(Post-)hbo opleidingen Bedrijfskunde - HAN Management PRO

economie management recht

Veranderingen volgen elkaar snel op, actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Wil je als manager mensen in beweging krijgen? HAN Management PRO helpt je op weg. Volg een (post-)hbo opleiding of cursus op het gebied van Bedrijfskunde en word dé inhoudsexpert van jouw organisatie!

Alles op een rijtjeAanbod HAN Management Pro

HAN Management PRO verzorgt alle post-hbo opleidingen, trainingen en cursussen die te maken hebben met management. We bieden opleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, projectmanagement, HRM, arbeid en zorg, leiderschap, training en coaching en logistiek. We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.
Op deze pagina vind je ons aanbod op het gebied van bedrijfskunde en management.

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

post-hbo opleidingen en hbo-programma's

post-hbo Bedrijfskunde (18 maanden)

Post-hbo Bedrijfskunde leidt je op tot een generalist met een eigen visie. Word jij een allround professional die van elke verandering een verbetering maakt? Volg dan deze brede management-opleiding!

Overleg in de hal

post-hbo Verandermanagement (8 maanden)

Met deze post-hbo opleiding word je een eigentijds veranderkundige! Je leert vanuit een integrale en systemische benadering richting en sturing te geven aan veranderprocessen. En gaat hier ook meteen mee aan de slag.

eceonomie-management-recht

Middle Management (5 maanden)

Tijdens de opleiding Middle Management ontwikkel jij je tot veelzijdig en gedegen Middle Manager. Je leert alles over (persoonlijk) leiderschap en management.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Leidinggeven voor beginners (4 maanden)

Leidinggeven voor beginners is een uniek opleidingstraject speciaal voor startende leidinggevenden. Je gaat zelf aan de slag en ervaringen op doen. Jij bent aan zet!

32265 lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie

Cursussen Bedrijfskunde

Innovatiemanagement (7 avonden)

Wil jij serieus met innovatie-management aan de slag? Dan is deze cursus iets voor jou! Vanuit een theoretische basis leer je een stevige innovatiekoers uit te zetten, valkuilen te omzeilen en om planmatig en creatief te vernieuwen.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Human Resource Management (7 avonden)

Wil jij je kennis op HR-gebied verdiepen en verbreden? Zorgen dat je de juiste mensen binnenkrijgt én behoudt? De cursus Human Resource Management (HRM) geeft je de handvatten.

eceonomie-management-recht

Strategisch Management (7 avonden)

Je leert organisatiestructuren en besluitvormingsprocessen te analyseren en verbeteren. En hoe je snel kan inspelen op ontwikkeling binnen je organisatie. Wil je een brede theoretische basis in management en organisatie? Volg dan deze cursus!

eceonomie-management-recht

Marketing Management (7 avonden)

Wil jij inzicht in de interne én externe omgeving van je organisatie? Oorzaken en gevolgen onderkennen? Tijdens de cursus Marketing Management leer je alles over marketing, het marketing-domein en commerciële beleidsvorming.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management (7 avonden)

Wil jij je organisatie ook financieel besturen? Een degelijke basis bedrijfseconomie? Volg de cursus Financieel Management. Na de cursus heb je inzicht in de financiële besturing van een organisatie binnen je eigen bedrijfspraktijk.

economie management recht

Procesmanagement (basis) (7 avonden)

De cursus Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Wat kan jij doen om processen beter te managen? Tijdens deze cursus ga je aan de slag met verbetermethoden als Six Sigma en Lean.

economie management recht

Verandermanagement (basis) (7 avonden)

Wil jij een eigentijdse veranderaar zijn? Diagnoses stellen, sturing geven en doorontwikkelen? Volg de cursus Verandermanagement (basis) en leer veranderingen integraal te benaderen!

eceonomie-management-recht

Agenda

Kennismakingscollege:

8 november 2022 | Post-hbo Verandermanagement | 19.00 - 21.00 uur | online | Meld je aan!

Open Avond:

16 november 2022: meer info

Ervaringen van anderen

Waarom kiezen voor HAN Management Pro?

Breed aanbod

Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: post-hbo, hbo-programma, cursus of training.

33926 Overlegen en samenwerken

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten is laagdrempelig.

32250 en-student-gesprek-overleg

Actueel onderwijs

We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

docent legt uit

Programma's op maat

Samen met jou zoekt HAN Management Pro naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op jouw organisatie. Onze opleidingen kunnen ook incompany aangeboden worden.

studenten luisteren naar docent

Bekijk onze opleidingen per domein

Human Resource Management

Vergrijzing, flexibilisering en de coronamaatregelen zijn slechts enkele ontwikkelingen die jou als HR-professional raken. Onze praktijkgerichte post-hbo HRM leergangen helpen jou jezelf en je organisatie te professionaliseren.

economie management recht

Projectmanagement

Jij wilt je ontwikkelen als projectleider. Alles weten over methoden als PRINCE2® of Agile/SCRUM en leren over bedrijfs- en veranderkundige aanpakken. Volg een van onze opleidingen of cursussen op het gebied van project- en programmamanagement.

eceonomie-management-recht

Leiderschap en Coaching

Wil je als leidinggevende of coach mensen in beweging krijgen? Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Volg een (post-)hbo opleiding, cursus of training op het gebied van Leiderschap of Coaching!

werken in de hal

Open Avond: 16 november 2022Wil jij je verdiepen in Bedrijfskunde of Management?

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek tijdens de Open Avond!

laptop-studeren-vrolijk

Ontmoet onze docenten

Docent InnovatiemanagementKoen Jacobs

Vanuit een bedrijfskundige achtergrond is Koen Jacobs, mba, werkzaam binnen zijn eigen advies- en projectenpraktijk koenjacobs.nu. Hij werkt voor bedrijven die vanuit noodzaak moeten of vanuit ambitie willen veranderen. Altijd draait het daarbij om innovatie. Voorbeelden van projecten waar hij aan werkte zijn: de ontwikkeling van Fietskoeriers.nl, de eerste ‘Spotify’ voor digitaal lezen van Bruna en de Bibliotheken Nieuwe Stijl. Hiernaast is hij als bestuurder werkzaam voor Spring Foundation en SDB Investment, heeft hij met zijn aandachtsvelden Innovatie & Ondernemerschap zitting in een RvT van een zorgonderneming en begeleidt hij studenten van de Hogeschool met toepassing van Design Thinking bij de opstart van hun eigen bedrijf. Zijn motto is ‘change before you have to’.

Docent Marketing ManagementRobert van der Cruysen

Robert van der Cruysen is zelfstandig strategisch adviseur. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in diverse sectoren zoals de ICT, financiële dienstverlening, kapitaalgoederen en de maakindustrie. In diverse management- en directierollen was hij zowel commercieel als operationeel eindverantwoordelijk en werkte hij aan het opstellen en realiseren van strategieën, reorganisaties, business development, het helpen ontwikkelen van mensen en het lanceren van nieuwe producten en diensten. Inmiddels helpt hij bedrijven om relevant te blijven met zijn eigen adviespraktijk. Robert streeft er naar om complexe materie eenvoudig te maken zonder daarbij essentiële zaken uit het oog te verliezen. Hij doceert sinds 2019 aan de HAN.

Docent Leidinggeven voor beginnersHans Blom

Hans heeft brede ervaring opgedaan met het ontwikkelen van strategieën, het realiseren van projecten en het veranderen en verbeteren van mediaorganisaties. Verkennen, vernieuwen en realiseren, dat is wat Hans doet. Hij bekijkt projecten en verandering vanuit samenhang, samenhang tussen afdelingen, leveranciers en gebruikers. Hierdoor zijn de juiste mensen betrokken, want een vraagstuk is vrijwel nooit een op zichzelf staand stuk. Hans benoemt deze samenhang, geeft daarvanuit sturing en geeft samenhang een plek in de aanpak. Hierdoor acteert Hans op het snijvalk van strategie, operatie en techniek. Hij heeft diverse opdrachten uitgevoerd bij publieke en commerciële omroepen en in de financiële branche. Hans is gewend om binnen een politiek en complexe context te werken. Hans gelooft in het werken met complementaire projectteams. "Nobody is perfect, but a team can be."

Docent Leidinggeven voor beginnersHan van Bussel

Han wil niets veranderen, Han wil dat mensen en organisaties zelf veranderen. Soms wat eigenzinnig, soms confronterend, soms toch weer die andere kant belichtend, maar altijd opzoek naar het bij elkaar brengen van partijen en de dialoog stimuleren. Han gelooft in contact en changing conversations in organisation. De interactie tussen en met mensen geeft vorm aan verandering. Dat gehele proces vindt Han fascinerend. Iedereen beïnvloedt de organisatieverandering(en), maar niemand heeft het in control. Kritische vragen stellen en dat op een eigenzinnige manier, daar zit Hans meerwaarde. Doorbreken van patronen en de dialoog opzoeken, met plezier en enthousiasme. Han wil iets achterlaten.

Docent Middle ManagementGert Jan Schop

Gert Jan helpt professionals, teams en organisaties naar een next level om daarmee hun strategische doelen te realiseren door adviseren, trainen en coachen. Voor Gert Jan is veranderen gelijk aan leren en leren gelijk aan veranderen. Hij is continu op zoek hoe mensen individueel, maar ook als team of als organisatie effectief leren, zodat het leren in het teken staat van doelen realiseren. Gert Jan combineert ondernemen, adviseren, kennis delen en doceren met elkaar. Voor hem is dit een ideale combinatie. Het is als een cirkel: de kennis en ervaring die hij in zijn dagelijks werk op doet als ondernemer en adviseur deelt hij via een aantal contentwebsites (Bizz-Publishing) en als docent via (post-)hbo-opleidingen.

Docent Middle ManagementDanny Smits

Danny Smits is trainer en trainingsacteur met ruime praktische ervaring in branches zoals het onderwijs, financiële instellingen, zakelijke markt en (semi-) overheid. "Mijn talent inzetten om anderen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling; dát vind ik fantastisch. Dankzij mijn ervaring in verschillende branches weet ik wat er speelt en spreek ik de taal. Bij de HAN is aansluiting bij de methodiek van de trainer én de leerdoelen van deelnemers belangrijk. Als deelnemer wil je je ook op je gemak voelen om nieuwe vaardigheden te gaan uitproberen. Daar ligt een taak voor mij als trainingsacteur. Ik help je verder te komen door realistisch spel en goede feedback."

Docent Middle ManagementMartine Wenting

Martine Wenting is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en aanvullend opgeleid als trainer, coach en teamcoach. Naast het lesgeven werkt ze voor uiteenlopende organisaties aan vraagstukken rondom persoonlijke en personele ontwikkeling. "Ik geloof oprecht dat mensen meer kunnen dan zij zelf voor mogelijk houden. Met mijn werk daag ik mensen uit tot een wezenlijke verandering in denken en doen. Volgens mijn motto 'het is maar 1 keer vandaag', zet ik mensen aan tot actie." Martines aanpak is gericht op bewustwording van je talenten, het lef om deze in te zetten en jezelf te stretchen in het experimenten met nieuwe mogelijkheden. Haar stijl is constructief confronterend, met een flinke dosis humor. "Als docent deel ik mijn rugzak met je. Een rugzak vol handvatten rondom soepele samenwerking, zelfreflectie, omgaan met weerstand, moeilijke gesprekken voeren, persoonlijk leiderschap en richting geven aan jezelf en anderen."

Docent Strategisch HRMDocent Jaap Groot

Jaap Groot verzorgt de post-hbo opleiding Strategisch HRM. Hij is onder meer als procesregisseur verantwoordelijk voor het curriculum van de deeltijdopleiding Bedrijfskunde van de HAN. Hij is hoofddocent bij de (post-)hbo opleiding Bedrijfskunde en gespecialiseerd in HR-beleid en gedrag in organisaties. Daarnaast is Jaap als zelfstandig trainer / adviseur betrokken bij diverse organisatie-ontwikkeltrajecten. Met zijn brede, bedrijfskundige kijk op organisaties weet hij de verbinding te leggen tussen strategie, organisatie en gedrag.

Docent VerandmanagementIetze Oostinga

Ietze Oostinga is organisatieveranderaar, docent en coach. Hij heeft een opleiding als bestuurskundige en verandermanager. Het is zijn missie om mens en organisatie te laten groeien. Daarbij past hij vaak systemisch werken toe. Ietze werkt meer dan 30 jaar voor de overheid; momenteel als programmamanager en senior projectmanager bij een grote gemeente. Daar wordt hij ingezet op verandertrajecten. Opdrachtgevers bestellen hem als het een warboel is en ze resultaat willen zien. Voor de HAN werkt Ietze als docent verandermanagement.

Docent HRM, post-hbo BedrijfskundeRoeland van Laer

Roeland van Laer, MBA heeft ruim 25 jaar ervaring in het HRM-vak. Hij won met Alliander in 2020 de Werf& Award-publieksprijs in de categorie Recruitment. Hij heeft vele jaren ervaring bij corporates en vervulde diverse HR- en managementposities bij USG, St. Antonius Ziekenhuis, ING, Tata Steel en Alliander. Op dit moment is Roeland partner bij onafhankelijk adviesbureau Labor Redimo, waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en total workforce oplossingen. Hij schreef het boek “Het einde van HRM” dat in februari 2021 is uitgekomen.

Ontmoet team HAN Management PRO

Talentregisseur en opleidingsmanagerPetra van Halteren

Ik ben, samen met het team, verantwoordelijk voor al het contractonderwijs bij HAN Management PRO. Wij verzorgen open inschrijvingen en in company trajecten op het gebied van bedrijfskunde, projectmanagement, HRM, logistiek, leiderschap en coaching. Als manager van HAN Management PRO ben ik teamleider, voer ik adviesgesprekken, ontwikkel ik nieuwe opleidingen en voer ik in company trajecten uit.

ProcescoördinatorJolanda Stoelinga

Ik verzorg de logistieke en administratieve ondersteuning voor verschillende post hbo opleidingen. Dit proces start met het samenstellen van de planning van een opleiding, het verwerken van de aanmeldingen en het uitnodigen van de deelnemers. Vervolgens hou ik me bezig met de facturatie tot en met de certificering en de evaluatie van de opleiding.

ProcescoördinatorAngelique Slotboom

Ik verzorg de logistieke en administratieve ondersteuning voor verschillende post-hbo opleidingen. Dit proces start met het samenstellen van de planning van een opleiding, het verwerken van de aanmeldingen en het uitnodigen van de deelnemers. Vervolgens hou ik me bezig met de facturatie tot en met de certificering en de evaluatie van de opleiding. Wat mij enthousiast maakt is het contact met de deelnemers en docenten. En om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Adviseur opleiding en aanmeldingChantal Veenstra

Eerste aanspreekpunt voor post hbo opleidingen en cursussen in het vakgebied Bedrijfskunde, Projectmanagement en Accountancy & Controlling. Ik beantwoord vragen van potentiële deelnemers via mail of telefoon, plan adviesgesprekken in en volg leads op.

Marketing en Communicatie MedewerkerMerel Reichgelt

Je kunt bij mij terecht voor vragen, advies en ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie in de breedste zin van het woord. Ik coördineer vraagstukken vanuit de post-hbo opleidingen, de HAN en onze lectoraten. Denk aan huisstijl en het realiseren van wervingsvideo’s tot het analyseren van de instroom van studenten en cursisten. Daarnaast hou ik me bezig met campagnes op social media, het verbeteren van de vindbaarheid in Google en het optimaliseren van onze website.

Marketing MedewerkerMarga van Angeren

Ik bied ondersteuning voor de post-hbo opleidingen en cursussen. Ik beantwoord vragen van potentiële deelnemers via mail of telefoon, plan adviesgesprekken in en volg leads op. Ik ben daarnaast aanspreekpunt key-user van het CRM.

Maatwerk

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een incompany-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan HAN Management PRO. We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Een praktijkgericht onderwijsprogramma (hbo+) in deeltijd: een goede aansluiting op een bachelor.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees