STAP-budget

Ga je een cursus, post-hbo-opleiding of training volgen bij de HAN? Dan kun je een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000,-. Zo kun jij je blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan!

Cursist in gesprek met studieadviseur bij de HAN

Stimulans Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je een cursus, training of opleiding kunt volgen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. In 2023 is er in totaal € 200 miljoen beschikbaar.

Nieuws STAP-budget stopt

De overheid heeft in april bekend gemaakt dat er vanaf 2024 een einde komt aan het STAP-budget. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de resterende 3 tijdvakken in 2023. Ook is nog niet duidelijk of de overheid op een andere manier leren en ontwikkelen blijft stimuleren.

Lees meer op rijksoverheid.nl

Cursus of trainingVoor wie is het STAP-budget?

Als je een cursus, post-hbo-opleiding of training gaat volgen bij de HAN, kun je het STAP-budget aanvragen via het UWV. Ga je een bachelor- of masteropleiding volgen bij de HAN? Dan kun je voorlopig nog geen STAP-budget aanvragen.

 

Cursisten luisteren tijdens een hoorcollege bij de HAN.

Zo werkt het  Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Op maandag 3 juli om 10.00 uur start de volgende aanvraagperiode. Wil je je aanvraag alvast voorbereiden? Hieronder vind je de stappen waarmee je rekening moet houden:

Veelgestelde vragen