Opleidingen Leiderschap en Coaching - HAN Management PRO

werken in de hal

Wil je als leidinggevende of coach mensen in beweging krijgen? Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. HAN Management PRO helpt je op weg. Volg een (post-)hbo opleiding, cursus of training op het gebied van Leiderschap of Coaching!

HAN Management PRO is verantwoordelijk voor alle post-hbo opleidingen, trainingen en cursussen die te maken hebben met management. We bieden opleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, projectmanagement, HRM, arbeid en zorg, leiderschap, training en coaching en logistiek. We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

Cursussen en trainingen leiderschap

Leidinggeven en Teammanagement (4 dagdelen)

Leiderschap staat sterk in de belangstelling. Allerlei issues liggen op tafel, zoals: thuiswerken, digitalisering, werkgeluk en gezondheid. Wil jij je als leidinggevende blijven ontwikkelen? Dan is deze cursus iets voor jou!

werken in de hal

De (on)zin van leidinggeven (10 maanden)

Uit de schoolbanken en ervaren wat leidinggeven is. De (on)zin van leidinggeven is gericht op jonge startende leidinggevenden. We gaan je niet vertellen wat leidinggeven is, je gaat zelf ervaren wat leidinggeven voor jou is.

33959 Presentatie, presenteren, vergaderen

Effectief Persoonlijk Leiderschap (6 dagen)

Wil je als leidinggevende veranderingen in gang zetten? Prestaties beginnen bij de effectiviteit van je eigen gedrag: persoonlijk leiderschap. Deze training maakt je bewust van je gedrag en het effect daarvan op anderen.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Leiderschapscoaching (5 gesprekken)

Jij wilt meer zicht krijgen en reflecteren op persoonlijke drijfveren, gedragspatronen, kwaliteiten en valkuilen, identiteit en missie. En op je eigen functioneren en de uitwerking hiervan op je (werk)omgeving.

laptop-studeren-vrolijk

Ontwikkelgericht Leiderschap (5 dagdelen)

Wil jij weten wat je organisatie nodig heeft om een lerende cultuur te worden? En wat jouw rol als leidinggevende hierin is? Maak continu ontwikkelen mogelijk binnen jouw organisatie. Volg de cursus Ontwikkelgericht Leiderschap!

werken in de hal

Balans in je werk (5 dagdelen)

Wil jij meer plezier en voldoening uit je werk halen? Je werkdruk verminderen en grenzen leren te stellen? Na de training Balans in je werk ben je gelukkiger in en met je werk.

Hangar

Vitaal Leiderschap bij Verzuim (4 maanden)

Je bent werkgever of HR-professional en wilt je ontplooien tot een vitaliteit bevorderend leider. Vitaal leiderschap bij verzuim helpt je om met complex, langdurig of frequent verzuim om te gaan.

32256 en-student-gesprek-overleg

Innovatiemanagement (7 avonden)

Wil jij serieus met innovatie-management aan de slag? Dan is deze cursus iets voor jou! Vanuit een theoretische basis leer je een stevige innovatiekoers uit te zetten, valkuilen te omzeilen en om planmatig en creatief te vernieuwen.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Design Thinking (3 maanden)

Design Thinking maakt de laatste jaren een opmars. Deze problem solving methode leidt tot creatieve en werkbare oplossingen voor complexe problemen. In overzichtelijke stappen kom je samen tot de oplossingen van morgen.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Cursussen en trainingen coaching

Provocatief Coachen (5 dagdelen)

Provocatief coachen is een nieuwe, bevrijdende manier van coachen en begeleiden. Wil je cliënten of studenten aanzetten tot meer zelfsturing? Uitdagen met warmte en humor? Volg de training Provocatief Coachen!

eceonomie-management-recht

Coach Duurzame Inzetbaarheid (5 dagdelen)

Als Coach Duurzame Inzetbaarheid leer je om mensen met levens- en loopbaanvragen koers te laten houden. Op basis van een bewezen methode leer je coachees om met zichzelf in gesprek te gaan en in ondernemende actiemodus te komen.

Studievoortgang student gesprek overleg, FM Commerciele economie

Trainen en coachen op de onderstroom (4 dagen)

Ben je trainer of coach en wil je je vakmanschap verdiepen? Ben je op zoek naar methodische tools én persoonlijke groei? Wil je weten wat deelnemers in de weg staat om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen? Dan is de post-hbo cursus Trainen en coachen op de onderstroom iets voor jou!

studenten overleggen buiten

Loopbaancoaching (5 gesprekken)

Jij wilt nadenken over en investeren in het verdere verloop van je loopbaan. In 5 gesprekken krijg je zicht en reflecteer je op je persoonlijke drijfveren, kwaliteiten, missie en waarden. Zodat jij klaar bent om de volgende stap in je loopbaan te zetten!

32241 en-student-gesprek-overleg

Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (6 maanden)

Leren hoe je medewerkers gemotiveerd houdt? Ziekteverzuim beperken? Tijdens de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid krijg je inzicht in hoe je ziekteverzuim terugdringt. Ook word je gecoacht op jouw persoonlijk leiderschap en adviesvaardigheden.

eceonomie-management-recht

Agenda


Open Avond:

17 november 2021: meer info

Proefcolleges: 

Startdata:

Bekijk onze opleidingen per domein

Human Resource Management

Vergrijzing, flexibilisering en de coronamaatregelen zijn slechts enkele ontwikkelingen die jou als HR-professional raken. Onze praktijkgerichte post-hbo HRM leergangen helpen jou jezelf en je organisatie te professionaliseren.

economie management recht

Projectmanagement

Jij wilt je ontwikkelen als projectleider. Alles weten over methoden als PRINCE2® of Agile/SCRUM en leren over bedrijfs- en veranderkundige aanpakken. Volg een van onze opleidingen of cursussen op het gebied van project- en programmamanagement.

eceonomie-management-recht

Bedrijfskunde

Wil je als manager mensen in beweging krijgen? Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Volg een (post-)hbo opleiding of cursus op het gebied van Bedrijfskunde en word dé inhoudsexpert van jouw organisatie!

economie management recht

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Ontmoet onze docenten

Docent Loopbaancoaching en LeiderschapscoachingSonja Scholts

Sonja Scholts is een (loopbaan)coach met een lange en brede ervaring binnen diverse sectoren, zoals de technische branche, de zorg, de overheid en het onderwijs. Sonja is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap leidt tot effectiever en met meer plezier werken (en leven). Ze is resultaatgericht, zorgvuldig, betrouwbaar en gedreven om met mensen naar hun loopbaanwensen, -mogelijkheden, -kansen en persoonlijke ontwikkeling te kijken. Sonja's doel hierbij is om een werkplek te vinden of te creëren die matcht met persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en waarden. Want dat is de grootste garantie voor arbeidsplezier en persoonlijk succes!

Docent Trainen en Coachen op de OnderstroomJanita Moes

Janita Moes is docent/trainer/coach bij HAN Learning & Development in Organisations. De afgelopen 14 jaar begeleidde en trainde ze L&D professionals in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven en in het hoger onderwijs. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een belangrijk motto voor haar. En werken met de onderstroom is door de jaren heen altijd een rode draad geweest in Janita’s werkwijze, waarbij het doel altijd is om daarmee impact te hebben op de effectiviteit en het resultaat van interventies. Janita heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen als Onderwijskundige en Opleidingskundige, ze is daarnaast lichaamsgericht coach en heeft zich geschoold in Systemisch werk, Verbindende Communicatie en Mindfulness.

Docent Leidinggeven en TeammanagementHans Prinsen

Hans Prinsen is een energieke, ervaren leidinggevende, teamcoach en trainer, die op een enthousiasmerende wijze de nodige kennis en ervaring overbrengt aan de groep. Hans is een verhalenverteller die aan de hand van concrete situaties en voorbeelden de theorie aan de praktijk verbindt. Hij is in diverse instanties en bedrijven leidinggevende geweest en heeft jarenlange ervaring als coach en trainer in grote en middelgrote bedrijven en instellingen. Hans is partner van EMC Performance, een toonaangevend opleidingsbureau voor maatwerk-bedrijfsopleidingen en daarnaast partner van de Bedrijfskunde Opleidingen Utrecht.

Docent Balans in je werkAstrid Bracke

Dr. Astrid Bracke is work-life balance coach. Ze geeft workshops en trainingen in binnen- en buitenland aan werknemers, academici en ondernemers. Daarnaast begeleidt Astrid ook 1-op-1 mensen om een betere werk-privébalans te krijgen. Ze schrijft (gast)-artikelen en haar eigen maandelijkse nieuwsbrief, en spreekt in podcasts over grenzen stellen, meer voldoening krijgen in je werk, en een werk-privébalans creëren waar je gelukkig van wordt.

Docent De (on)zin van leidinggevenHans Blom

Hans heeft brede ervaring opgedaan met het ontwikkelen van strategieën, het realiseren van projecten en het veranderen en verbeteren van mediaorganisaties. Verkennen, vernieuwen en realiseren, dat is wat Hans doet. Hij bekijkt projecten en verandering vanuit samenhang, samenhang tussen afdelingen, leveranciers en gebruikers. Hierdoor zijn de juiste mensen betrokken, want een vraagstuk is vrijwel nooit een op zichzelf staand stuk. Hans benoemt deze samenhang, geeft daarvanuit sturing en geeft samenhang een plek in de aanpak. Hierdoor acteert Hans op het snijvalk van strategie, operatie en techniek. Hij heeft diverse opdrachten uitgevoerd bij publieke en commerciële omroepen en in de financiële branche. Hans is gewend om binnen een politiek en complexe context te werken. Hans gelooft in het werken met complementaire projectteams. "Nobody is perfect, but a team can be."

Docent De (on)zin van leidinggevenHan van Bussel

Han wil niets veranderen, Han wil dat mensen en organisaties zelf veranderen. Soms wat eigenzinnig, soms confronterend, soms toch weer die andere kant belichtend, maar altijd opzoek naar het bij elkaar brengen van partijen en de dialoog stimuleren. Han gelooft in contact en changing conversations in organisation. De interactie tussen en met mensen geeft vorm aan verandering. Dat gehele proces vindt Han fascinerend. Iedereen beïnvloedt de organisatieverandering(en), maar niemand heeft het in control. Kritische vragen stellen en dat op een eigenzinnige manier, daar zit Hans meerwaarde. Doorbreken van patronen en de dialoog opzoeken, met plezier en enthousiasme. Han wil iets achterlaten.

Docent Effectief Persoonlijk LeiderschapRoeland de Jong

Roeland de Jong is gedragstrainer bij Exellior en de HAN. Mensen laten groeien is wat hem motiveert. Roeland komt uit een ondernemersgezin en heeft ook in die richting een opleiding gevolgd: HEAO Small Business. Via diverse leidinggevende en salesfuncties in de retail is hij bij Beko Advies consultant geworden en daar bakker-ondernemers gaan begeleiden. Hier is de liefde voor het trainen ontstaan toen hij ‘ineens’ voor een groep stond: "Ik ervaarde dat je mensen kan laten groeien en hoe dankbaar werk dat is." "Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten in de trainingszaal, jouw doelen te horen en aan de slag te gaan!"

Docent Innovatiemanagement en Design ThinkingKoen Jacobs

Vanuit een bedrijfskundige achtergrond is Koen Jacobs, mba, werkzaam binnen zijn eigen advies- en projectenpraktijk koenjacobs.nu. Hij werkt voor bedrijven die vanuit noodzaak moeten of vanuit ambitie willen veranderen. Altijd draait het daarbij om innovatie. Voorbeelden van projecten waar hij aan werkte zijn: de ontwikkeling van Fietskoeriers.nl, de eerste ‘Spotify’ voor digitaal lezen van Bruna en de Bibliotheken Nieuwe Stijl. Hiernaast is hij als bestuurder werkzaam voor Spring Foundation en SDB Investment, heeft hij met zijn aandachtsvelden Innovatie & Ondernemerschap zitting in een RvT van een zorgonderneming en begeleidt hij studenten van de Hogeschool met toepassing van Design Thinking bij de opstart van hun eigen bedrijf. Zijn motto is ‘change before you have to’.

Open Avond: 17 november 2021Wil jij je verdiepen in Leiderschap en Coaching?

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek tijdens de Open Avond!

laptop-studeren-vrolijk

Maatwerk

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een incompany-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken! Bel of mail ons: 026 - 369 1300deeltijd.bedrijfskundehr@han.nl.

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan HAN Management PRO. We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal