(Post-)hbo opleidingen Bedrijfskunde

economie management recht

Internationalisering, big data, concurrentie; veranderingen volgen elkaar snel op. Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Wil je als manager mensen in beweging krijgen? Volg een (post-)hbo opleiding of cursus op het gebied van Bedrijfskunde en word dé inhoudsexpert van jouw organisatie!

post-hbo opleidingen en hbo-programma's

post-hbo Bedrijfskunde (18 maanden)

Post-hbo Bedrijfskunde leidt je op tot een generalist met een eigen visie. Word jij een allround professional die van elke verandering een verbetering maakt? Volg dan deze brede management-opleiding!

Overleg in de hal

post-hbo Veranderkunde (6 maanden)

Met deze post-hbo opleiding word je een eigentijds veranderkundige! Je leert vanuit een integrale en systemische benadering richting en sturing te geven aan veranderprocessen. En gaat hier ook meteen mee aan de slag.

eceonomie-management-recht

Middle Management (5 maanden)

Tijdens de opleiding Middle Management ontwikkel jij je tot veelzijdig en gedegen Middle Manager. Je leert alles over (persoonlijk) leiderschap en management.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Organisatieontwikkeling: regisseren en begeleiden

De maatschappij en de markt veranderen continu. Om slagvaardig en levensvatbaar te zijn, moet jouw organisatie mee veranderen. In deze opleiding leer je hoe je een organisatieontwikkelproces opzet en begeleidt.

Overleg in de hal

Cursussen Bedrijfskunde

Human Resource Management (7 avonden)

Wil jij je kennis op HR-gebied verdiepen en verbreden? Zorgen dat je de juiste mensen binnenkrijgt én behoudt? De cursus Human Resource Management (HRM) geeft je de handvatten.

eceonomie-management-recht

Integraal Management (7 avonden)

Je leert organisatiestructuren en besluitvormingsprocessen te analyseren en verbeteren. En hoe je snel kan inspelen op ontwikkeling binnen je organisatie. Wil je een brede theoretische basis in management en organisatie? Volg dan deze cursus!

eceonomie-management-recht

Marketing Management (7 avonden)

Wil jij inzicht in de interne én externe omgeving van je organisatie? Oorzaken en gevolgen onderkennen? Tijdens de cursus Marketing Management leer je alles over marketing, het marketing-domein en commerciële beleidsvorming.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management (7 avonden)

Wil jij je organisatie ook financieel besturen? Een degelijke basis bedrijfseconomie? Volg de cursus Financieel Management. Na de cursus heb je inzicht in de financiële besturing van een organisatie binnen je eigen bedrijfspraktijk.

economie management recht

Procesmanagement (7 avonden)

De cursus Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Wat kan jij doen om processen beter te managen? Tijdens deze cursus ga je aan de slag met verbetermethoden als Six Sigma en Lean.

economie management recht

Verandermanagement (7 avonden)

Wil jij een eigentijdse veranderaar zijn? Diagnoses stellen, sturing geven en doorontwikkelen? Volg de cursus Verandermanagement en leer veranderingen integraal te benaderen!

eceonomie-management-recht

Persoonlijk Leiderschap (5 dagdelen)

Jij wilt meer zicht krijgen en reflecteren op persoonlijke drijfveren, gedragspatronen, kwaliteiten en valkuilen, identiteit en missie. En op je eigen functioneren en de uitwerking hiervan op je (werk)omgeving.

laptop-studeren-vrolijk

Overige cursussen en trainingen

Provocatief Coachen (5 dagdelen)

Provocatief coachen is een nieuwe, bevrijdende manier van coachen en begeleiden. Wil je cliënten of studenten aanzetten tot meer zelfsturing? Uitdagen met warmte en humor? Volg de training Provocatief Coachen!

eceonomie-management-recht

Leidinggeven en Teammanagement (4 dagdelen)

Leiderschap staat sterk in de belangstelling. Allerlei issues liggen op tafel, zoals: thuiswerken, digitalisering, werkgeluk en gezondheid. Wil jij je als leidinggevende blijven ontwikkelen? Dan is deze cursus iets voor jou!

werken in de hal

Design Thinking (3 maanden)

Design Thinking maakt de laatste jaren een opmars. Deze problem solving methode leidt tot creatieve en werkbare oplossingen voor complexe problemen. In overzichtelijke stappen kom je samen tot de oplossingen van morgen.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Innovatiemanagement (7 avonden)

Wil jij serieus met innovatie-management aan de slag? Dan is deze cursus iets voor jou! Vanuit een theoretische basis leer je een stevige innovatiekoers uit te zetten, valkuilen te omzeilen en om planmatig en creatief te vernieuwen.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Micropolitiek (4 dagdelen)

Als je een leidinggevende of adviserende rol in een organisatie wil spelen, heb je zicht nodig op onderlinge machtsverhoudingen. Wil jij leren over macht op de werkvloer? Conflicten oplossen en voorkomen? Volg de cursus Micropolitiek!

Presentatie, presenteren, vergaderen

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Agenda

Online Open Avond
 

  • 2 juni 2021: 18.00 - 21.00 uur | online, meld je aan!

Proefcolleges
 

Startdata
 

Ervaringen van anderen

Ontmoet onze docenten

Docent Loopbaancoaching en Persoonlijk LeiderschapSonja Scholts

Sonja Scholts is een (loopbaan)coach met een lange en brede ervaring binnen diverse sectoren, zoals de technische branche, de zorg, de overheid en het onderwijs. Sonja is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap leidt tot effectiever en met meer plezier werken (en leven). Ze is resultaatgericht, zorgvuldig, betrouwbaar en gedreven om met mensen naar hun loopbaanwensen, -mogelijkheden, -kansen en persoonlijke ontwikkeling te kijken. Sonja's doel hierbij is om een werkplek te vinden of te creëren die matcht met persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en waarden. Want dat is de grootste garantie voor arbeidsplezier en persoonlijk succes!

Docent Leidinggeven en TeammanagementHans Prinsen

Hans Prinsen is een energieke, ervaren leidinggevende, teamcoach en trainer, die op een enthousiasmerende wijze de nodige kennis en ervaring overbrengt aan de groep. Hans is een verhalenverteller die aan de hand van concrete situaties en voorbeelden de theorie aan de praktijk verbindt. Hij is in diverse instanties en bedrijven leidinggevende geweest en heeft jarenlange ervaring als coach en trainer in grote en middelgrote bedrijven en instellingen. Hans is partner van EMC Performance, een toonaangevend opleidingsbureau voor maatwerk-bedrijfsopleidingen en daarnaast partner van de Bedrijfskunde Opleidingen Utrecht.

Docent Innovatiemanagement en Design ThinkingKoen Jacobs

Vanuit een bedrijfskundige achtergrond is Koen Jacobs, mba, werkzaam binnen zijn eigen advies- en projectenpraktijk koenjacobs.nu. Hij werkt voor bedrijven die vanuit noodzaak moeten of vanuit ambitie willen veranderen. Altijd draait het daarbij om innovatie. Voorbeelden van projecten waar hij aan werkte zijn: de ontwikkeling van Fietskoeriers.nl, de eerste ‘Spotify’ voor digitaal lezen van Bruna en de Bibliotheken Nieuwe Stijl. Hiernaast is hij als bestuurder werkzaam voor Spring Foundation en SDB Investment, heeft hij met zijn aandachtsvelden Innovatie & Ondernemerschap zitting in een RvT van een zorgonderneming en begeleidt hij studenten van de Hogeschool met toepassing van Design Thinking bij de opstart van hun eigen bedrijf. Zijn motto is ‘change before you have to’.

Docent Marketing ManagementRobert van der Cruysen

Robert van der Cruysen is zelfstandig strategisch adviseur. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in diverse sectoren zoals de ICT, financiële dienstverlening, kapitaalgoederen en de maakindustrie. In diverse management- en directierollen was hij zowel commercieel als operationeel eindverantwoordelijk en werkte hij aan het opstellen en realiseren van strategieën, reorganisaties, business development, het helpen ontwikkelen van mensen en het lanceren van nieuwe producten en diensten. Inmiddels helpt hij bedrijven om relevant te blijven met zijn eigen adviespraktijk. Robert streeft er naar om complexe materie eenvoudig te maken zonder daarbij essentiële zaken uit het oog te verliezen. Hij doceert sinds 2019 aan de HAN.

Open Avond: 2 juni 2021Wil jij je verdiepen in een bedrijfskundige opleiding?

Wil jij meer weten over het aanbod van bedrijfskundige opleidingen bij de HAN? Wat is het verschil tussen de opleidingen en hoe zien de programma's eruit? Antwoord op deze vragen krijg je tijdens de Online Open Avond op 2 juni! Uiteraard kun jij ook je vragen stellen via de live chatroom.

laptop-studeren-vrolijk

Maatwerk

Ben je opzoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een incompany-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken! Bel of mail ons:  026 - 369 1300deeltijd.bedrijfskundehr@han.nl.

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal