drie mensen kijken naar fotos op tafel

Wil jij je verder ontwikkelen als professional in het werkveld social work? Doorgroeien in je huidige functie, je verder verdiepen om jouw werk nog beter te kunnen uitvoeren of juist switchen naar een ander beroep. We helpen je graag verder met onze post-hbo opleidingen, trainingen of cursussen!

Overzicht van post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen

Systeemgericht werken in de praktijk

Start: 19 maart | Wil je graag verdieping in het systeemgericht werken binnen de jeugdhulpverlening? Je werkt aan je ontwikkeling als professioneel hulpverlener, past je eigen ervaring toe in de cursus en leert van andere professionals.

twee mannen zitten op de bank

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

Start: 16 april | Na de post-hbo opleiding (IAG) kun je methodisch variëren tussen oplossingsgerichte bejegening, werken vanuit de systeemtheorie en de sociale leertheorie.

vier mannen lopen pratend door de gang

Beroepscode en Tuchtrecht

Start: 11 mei | Op zoek naar verdieping in de beroepscode, de richtlijnen en daarbij het tuchtrecht? Wil jij praktische tips en handvatten om direct in je eigen praktijk toe te passen? Volg dan de training Beroepscode en Tuchtrecht bij de HAN!

close-up gesprek vier mensen op de gang

Professioneel Ondersteunen na Afstand en Adoptie

Start: 01 sept | Wil je werken met afstandsmoeders en geadopteerden? Leren om vanuit hun levensverhalen professionele ondersteuning te bieden? Je kennis over bijvoorbeeld identiteit, trauma, existentiële vragen en lichaamsbewustzijn vergroten?

31744 twee vrouwen luisteren naar gesprek

Design thinking voor veranderaars

Start: 14 sept | Is je organisatie voortdurend in verandering en vraagt de toenemende complexiteit om meer creatief oplossend vermogen? Vergroot je je change agency en leer je de denkwijze en projectaanpak concreet toe te passen als facilitator.

twee vrouwen naast elkaar pratend voor ingang

Casemanagement

Start: 5 okt | Complexe problematiek vraagt om casemanagement: het inrichten en sturen van een zorg- of begeleidingstraject waarin de complexe vraag van de kwetsbare burger integraal wordt opgenomen en de eigen kracht worden versterkt.

drie mensen kijken naar fotos op tafel

Motiverende Gespreksvoering (basis)

Start: wordt gepland | In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten.

vier personen lunchen

Teamcoaching

Start: nog gepland | Werk je als teamcoach of wil je als teamcoach aan de slag. Ben je leidinggevende en word je coachend leidinggevende of teamcoach van meerdere zelfsturende teams. Volg dan de cursus Teamcoaching!

man praat met vrouw blauwe blouse

Complexe echtscheidingen en samengestelde gezinnen

Start: wordt gepland | Heb je te maken met casussen waarbinnen complexe echtscheidings- problematiek en problematiek binnen nieuw samengestelde gezinnen een grote rol spelen? Dan is deze post-hbo cursus wellicht iets voor jou!

3 handen kiezen foto van tafel

Gezinsregisseur multiprobleemhuishoudens

Start: wordt gepland | Binnen gezinnen met meerdere problemen en/of zorgvragen is het van belang dat iemand regie voert op de complexe processen; name binnen het hulpverlenersnetwerk. Ontwikkel je je in deze coördinerende rol met deze cursus.

twee mannen en vrouwen in gesprek

Presenteren in Sociale Wijkteams

Start: wordt gepland | u de sociale wijkteams her en der gesetteld zijn komt ook in beeld waar nog een leervraag verscholen zit. Voor velen is het nieuw om in een team te werken waar generalist zijn vaak tot uitgangspunt is verheven.

vrouw roze trui uitgezoomd

Verlies en verdriet in de jeugdzorg

Start: wordt gepland | Ben jij werkzaam als jeugd- en gezinsprofessional binnen het sociale domein? Heb je veel te maken met casussen waarbinnen verlies en verdriet een grote rol spelen? Dan is deze post-hbo cursus wellicht iets voor jou!

arm in beeld pakt foto van tafel

Stap er gewoon in. Zie wat het je brengt. Je wordt erg betrokken bij je eigen leerproces en je leert vanuit meerdere perspectieven te kijken. Ik heb zoveel competenties geleerd, dat ik mijn werk nog beter kan doen!

Online Open AvondMaak kennis met de opleiding

Maak kennis met ons tijdens de online Open Avond op 2 juni. Tijdens een online Open Avond kom je veel te weten over de opleidingen en over studeren in deeltijd. Ook geven we je tips over het combineren van werk en studie en is er aandacht voor financieringsmogelijkheden.

Campagne Deeltijd. Romy Karssens. Meisje met beige broek

Nieuws

‘De Soep op de Stoep actie is weer geweest’Het bereik van solidariteit in coronatijd
253667 vrouw met kind op bankje, met drinken
Werkveldconferentie 1e-jaars studenten PedagogiekErken dat niet iedereen hetzelfde is
279658 Ervaringsdeskundigen tijden werkveldconferentie 2021
Master Management & InnovatieMieke Lambregts spreker op symposium IDL
279200 Afbeelding voor het symposium IDL
Master Management & InnovatieLisette Gast nieuwe hoofddocent
studenten staan kijken naar muur
272574 Mannelijke pedagoog aan het werk. Pedagogiek. Stockfoto voor Nieuwsartikel.
“Armoede kan iedereen overkomen”Carinda Jansen genomineerd voor Caty Asscher Award
null
Faalles Leiderschap in de zorg en dienstverlening Leren van het lelijke eendje: workshop over falen
269338 voor nieuwsartikel over leren van een lelijk eendje

Incompany en maatwerkLeertraject op maat?

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een leertraject op maat ontwikkelen voor jouw organisatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via tel: 024 - 351 10 83 of stuur een mail naar info.hanvdo@han.nl 

man praat met vrouw blauwe blouse