Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder

Doorstromen van vwo naar hbo

Zit jij op het vwo? Dan gaat iedereen er misschien wel vanuit dat je naar de universiteit gaat. Het zou toch zonde zijn om met een vwo-diploma naar het hbo te gaan? Nee joh, helemaal niet. Het gaat er niet alleen om wat je aan kunt, maar vooral om wat bij jou past.

drie studenten lopen trap af

Het kan heel goed zijn dat jij op het hbo beter op je plek zit, ook al ben je een vwo’er. Van alle leerlingen die in het 1e jaar van de universiteit uitvallen omdat de studie niet bij hen past, overweegt 80% daarna hbo. Dan kun je beter nu vast checken wat bij jou past, toch?  

Verschil

Hbo (hoge beroepsonderwijs) en wo (wetenschappelijk onderwijs) zijn 2 verschillende vormen van hoger onderwijs. Je wordt er opgeleid tot verschillende soorten beroepen. De ene is niet per sé beter of slechter dan de ander, ze zijn vooral anders. Kort gezegd: een hbo-opleiding stoomt jou klaar voor een praktisch beroep, de universiteit leidt je op tot wetenschapper of onderzoeker. Ben jij meer een doener of een denker?

Wat zijn precies de verschillen? En hoe ervaren andere studenten die? Op deze pagina lees je er alles over. Check de verschillende routes en mogelijkheden en bekijk de video-interviews met studenten.