Opleidingen Leiderschap en Coaching

werken in de hal
Volg ons op LinkedIn!HAN Management & Organisatie
NieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opleidingen Leiderschap en Coaching

Wil je als leidinggevende of coach mensen in beweging krijgen? Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. HAN Management & Organisatie helpt je op weg. Volg een (post-)hbo opleiding, cursus of training op het gebied van Leiderschap of Coaching!

Alles op een rijtjeAanbod HAN Management & Organisatie

HAN Management & Organisatie verzorgt alle post-hbo opleidingen, trainingen en cursussen die te maken hebben met management. We bieden opleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, projectmanagement, HRM, arbeid en zorg, leiderschap, training en coaching en logistiek. We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.
Op deze pagina vind je ons aanbod op het gebied van leiderschap en coaching.

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

Cursussen en trainingen coaching

Provocatief Coachen (5 dagdelen)

Provocatief coachen is een nieuwe, bevrijdende manier van coachen en begeleiden. Wil je cliënten of studenten aanzetten tot meer zelfsturing? Uitdagen met warmte en humor? Volg de training Provocatief Coachen!

eceonomie-management-recht

Trainen en coachen op de onderstroom (4 dagen)

Ben je trainer of coach en wil je je vakmanschap verdiepen? Ben je op zoek naar methodische tools én persoonlijke groei? Wil je weten wat deelnemers in de weg staat om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen? Dan is de post-hbo cursus Trainen en coachen op de onderstroom iets voor jou!

studenten overleggen buiten

Interveniëren op de onderstroom (4 dagen)

Na de basiscursus Trainen en Coachen op de Onderstroom wil je je graag verder verdiepen en weten welke rol de onderstroom speelt in het functioneren van teams en organisaties. Volg de post-hbo cursus Interveniëren op de onderstroom!

33975 werken in de hal

Persoonlijke Coaching (5 gesprekken)

Jij wilt meer zicht krijgen en reflecteren op persoonlijke drijfveren, gedragspatronen, kwaliteiten en valkuilen, identiteit en missie. En op je eigen functioneren en de uitwerking hiervan op je (werk)omgeving.

laptop-studeren-vrolijk

Coach Duurzame Inzetbaarheid (4 dagdelen)

Als Coach Duurzame Inzetbaarheid leer je om mensen met levens- en loopbaanvragen koers te laten houden. Op basis van een bewezen methode leer je coachees om met zichzelf in gesprek te gaan en in ondernemende actiemodus te komen.

Studievoortgang student gesprek overleg, FM Commerciele economie

Succesvol naar een nieuwe baan zoeken (6 weken)

Op zoek naar ander werk? In de online training Succesvol naar een nieuwe baan zoeken leer je in 6 stappen op een gestructureerde manier werk te vinden. Na afloop heb jij alle handvatten en tools om de baan te vinden die bij je past!

33936 werken in de hal

Cursussen en trainingen leiderschap

Leidinggeven voor beginners (4 maanden)

Leidinggeven voor beginners is een uniek opleidingstraject speciaal voor startende leidinggevenden. Je gaat zelf aan de slag en ervaringen op doen. Jij bent aan zet!

32265 lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie

Effectief Persoonlijk Leiderschap (6 dagen)

Wil je als leidinggevende veranderingen in gang zetten? Prestaties beginnen bij de effectiviteit van je eigen gedrag: persoonlijk leiderschap. Deze training maakt je bewust van je gedrag en het effect daarvan op anderen.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Non-verbale communicatie (3 dagen)

Onze communicatie is grotendeels non-verbaal; precies waar veel mensen het minste over weten. In een gesprek van een half uur zenden we 800 non-verbale signalen over en weer. In deze training leer je deze signalen te 'lezen' en zo beter te begrijpen wat gesprekspartners voelen en bedoelen.

32579 Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Agenda

 

Open Avond:

8 maart 2023: meer info

 

Kennismakingscolleges:

30 januari 2023, 19.00 - 20.00 uur | Leidinggeven voor Beginners | online | meld je aan!

 

Waarom kiezen voor HAN Management & Organisatie?

Breed aanbod

Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: post-hbo, hbo-programma, cursus of training.

33926 Overlegen en samenwerken

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten is laagdrempelig.

32250 en-student-gesprek-overleg

Actueel onderwijs

We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

docent legt uit

Programma's op maat

Samen met jou zoeken we naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op jouw organisatie. Onze opleidingen kunnen ook incompany aangeboden worden.

studenten luisteren naar docent

Bekijk onze opleidingen per domein

Human Resource Management

Vergrijzing, flexibilisering en de coronamaatregelen zijn slechts enkele ontwikkelingen die jou als HR-professional raken. Onze praktijkgerichte post-hbo HRM leergangen helpen jou jezelf en je organisatie te professionaliseren.

economie management recht

Projectmanagement

Jij wilt je ontwikkelen als projectleider. Alles weten over methoden als PRINCE2® of Agile/SCRUM en leren over bedrijfs- en veranderkundige aanpakken. Volg een van onze opleidingen of cursussen op het gebied van project- en programmamanagement.

eceonomie-management-recht

Bedrijfskunde

Wil je als manager mensen in beweging krijgen? Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Volg een (post-)hbo opleiding of cursus op het gebied van Bedrijfskunde en word dé inhoudsexpert van jouw organisatie!

economie management recht

Open Avond: 8 maart 2023Wil jij je verdiepen in Leiderschap en Coaching?

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek tijdens de Open Avond!

laptop-studeren-vrolijk

Ontmoet onze docenten

Docent Trainen en Coachen op de OnderstroomJanita Moes

Janita Moes is docent/trainer/coach bij HAN Learning & Development in Organisations. De afgelopen 14 jaar begeleidde en trainde ze L&D professionals in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven en in het hoger onderwijs. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een belangrijk motto voor haar. En werken met de onderstroom is door de jaren heen altijd een rode draad geweest in Janita’s werkwijze, waarbij het doel altijd is om daarmee impact te hebben op de effectiviteit en het resultaat van interventies. Janita heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen als Onderwijskundige en Opleidingskundige, ze is daarnaast lichaamsgericht coach en heeft zich geschoold in Systemisch werk, Verbindende Communicatie en Mindfulness.

Docent Trainen en Coachen op de OnderstroomErnst Voerman

"Ik help mensen graag effectiever communiceren en samenwerken. Soms gaat het daarbij om het leren van communicatieve vaardigheden. Als het nodig is, onderzoeken we eerst je persoonlijke onderstroom. Die vormen de basis om vervolgens gerichte keuzes te maken. De ene keer werk ik één op één, een andere keer met een groep. Maar altijd persoonlijk, betrokken, doelgericht. En met veel plezier!"

Docent Leidinggeven voor BeginnersHans Blom

Hans heeft brede ervaring opgedaan met het ontwikkelen van strategieën, het realiseren van projecten en het veranderen en verbeteren van mediaorganisaties. Verkennen, vernieuwen en realiseren, dat is wat Hans doet. Hij bekijkt projecten en verandering vanuit samenhang, samenhang tussen afdelingen, leveranciers en gebruikers. Hierdoor zijn de juiste mensen betrokken, want een vraagstuk is vrijwel nooit een op zichzelf staand stuk. Hans benoemt deze samenhang, geeft daarvanuit sturing en geeft samenhang een plek in de aanpak. Hierdoor acteert Hans op het snijvalk van strategie, operatie en techniek. Hij heeft diverse opdrachten uitgevoerd bij publieke en commerciële omroepen en in de financiële branche. Hans is gewend om binnen een politiek en complexe context te werken. Hans gelooft in het werken met complementaire projectteams. "Nobody is perfect, but a team can be."

Docent Leidinggeven voor BeginnersHan van Bussel

Han wil niets veranderen, Han wil dat mensen en organisaties zelf veranderen. Soms wat eigenzinnig, soms confronterend, soms toch weer die andere kant belichtend, maar altijd opzoek naar het bij elkaar brengen van partijen en de dialoog stimuleren. Han gelooft in contact en changing conversations in organisation. De interactie tussen en met mensen geeft vorm aan verandering. Dat gehele proces vindt Han fascinerend. Iedereen beïnvloedt de organisatieverandering(en), maar niemand heeft het in control. Kritische vragen stellen en dat op een eigenzinnige manier, daar zit Hans meerwaarde. Doorbreken van patronen en de dialoog opzoeken, met plezier en enthousiasme. Han wil iets achterlaten.

Docent Vitaal Leiderschap bij VerzuimKathi Künnen

Kathi Künnen is organisatiepsychologe. Zij studeerde arbeid-, organisatie- en gezondheids psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het onderwerp duurzame inzetbaarheid vormt een rode draad in haar werkzaamheden als HR professional, adviseur en onderzoeker. Gedurende haar professionele loopbaan heeft zij ook haar eigen inzetbaarheid opnieuw moeten definiëren. Deze ervaringen en haar achtergrond als adviseur en onderzoeker combineert zij nu in nieuwe vormen van advisering, zowel vanuit de rol als spreker, trainer en beleidsadviseur als in de begeleiding van individuele werknemers. Voor haar is werken een belangrijke manier om betekenisvol te zijn en te voelen in het samen leven. Dat gunt zij mensen en organisaties: een gezonde kijk op verzuim.

Maatwerk

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een incompany-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan HAN Management & Organisatie. We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Een praktijkgericht onderwijsprogramma (hbo+) in deeltijd: een goede aansluiting op een bachelor.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees