Een relevante werkplek vinden

Wil je in deeltijd of duaal gaan studeren? Meestal is een relevante werkplek verplicht. Soms al vanaf de start, soms moet je na een half jaar of een jaar werk hebben in de richting van je studie. Het mag ook een stage of vrijwilligerswerk zijn. Nog geen relevante werkplek? De HAN helpt je op weg.

Een deeltijdstudent in de bouw inspecteert zijn werkplek.

Werkplek voor een deeltijdopleiding

Elke opleiding stelt zijn eigen eisen. Check daarom bij de opleiding van jouw keuze welke voorwaarden er gelden. Zit je te denken aan een lerarenopleiding? Dan heb je ook een stageplek nodig. Geen nood, de HAN regelt deze voor je. Je stage is onbetaald, dus afhankelijk van jouw situatie heb je dan ook nog een baan nodig voor brood op de plank.

Werkplek voor een duale opleiding

Wordt het een duale studie? Dan werkt het net iets anders dan bij een deeltijd-opleiding. Je sluit een onderwijsovereenkomst af met een werkgever en je krijgt een bescheiden salaris. Deze werkplek heb je bij de start van je studie nodig, of zo snel mogelijk, binnen een half jaar of een jaar. Kijk bij de opleiding van jouw keuze welke voorwaarden er zijn. 

HAN EmploymentHulp bij het vinden van een werkplek

Heb je nog geen relevante werkplek en wil je graag starten met een duale of deeltijd-opleiding in de richting Economie, Management & Recht? Of in de richting Techniek & ICT? De HAN helpt je op weg. Neem contact op met HAN Employment en ontmoet bedrijven tijdens de Meet & Match, doe een SollicitatieBoost of laat je cv checken!

Een duale student in gesprek met een medewerker van HAN Employment over een werkplek.