Activiteiten techniek

De HAN biedt allerlei interessante activiteiten voor leerlingen die interesse hebben in techniek. Bekijk hier onze initiatieven om jongeren te enthousiasmeren voor een technische studie.


Onderbouw havo/vwoTechniekdagen

Scholen en bedrijven uit de regio presenteren zich op een Techniekdag met leuke activiteiten om jongens en meiden van 8-14 jaar te laten zien en ervaren dat techniek cool is! Door hen op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek, kunnen zij zich een goed beeld vormen van wat je met techniek en technologie allemaal kunt. Ook leuk voor ouders.

HAN doet mee aan de Techniekdagen in:

 • Nijmegen op 28 september 2019
 • Arnhem op 5 oktober 2019 
 • Achterhoek, Liemers en Oss in voorjaar 2020

onderbouw havo/vwoMeiden in techniek

In Nederland kiezen nog relatief weinig meisjes voor een technische studie. Om hen te laten ervaren hoe breed en leuk het technisch vakgebied is, organiseert de HAN in juni 2020 een Girlsnight. Ook doen we mee aan de landelijke Girlsday. Jonge meiden kunnen dan een hele ochtend aan de slag met workshops met een technisch tintje. 

3-4 havo / vwoWorkshop programmeren

Stapsgewijs én op een leuke manier kennismaken met programmeren? Dat kan in de workshop LEGO Mindstorms. Leerlingen programmeren een vrachtwagen van LEGO op een computer of ipad zodat deze een heus parcours kan rijden.

De workshop:

 • duurt 3 uur
 • vindt plaats op dinsdag en donderdag op Industriepark Kleefse Waard, Westervoortsedijk 73 in Arnhem.
 • is bedoeld voor leerlingen uit havo 3-4 en 3-4 vwo met bètavakken.
 • biedt ruimte aan maximaal 30 leerlingen per workshop.

Belangstelling? Maak een afspraak!

Havo 4HAN Tech Truck

Leerlingen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de technische opleidingen van de HAN? Dat kan met de HAN Tech Truck.

De HAN Tech Truck is uitgerust met allerlei technische activiteiten. Zo kunnen leerlingen snuffelen aan de 7 werelden van techniek. Ze stappen met een VR-bril in een andere werkelijkheid of bepalen ze wat de meest efficiënte wiek is voor een windmolen.

De HAN Tech Truck is vooral bedoeld voor leerlingen uit havo 4 met een NT- of NG-profiel. De Truck is voor vo-scholen te boeken op afspraak.

NB: in het najaar van 2019 is de truck al volgeboekt.

5 havoHulp bij profielwerkstuk

Leerlingen uit 5 havo die een profielwerkstuk maken, kunnen daarbij hulp krijgen van de HAN. Ze krijgen het praktische boekje D.I.Y. Profielwerkstuk, waarmee ze in 8 stappen het hele proces doorlopen van onderwerpkeuzen tot presentatie. 

Hulp bij profielwerkstuk is mogelijk voor:

 • natuurkunde
 • scheikunde
 • wiskunde
 • biologie
 • informatica

Begeleiding bij meesterproef

Ben je docent Onderzoek & Ontwerpen? Wil je leerlingen laten samenwerken aan een uitdagend techniekvraagstuk? Dat kan via het project Meesterproef van de HAN!

Het project Meesterproef is speciaal ontwikkeld voor Technasiumscholen. Leerlingen werken in een projectteam aan een opdracht. 

Een expert uit het hoger onderwijs (hbo of universiteit) begeleidt het team tijdens de Meesterproef. Samen met jou als O&O-docent beoordeelt deze expert het werk van de teams.