STAP-budget

Ga je een cursus, post-hbo-opleiding of training volgen bij de HAN? Dan kun je een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000,-. Zo kun jij je blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan!

Cursist in gesprek met studieadviseur bij de HAN

Stimulans Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je een cursus, training of opleiding kunt volgen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. In 2022 is er in totaal € 172,9 miljoen beschikbaar. Vanaf 2023 komt er jaarlijks € 125 miljoen extra bij voor mensen met een opleidingsniveau t/m mbo 4 (in elk geval voor de komende 4 jaar).

Cursus of trainingVoor wie is het STAP-budget?

Als je een cursus, post-hbo-opleiding of training gaat volgen bij de HAN, kun je het STAP-budget aanvragen via het UWV. Ga je een bachelor- of masteropleiding volgen bij de HAN? Dan kun je voorlopig nog geen STAP-budget aanvragen.

 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Nieuws Tijdvak januari-februari 2023 vervalt

Het tijdvak januari-februari 2023 is komen te vervallen door een besluit van het kabinet. Dit betekent dat het pas weer mogelijk is om STAP-budget aan te vragen op dinsdag 28 februari 2023 om 10.00 uur. 

Lees meer over dit kabinetsbesluit

Zo werkt het  Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Op dinsdag 28 februari om 10.00 uur start de volgende aanvraagperiode. Wil je je aanvraag alvast voorbereiden? Hieronder vind je de globale stappen waarmee je rekening moet houden:

Veelgestelde vragen