanten én het gebruik van data en relevante marketingtools. 
  • Wil je meer content produceren voor je organisatie of de content die je ontwikkelt meer strategisch inzetten? De opleiding Contentmarketing en Contentstrategie leert je om een gedegen contentstrategie te ontwikkelen en vervolgens te vertalen in een praktisch contentplan.
  • Sta je aan het begin van een digitale transformatie en zoek je handvatten om deze aan te sturen? Tijdens de post-hbo opleiding Digital Business Transformation neemt Marco Derksen je mee in het herkennen van digitale trends en het durven maken van strategische keuzes.
  • Wil je je data-skills verder bijschaven? Volg dan één van onze Google cursussen op het gebied van Google Ads, Google Analytics of Zoekmachineoptimalisatie. Elke cursus bieden we aan voor beginners, gevorderden en professionals.

Ben je enthousiast geworden? Neem dan een kijkje op de opleidingspagina's, kom naar één van onze proefcolleges (zie data hieronder) of neem contact op voor persoonlijk advies. 

Agenda

Open Avond 

Proefcolleges 

Startdata

 

2023

stel je vragen Ontvang persoonlijk advies

Wil je een post-hbo opleiding volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Meer weten? Je kunt ons bereiken op: 06 29684248 of neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Najib Samim

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
456869 deeltijd-duaal docent Commerciële Economie Najib.

Angelique Slotboom

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
468528 medewerker post-hbo opleidingen hogeschool arnhem en nijmegen Angelique Slotboom

Overzicht van de post-hbo opleidingen en hbo-programma's

Contentmarketing en contentstrategie (7 maanden)

Met deze opleiding ga je het DNA van je organisatie vertalen naar een contentstrategie en je doelgroep écht raken met unieke content.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Digital Business Transformation (9 maanden)

Ga je aan de slag met een digitaliseringsproject? Mis je strategische inzichten? De post-hbo opleiding Digital Business Transformation geeft jou de antwoorden.

81164 Man robot graphic

E-commerce A (5 maanden)

Ben jij (jr.) online marketeer? Wil je alles uit internet marketing halen? Met E-commerce A ga direct praktisch aan de slag.

Overlegen en samenwerken

E-commerce B (6 maanden)

Heb je ervaring in de online marketing? Met de post-hbo opleiding E-commerce B ga je de verdieping in en ontwikkel jij je tot e-commerce professional.

Overleg in de hal

Toekomstbestendig Retailmanagement & Leiderschap

Ben je een ervaren retailer en wil je werken aan de winkel van de toekomst? Met deze opleiding speel je in 6 maanden tijd in op digitalisering en verbeter je je leiderschap skills.

Campusstore

Webanalyse & Optimalisatie (3 maanden)

Je leert meer over webanalyse en conversieoptimalisatie en gaat aan de slag met klantrelaties uitbouwen.

Overlegen en samenwerken

Overzicht van de cursussen

Podcast maken en lanceren (5 avonden)

Je wilt meer weten over de mogelijkheden, kansen en valkuilen van het maken en lanceren van een podcast. Je bent benieuwd hoe je een podcast ontwikkelt en succesvol onder de aandacht van je doelgroep brengt.

388460 Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren

Social Media (4 dagdelen)

Je gaat actief aan de slag met de mogelijkheden van social media en krijgt de tools aangereikt om een social media strategie te ontwikkelen en te implementeren.

Hangar

Contentmarketing en contentcreatie (8 dagdelen)

Wil jij klanten op het juiste moment bereiken, betrekken en motiveren? Met je content aansluiten bij hun behoeftes? Tijdens deze cursus krijg je handvatten om je contentstrategie uit te voeren.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Contentstrategie (7 dagdelen)

Wil je je doelgroep aan je binden met steengoede content? Je gaat op zoek naar het DNA van je organisatie en leert dit vertalen naar een passende contentstrategie.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Leergang Google Ads (4 dagdelen)

Wil jij alles uit Google Ads halen? Beter scoren met advertenties en minder betalen voor clicks? Door deze cursus leer jij adverteren via Google Ads.

Overlegen en samenwerken

Leergang Google Analytics (4 dagdelen)

Je wordt stap voor stap door Google Analytics en alle mogelijkheden geleid. Je ontwikkelt de vaardigheden om met Google Analytics meer conversie te genereren voor jouw website of webshop.

Close up van een laptop

Leergang Zoekmachine-optimalisatie (4 dagdelen)

Je leert succesvolle en effectieve technieken om jouw website of webshop beter vindbaar te laten zijn in de zoekmachines.

Close up van een laptop

Storytelling in Business (4 dagdelen)

Je wilt leren over de kracht van verhalen vertellen. Inspiratie opdoen. Vaardigheden ontwikkelen om zelf aan de slag te kunnen. Je gaat tijdens deze cursus intensief aan de slag met je (persoonlijke) verhaal.

koffiekorner, Overleg, samenwerken

Waarom kiezen voor HAN Marketing & Sales?

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten en medewerkers van de HAN is laagdrempelig.

33919 Overlegen en samenwerken

Actueel onderwijs

Onze docenten zijn professionals uit het werkveld en brengen veel actuele voorbeelden en kennis mee tijdens de colleges. Daarnaast zijn we continu bezig met het vernieuwen van ons onderwijs. Dit doen we in samenwerking met het werkveld en onze onderzoekers binnen de lectoraten.

33975 werken in de hal

Praktijkgericht

Onze post-hbo opleidingen en cursussen zijn gericht op de toepassing in de praktijk. In veel gevallen wordt er gevraagd om zelf een praktijkcase aan te dragen zodat je de geleerde theorie direct kunt toepassen.

33978 Samenwerken, post-it plakken, proces

Programma's op maat

Op zoek naar een traject dat is afgestemd op jouw organisatie? Onze opleidingen kunnen ook incompany aangeboden worden. Samen bespreken we de mogelijkheden.

studenten luisteren naar docent

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor één van onze (digitale) marketing opleidingen? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor een Digitale Marketing opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Handig om te weten Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor één van onze (digitale) marketing opleidingen? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

  • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
  • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
  • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
  • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
2 januari t/m 28 februari 2023 30 januari 2023 31 mei 2023
1 maart t/m 30 april 2023 29 maart 2023 31 juli 2023
1 mei t/m 2 juli 2023 29 mei 2023 30 september 2023
3 juli t/m 3 september 2023 29 juli 2023 30 november 2023
4 september t/m 31 oktober 2023 3 oktober 2023 31 januari 2024
1 november t/m 31 december 2023 29 november 2023 31 maart 2024

 

Volg ons op social media

Maatwerktraject op het gebied van digitale marketing?

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een incompany-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

Contact

Meer weten over HAN Marketing & Sales? Mail naar deeltijd.marketingsales@han.nl

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan HAN Marketing & Sales. We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal